Munt-doperwtensoep met krokante pancetta
- Gegevens
- Gepubliceerd: vrijdag 21 oktober 2016 17:16
De munt-doperwtensoep met krokante pancetta maak je op de volgende wijze:
De munt-doperwtensoep met krokante pancetta maak je op de volgende wijze:
* 400 gram gamba's
* 150 gram eiwit (25gr per ei)
* 7 gram paprikapoeder
Ingrediënten
* 750 gr.kwartelfilets (zijn kleine filets, diepvries mag ook, niet altijd vers voorradig)
* 6 plakken schwarzwalderham
Bereiden
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom lobbig en zet hem koud weg. Klop het eiwit stijf, voeg geleidelijk 60 gr suiker toe. Spatel de chocolade door het eiwit. Spatel daarna ook de slagroom erdoor, meng goed en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
* 1 sinaasappel, schoongeboend
* 50 ml walnotenolie
* 30 ml rode wijnazijn
Bereiden
Gaar de aardappelen in de schil. Verwijder de schil en knijp de aardappelen door een pureeknijper. Meng de bloem, tomatenpuree, ei en lavas door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg op een bebloemde werkbank duimdik uit.
• 125 gram mascarpone
• 125 gram kwark
• ongeveer 24 lange vingers
• 50 ml limoncell