Dorpsnieuws

Vrijwilligersavond in Dinther

augustinusparochieDe vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap Dinther en hun partners zijn, zonder zich daarvoor te hoeven aanmelden, op zaterdag 19 oktober om 20.00 uur welkom in cc Servaes voor een gezellige avond.

Vondsten Industrieterrein Retsel

opgravingen Retsel in 2009Er is nog een laatste mogelijkheid om enkele vondsten van het industrieterrein Retsel uit 2009 te bezichtigen.
Tevens zijn dan ook andere vondsten bekijken zoals die van Ten Wijer, opgegraven in eigen beheer in 1982.

 

Chateau d’Heeswijk Libéré,

kasteel 4 5 okt.2019 soldatenChateau d’Heeswijk Libéré, napoleontische tijden herleven 

4 en 5 oktober 2019

Tijdens Chateau Heeswijk Libéré beleef je zelf hoe het is om in de Napoleontische tijd te leven. Een groots kampement, het leven van toen en speciale demonstraties.

Drie onderscheidingen bij de brandweer

lintjes brandweerZaterdag 28 sept. zijn voor 20 jaar of langer trouwe dienst koninklijk onderscheiden: Jurgen van Lieshout, Jan Mickers en Johan Traa. Jurgen van Lieshout zit sinds 1994 dus een kwart eeuw bij de brandweer, Jan Mickers en Johan Traa staan al 21 jaar paraat. Alle drie zijn ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Alle drie blijven gewoon bij de brandweer.           Bron: FB Koninklijke Fanfare Sint Willibrord

Optreden Heeswijkse Balletschool Plein 1969

IMG 8104Op zondag 22 september vindt de officiële opening van het “nieuwe” Plein 1969 plaats ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Heeswijk-Dinther. Tijdens deze festiviteiten zal ook de Heeswijkse Balletschool een aantal optredens laten zien.

“Mijn lot, mijn vechtlust” :

Nasrin Hamidi 1“Mijn lot, mijn vechtlust” :
voorstelling door Nasrin Hamidi  
De Afghaanse vluchtelinge Nasrin Hamidi vertelt in deze voorstelling haar levensverhaal. Het is het verhaal van haar zoektocht naar de vrijheid, voor haar en voor haar kinderen.

Dodenakker op ‘t Retsel, tentoonstelling

Archeologisch Onderzoek op t RetselDodenakker op ‘t Retsel: tentoonstelling vondsten uit 2009 op het Industrieterrein ‘t Retsel.                                                In 2009 zijn er archeologische opgravingen verricht op het industrieterrein Retsel in Dinther.      

foto:Piet van Helvoort

Meld je aan voor de tweede editie 'Running Dinner'

meld je aan voor de tweede editie running dinnerHoud je van koken, lekker eten en nieuwe mensen ontmoeten? Dan is het 'Running Dinner' echt iets voor jou! Een gezellige culinaire activiteit waarbij elk gerecht aan een andere tafel in een ander huis wordt geserveerd. Alle deelnemende koppels maken een gerecht (voor-, hoofd- of nagerecht) en serveren dit bij hen thuis aan vier gasten.

Welke talenten ontwikkel je?

Joost JansenOverweging op de Parochiedag 1 september 2019

1. JJ: Welke plaats neem je spontaan in? In de kerk hebben veel mensen een vaste plaats. Waag het niet bij sommigen op hun plaats te gaan zitten! En de plaatsen achterin de kerk zijn vaak het eerst ingenomen.

Subcategorieën