Dorpsnieuws

Handhaving snelheid op N 279?

N 279 2018 10 12 1Het werd hoog tijd dat de N 279 twee keer twee-baans werd. De beslissing is toen ook genomen om de maximumsnelheid op 80 km./uur te houden. Hoewel er ook andere meningen op na gehouden werden namelijk 100 km./uur. Gelukkig is dat toen niet doorgegaan.

Ereleden-galerij Muziekvereniging Servaes

Ereleden galerij Muziekvereniging Servaes 2Met grote trots presenteerde Muziekvereniging Servaes uit Dinther afgelopen zondag 7 oktober tijdens het vriendenconcert ‘Friends for life’ een Ereleden-galerij. Vier niet musicerende Ereleden - Gerard Barten, Martien Deckers, Willy van der Steijn en Joop Traa – 
 
Presentatie Ereledenbord Muziekvereniging Servaes

Omgaan met verandering door Dick Koelega

Dick Koelega IMG 1708 AangepastFilosoof Dick Koelega geeft op woensdag 17 oktober in de Abdij van Berne een lezing over het omgaan met de veranderingen in de wereld. Dat is waar wij steeds mee geconfronteerd worden. Die veranderingen vinden plaats op veel gebieden, van natuur, politiek en techniek tot bij de instanties die vroeger beeldbepalend waren.
 

Veiligheid voor fietsers op de Servatiusstraat

strepen1Het is bekend dat de verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers gevaarlijk is op de St.Servatiusstraat in Dinther en op de Hoofdstraat in Heeswijk
Voor de fietsers is daarvoor aan weerszijden van de weg een doorgaande onderbroken witte streep getrokken. Helaas die streep is nauwelijks meer te zien.
 

Het kind in het midden

Joost JansenOverweging op 23 september 2018 - Vredeszondag
Een grote ruzie begint bij klein gekibbel. Geliefden gaan niet uit elkaar omdat ze niet meer geloven in het ideaal van de liefde. Ze krijgen onenigheid en groeien uit elkaar omdat de kleine dingen van de dagelijkse dag niet meer met elkaar gedeeld worden en ze er ruzie over krijgen.

Sociale huurwoningen plan Rodenburg

Sociale woningbouw HD AangepastStart verhuur sociale huurwoningen plan Rodenburg.
Van 15 september t/m 6 oktober 2018 kunnen mensen met een binding aan Heeswijk-Dinther zich inschrijven voor een van de 24 sociale huurwoningen die nu in ons dorp op Rodenburg in aanbouw zijn.
 
 

Satan, overweging – op 1e Vredeszondag

Joost JansenOnze paus Franciscus gelooft duidelijk in de Satan, in een duivel. Jezus is er ook heel helder over, getuige het evangelie. Ik heb er over nagedacht. Vroeger zou ik het er niet over gehad hebben, misschien uit menselijk opzicht. Wie gelooft er nu nog in duivels! Engelen nog wel, maar duivels? Niemand doet toch kwaad?

Isabel van Baal de nieuwe pastor

pastor Isabel van BaalOp 13 september bracht ik even een bezoek aan Isabel van Baal op de pastorie van de parochie van de Heilige Augustinus in Berlicum. Ze is de nieuwe pastor van de parochie van de Heilige Augustinus omvattende de oude parochies van Berlicum/Middelrode, Heeswijk, Dinther en Loosbroek

Samen dementie vriendelijk

Alzheimer NederlandOp maandag 16 september 's middags en dinsdag 17 september 's avonds, gaan 30 vrijwilligers van de CC Servaes en de Ontmoetingstuin een cursus over dementie volgen. Ivonne Berkers van Alzheimer Nederland geeft dan een workshop herkennen, erkennen en handelen met dementie.

Uitslagen Altior

Altior zaal
Altior 3 – BMC 2 Uitslag: 10-3
KVS’17 2 – Altior 4 Uitslag: 11-5
Altior R1 – Flash R1 Uitslag: 3-3
Altior A1 – Be Quick A1 Uitslag: 9-9
Celeritas A1 – Altior A2 Uitslag: 8-4
 

Overweging van zondag Ziekenzondag

Joost JansenGa open!                                             Wanneer ik vanuit de abdij het dorp uitrijd richting kanaal dan kom ik langs het restaurant 9. Op het kaartje op de deur van de ingang staat of gesloten of open. Het is een kwestie van het kaartje omdraaien.

Subcategorieën