Dorpsnieuws

Paasconcert op het kasteel

sylvia huang 450x450Zondag 21 april kunnen bezoekers genieten van een prachtig Paasconcert door de Belgische violiste Sylvia Huang en de Cubaanse pianiste Madarys Morgan. 
In de Wapenzaal van het kasteel van 12.00 - 13.00 uur
Entree: volwassenen € 11,00 kinderen v.a. 4 jr. € 7,00, Museumkaart geldig.

Wandelexcursie 2e Paasdag

kasteel dag v.h. landschap2e Paasdag bij het kasteel
Traditiegetrouw is 2e Paasdag op Landgoed Heeswijk: de Dag van het Landschap! Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Wandelexcursies beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur voor de brug van het kasteel.
De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Winnaar Radeejer maart

radeejer maart 1Deze keer is Twan Langens de winnaar van de Radeejer van de maand maart. Hij mocht  de taart in ontvangst nemen; deze wordt aangeboden door bakkerij Doomernik.
Van harte gefeliciteerd namens de redactie van de Hadeejer.
Zijn uitgebreide antwoord was juist:

Snoei bomen op kerkplein

bomensnoei op kerkplein 1Bijna jaarlijks worden de bomen op het kerkplein in Heeswijk gesnoeid.
Er staan o.a. een reusachtige linde en een paardenkastanje. Vooral de paardenkastanje moet het ontgelden, omdat die gevoelig is voor ziektes.
 
 

Meierijsche Museumboerderij weer open

.
Meierijsche museumboerderijDe Meierijsche Museumboerderij, aan de Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther is , op afspraak, het hele jaar door geopend voor groepen. Vanaf nu tot 1 oktober, kan het museum op de dinsdag – en woensdagochtend tussen 10 en 12, en op de zaterdagmiddag en zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur weer bezocht worden, zonder daarvoor van te voren een afspraak te maken. 

Avesteyn - WEC 1 -1

Avesteyn
31 maart op een mooie lentedag stond de wedstrijd Avesteyn - WEC op het programma. Er mag vermeld worden dat het veld een enorme opknapbeurt heeft gehad, daar de vorige thuiswedstrijd nog uitgeweken werd naar het kunstgras door de slechte staat van het veld.

M.Verhoeven 1e vrouwelijke voorzitter Servaes

Overdracht voorzittershamer Servaes De algemene ledenvergadering van Muziekvereniging Servaes uit Dinther heeft op donderdag 21 maart jl. Mandy Verhoeven uit haar midden gekozen als haar nieuwe voorzitter. Voor het eerst in de bijna 90-jarige geschiedenis van de vereniging heeft Muziekvereniging Servaes een vrouwelijke voorzitter.
 

Pluim voor Lambert v.d. Ven van Servaes

Lambert v. d. Ven met Pluim 2018  Tijdens een goedbezochte algemene ledenvergadering van Muziekvereniging Servaes uit Dinther op donderdag 21 maart jl. werd de Pluim van de vereniging over het jaar 2018 toegekend aan voormalig voorzitter Lambert van der Ven.
 

Kei van Avesteyn 2019

Kei van AvesteynAfgelopen vrijdagavond, tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond bij Avesteyn is de Kei van Avesteyn 2019 bekend gemaakt. De Kei is iemand die zich geruime tijd heeft ingezet voor Avesteyn en het verdient om naast al zijn of haar collega vrijwilligers een extra waardering te krijgen. De Kei van 2019 is Gerard Kuijpers!

Subcategorieën