Dorpsnieuws

'Producent moet om feedback vragen'

Rob van herpenOut.Of.Home Shops vroeg Rob van Herpen, uit Heeswijk-Dinther,  tot 2014 inkoopdirecteur van Sligro en nu eigenaar van zijn eigen adviesbureau CaminoR, naar zijn mening over de innovatiekracht van A-merkproducenten in de out-of-homemarkt.
Hoe innovatief vond u over het algemeen de introducties van producenten in het afgelopen jaar?

Kindermatinee in de Zaert

Foto van het kindermatinee op zondag 11 februariSporthal de Zaert was weer omgedoopt tot Snevelbokkenstal voor het jaarlijkse carnaval. De entree was in een tent, waar je je jas kwijt kon tegen een kleine vergoeding. Het was de eerste van drie middagen kindermatinee, georganiseerd door de Stichting Jeugdcarnaval HDL.

Ontbijtshow in de Zaert

Foto van de ontbijtshowCarnavalszondag beginnen met een Fairtrade ontbijt, dat wil toch iedereen!
Vanochtend om 10.00uur was het weer zo ver. Jong en oud begaven zich naar de Zaert om daar de zondagochtend te beginnen met een heerlijk ontbijt. Er werden eieren gebakken, koffie, thee, enz. geschonken en de manden waren gevuld met allerlei lekkere broodjes. Intussen kon iedereen genieten van een wervelende ontbijtshow met optredens van o.a. de Annoanna,s, de Dansmariekes, de Jeugdraad en het orkest ‘t Kumt Wel ‘. De organisatie was in handen van Marianne van Berloo.

Carnaval op Laverhof

180111 cvdh carnaval Laverhof 01Op vrijdagavond begon op Laverhof locatie Cunera/De Bongerd het carnaval. Prins Driekus bezocht samen met zijn gevolg de bewoners, en alle andere aanwezigen. 
De dansmariekes gaven een mooie dansshow en ook blaaskapel de Kornuiten speelde een gezellig muziekske.

Boerenbruiloft in Cunera/De Bongerd

Boerenbruidspaar 2018 CustomOp carnavalsdinsdag 13 februari 2018 wordt er weer een Boerenbruiloft gevierd in Cunera/De Bongerd aan de Zijlstraat 1 in Heeswijk-Dinther.
Op deze dag zullen Madeleine Sannen en Ad van den Bosch uit St. Michielsgestel in de onecht verbonden worden. De bruid is in april, 25 jaar werkzaam bij Laverhof.
 
Foto: Madeleine Sannen en Ad van den Bosch

Trouw blijven, overweging op 4 februari

Joost JansenDit is een verhaal over de ‘vita mixta’ van Jezus. U zult zich afvragen: wat is dat? ‘Vita mixta’ betekent ‘gemengd leven’. De uitdrukking wordt gebruikt voor religieuzen die noch monnik, noch louter actief zijn. Wij norbertijnen en andere kanunniken volgen dit ‘gemengd leven’.

Liederen van Henry Purcell e.a.

Alex PotterORPHEUS BRITANNICUS & FRIENDS
De Britse countertenor Alex Potter is een van de beste vocale solisten van dit moment. Met Patrick Ayrton aan het klavecimbel werpt hij zich op Purcells geestelijke en wereldlijke liederen. Het duo demonstreert de hoge kwaliteit van de Engelse muziek in de hele zeventiende eeuw.

Muziekvereniging Servaes zoekt nieuwe voorzitter

Harmonie StServaesMuziekvereniging Servaes is een vereniging van ruim 100 leden met een rijke geschiedenis in Dinther en haar omgeving. De vereniging heeft zich de laatste jaren sterk doorontwikkeld  met een eigen verenigingsgebouw en heeft in de afgelopen twee jaar nagedacht over de toekomst van de vereniging.

Taalcoach gevraagd

ons welzijn 1Een taalcoach is een vrijwilliger die een inburgeraar helpt met het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen.
Over de organisatie:
Vluchtelingen Werk Oost-Brabant e.o. begeleidt vluchtelingen en migranten bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.

Tuinmannen/vrouwen gezocht

ons welzijn 1ONS Welzijn is op zoek naar een tuinman en/of tuinvrouw die tuintjes onderhoudt bij ouderen en/of mensen met een beperking in regio Maasland. Dit onderhoud kan bestaan uit: schoffelen, harken, gazon maaien, snoeien, de tuin winterklaar maken, stoep schoonmaken etc.

Subcategorieën