Dorpsnieuws

Tractormeisje op de Zuidpool

tractormeisje.vierkantIk ging op reis op een tractor om hoopvolle verhalen te vinden. Verhalen die laten zien dat het ‘einde van de wereld’ misschien wel niet bestaat, dat je altijd iemand kan vinden die de moed niet opgeeft. En die doorgaat. En die verhalen hoopte ik te vertellen.
(ook aan mezelf;)
Manon Ossevoort op de Zuidpool

Kerstival op het kasteel

Kerstival vierkantOp 2e Kerstdag opent ‘Het Kasteel van Brabant’ zijn poorten voor 3 dagen weelderige kerstsfeer. Tijdens dit Kerstival kunnen bezoekers genieten van muziek, prachtig gedekte tafels en een romantisch
gedecoreerd kasteel.

De bibliotheken in Bernheze ruimen op!

Verkoop boekenWil je nog een kleinigheidje scoren voor Sinterklaas of iets leuks voor onder de kerstboom?

De bibliotheken van Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther hebben weer opgeruimd en verkopen hun afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd's.

Van 26 november 2018 00:00 tot 06 januari 2019 

Vondst 100 Romeinse munten in Aadal

Romeinse muntDe Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft in oktober onderzoek gedaan naar een bijzondere vondst in het dal van de Brabantse Aa. Twee broers hebben daar in 2017 met de metaaldetector een concentratie van Romeinse munten gevonden.
Zilveren denarius met afbeelding keizer Trajanus (98-117) . Foto: Portable Antiquities of the Netherlands, PAN

Dragers van den goede boodschap, overweging

Joost JansenVorige week zaten we met een twintigtal mensen uit onze grote parochie bij elkaar en één van de vragen was: welke prioriteiten hebben we in 2019? Diakonie, jongeren, zorg voor een goede communicatie. Iemand bracht in: onze bisschop De Korte wil toch dat alles wat je doet in het licht van ‘evangelisatie’ komt te staan?

Lezing en boekpresentatie op Bernrode door oud-leerling

GeertvanZandbrinkIMG 6492Op 14 november kwam in de aula van Bernrode een oud-leerling zijn boek presenteren. Geert van
Zandbrink (20) schreef: Linea recta naar het eind van je Latijn (en een beetje Grieks). Op een heel
leuke, herkenbare manier lees je in dit boek hoe de klassieke talen een enorme stempel drukken op
de Nederlandse taal.

Taalcoach gevraagd

ons welzijn 1Een taalcoach is een vrijwilliger die een vluchteling of inburgeraar helpt met het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen.
Over de organisatie:
Vluchtelingen Werk Oost-Brabant e.o. begeleidt vluchtelingen en migranten bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.

De Toren stoot door naar plek 2 in Café Top 100 2018

Jeroen en Mieke van De TorenDe Toren in Heeswijk-Dinther weet van geen wijken. Na twee zevende plekken in de afgelopen twee Café Top 100-edities, weten Jeroen en Mieke van den Broek en hun team, de continuïteit te waarborgen en zelfs te verbeteren. Het levert hen een tweede plek op in de Café Top 100 2018.

Opnieuw internationaal bezoek voor Laverhof

Belgisch bezoek LaverhofAfgelopen donderdag en vrijdag 8 en 9 november bezocht een delegatie van VZW Rusthuizen Zuster van Berlaar uit België de locaties St. Barbara en Cunera/De Bongerd van Laverhof. VZW Rusthuizen Zuster van Berlaar exploiteert acht woonzorgcentra in België en is ontstaan uit de congregatie van de zusters van het Heilig Hart van Maria.

Subcategorieën