Dorpsnieuws

Frans Dortmans overleden.

Frans Dortmans t.g.v. boek Op 27 mei 2023 overleed Frans Dortmans.
Hij was vanaf 1995 lid van onze vereniging en van 24 februari 2002 tot 24 januari 2009 tevens voorzitter.

Na 7 jaar voorzitterschap zag hij in dat het beter was om het voorzitterschap over te dragen aan een ander.

Bloemenzee in weiland

weiland vol met bloemenLangs het recreatieve fietspad langs de Aa richting kasteel staat een weiland vol met paarden- en pinksterbloemen. Pinksterbloemen zie je zelden. Ze houden echter van natte grond en daar profiteren ze dit jaar vol op van. Een prachtig gezicht.

Preek op zondag 23 april 2023

Frank van RoermundStelt u zich de situatie eens voor: Je leeft in een bezet land, je wordt onderdrukt van alle kanten, er is geen uitzicht op verbetering, de bezetter lijkt oppermachtig… Van alle profetieën uit een ver verleden lijkt niets meer binnen handbereik.

Café Brein Uden/Veghel

Cafe BreinActiviteiten met en voor mensen met NAH.
Krijg inzicht in jouw belastbaarheid en energiebalans.
Veel mensen met hersenletsel hebben een beperkte belastbaarheid.  Ze kunnen minder aan dan ze voor het hersenletsel gewend waren. Daardoor hebben zij weinig energie en zijn snel en vaak moe.

Maak je eigen wijk veiliger met BurenAlert!

burenalertInbrekers, hangjongeren, overvallen, babbeltrucs en grimmige situaties. Tegenwoordig hoor je het steeds vaker. Niks lijkt meer te gek en je voelt jezelf niet langer op je gemak in je eigen wijk. Gelukkig kan je daar nu zelf iets aan doen: met het sociale alarmeringssysteem van BurenAlert draag je bij aan een veiliger wijk.

Pusphaira - Avesteyn

AvesteynOp zondag 16 april stond de wedstrijd Pusphaira - Avesteyn op de kalender. Beide ploegen stonden bovenaan in de derde periode, een belangrijke wedstrijd dus.  Avesteyn begon fel en aanvallend aan de wedstrijd. Dit werd na vijf minuten al beloond met een doelpunt van Rens van Vugt na een voorzet op maat van Tjeu Adank.

Dun Analfabeet

Logo De Wojstap CustomHet derde dialectartikel van Harrie van Helvoort (1937-2017)         Dun Alfabeet 

Ut waar winterdag. De boere konne nie nor ut veld en zaate dus veul op stal en in dun hèrt bèj ut vuur.e nie nor ut veld en zaate dus veul op stal en in dun hèrt bèj ut

Subcategorieën