Dorpsnieuws

Grasland beregenen met grondwater onder voorwaarden

waterschap Aa en MaasDe grondwaterstanden zijn nu normaal voor de tijd van het jaar. Een onttrekkingsverbod voor grondwater hoeft daarom niet te worden ingevoerd. De Brabantse waterschappen besloten dat agrariërs en grondeigenaren vanaf 1 april hun grasland – onder voorwaarden - mogen beregenen met grondwater.

Oud papier wordt wel opgehaald in Heeswijk

oud papier ophalenIn tegenstelling tot een eerder bericht van het Barbaragilde van Dinther op deze Hadeejer wordt het oud papier in Heeswijk door het Willebrordusgilde wel opgehaald. Dat gebeurt zoals gewoonlijk op maandagavond.

Minicamping Molenhuis stopt

Molenhuis HeeswijkEindelijk is er een nieuwe eigenaar gevonden voor het pand Heibloemsedijk 20. Er hadden zich meerdere gegadigden gemeld, maar die haakten bij nader inzien steeds af. Uiteindelijk besloot Pedro Schamp met zijn gezin daar te komen wonen.

Freedom internet nu ook op E-Fiber

efiber 1Een nieuwe glasvezelprovider komt het glasvezelnetwerk van E-Fiber versterken. Vanaf 26 maart kunnen de diensten van Freedom Internet worden aangevraagd. Hiermee hebben de klanten in een aantal van de E-Fiber gebieden de keuze uit vier tot acht verschillende providers.

Abdij van Berne op NPO-2

Abdij v. Berne op TV met RoderickGisteren was er op de T.V. op NPO-2  een uitzending van "Roderick zoekt licht" om 16.10 uur  waarin Roderick Vonhogen zich afvroeg waarom de kloosters tegenwoordig zoveel mensen trekken.

Magnolia en treurwilg

Magnolia voor AbdijMarjon van Herpen liet er al enkele zien: de Magnolia Sulangeana, ook wel foutief  tulpenboom genoemd. Er staat ook een mooi oud exemplaar voor het Slotje van de Abdij van Berne.

ONS welzijn staat voor u klaar

ons welzijn 1Het coronavirus heeft Nederland in z’n greep. Dit baart ons zorgen, en doet ons vooral meeleven met alle ouderen, zieken en andere kwetsbaren. Als samenleving staan wij hierin gezamenlijk voor een grote opgave.

 Wij blijven helpen

Narcissen in de Wilhelminastraat

narcissen in Wilhelminastraat 1Al fietsend door Dinther vielen me de vele narcissen op in de Wilhelminastraat. Die stonden er vorig jaar rond deze tijd toch niet? Bij navraag bleek, dat de buurtvereniging Oranjewijk van de gemeente vorig jaar narcissenbollen had gekregen. 

Subcategorieën