Dorpsnieuws

Lezing over Joodse mystiek en kabbala

Abdij van Berne“Kabbala voor dummies”
Berne-Anders activiteit op dinsdag 11 juni om 20.00 uur
Lezing over Joodse mystiek en kabbala. 
Martin Baasten spreekt op dinsdag 11 juni in de Abdij van Berne in Heeswijk over de joodse mystiek.
Mystiek is voor de meeste mensen een gesloten boek.

Dubbelconcert Robin Borneman & Mercy John

Robin Borneman 7 6 2019Vrijdag 7 juni om 21:00 uur in het Natuurtheater De Kersouwe

Robin Borneman (Oss) en Mercy John (Veghel) komen aankomende vrijdag allebei (met hun eigen band) een optreden geven in De Kersouwe, dubbel feest dus met heerlijke folk en americana van de bovenste singer-songwriter-plank!

Filmwedstrijd

thijn peijnenburg vlogger

Kijk niet gek op wanneer je Thijn Peijnenburg (13) met een camera in zijn hand zichzelf en zijn vrienden ziet filmen in HaDee. De 14-jarige vlogger timmert aan de weg als Youtuber.

Hoe groot is het heelal?

HeelalBerne-Anders activiteit op maandag 3 juni om 20.00 uur :
Prof. Heino Falcke bedacht al in 2000 het experiment om een zwart gat in beeld te brengen.
In een lezing op MAANDAG 3 juni in de Abdij van Berne in Heeswijk neemt hij ons mee op een magische reis door de onmetelijk grote ruimte van het heelal.

Weekend met cabaret en Franse chansons

MartineRemko1 r100 GrootHet theaterseizoen van De Kersouwe is weer gestart en komende tijd is het vrijwel elk weekend genieten geblazen met de mooiste theatervoorstellingen in de buitenlucht.
Op vrijdag 31 mei betreden Remko Vrijdag en Martine Sandifort als cabaretduo Vrijdag & Sandifort het podium van Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk Dinther 

Brandweer krijgt nieuwe pakken

Brandweer HDLDe Regio Brabant-Noord van de Brandweer krijgt nieuwe pakken. Die pakken raken na zo’n 7 à 8 jaar versleten en moeten vervangen worden. In totaal moeten er voor de regio 2200 pakken worden aangeschaft . Het dubbele aantal, omdat er altijd een reserve pak voorhanden moet zijn. De pakken zijn Europees aanbesteed. Uiteindelijk is uit drie aanbiedingen een keus gemaakt.

Kindercursus tuinieren opnieuw groot succes!

Zaaien en poten 04Moestuinieren
Ontmoetingstuin Servaes in Heeswijk-Dinther heeft haar kindercursus tuinieren, voor het zesde jaar met succes afgesloten. De afgelopen weken hebben kinderen van groep 4, 5 en 6 op twee zaterdagen de eerste stappen gezet om zelf te moestuinieren.

Paasconcert op het kasteel

sylvia huang 450x450Zondag 21 april kunnen bezoekers genieten van een prachtig Paasconcert door de Belgische violiste Sylvia Huang en de Cubaanse pianiste Madarys Morgan. 
In de Wapenzaal van het kasteel van 12.00 - 13.00 uur
Entree: volwassenen € 11,00 kinderen v.a. 4 jr. € 7,00, Museumkaart geldig.

Wandelexcursie 2e Paasdag

kasteel dag v.h. landschap2e Paasdag bij het kasteel
Traditiegetrouw is 2e Paasdag op Landgoed Heeswijk: de Dag van het Landschap! Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Wandelexcursies beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur voor de brug van het kasteel.
De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Subcategorieën