Dorpsnieuws

Boerenbruiloft Cunera/De Bongerd Heeswijk

Boerenbruid en gomOp carnavalsdinsdag 5 maart wordt er weer een Boerenbruiloft gevierd in Cunera | De Bongerd. 
Op deze dag zullen Liesbeth Wellens en Fons Arts in de onecht verbonden worden. De bruid is vrijwilligster bij Laverhof. De bruidegom zet zich in voor de Stichting Vrienden van Cunera | De Bongerd.

Jong je eigen bedrijf ?

bibliotheek tonStel, je vlogt als een baas, draait de sterren van de hemel als DJ of maakt prachtige sieraden voor iedereen die het vraagt. Hoe gaaf zou het zijn als je van jouw hobby je werk kan maken? Steeds meer jongeren verdienen hun geld als eigen baas.                                                   In 2013 had Nederland 50.423 jongeren die zelf een bedrijf runden: in 2018 is dat met zo’n 25% gestegen naar 66.312.

Start blokfluitklasje ?

BlokfluitDe laatste tijd kregen wij steeds meer vragen of wij ook blokfluitlessen voor kinderen kunnen aanbieden. Als vereniging denken wij dat het goed is om kinderen al jong kennis te laten maken met muzieklessen in de hoop dat ze op deze manier enthousiast worden en liefde hebben voor muziek.

Winnaar Radeejer januari

radeejer janNa loting is de winnaar van de Radeejer van januari geworden: Wim Verhoeven. Hij heeft de taart, aangeboden door bakkerij Doomernik, met plezier in ontvangst genomen. Van harte gefeliciteerd.
Zijn antwoord was: 
Het is een kleppel die bij een paard aan de voet gebonden werd.

Hart voor de kinderen in Garanhuns

Kerstgroet 2018Tijdens de vieringen op 26 en 27 januari brengen we in de parochiekerken van HDL geld bijeen voor kinderdagverblijf “Lar da Criança” in Garanhuns. In een wijk waar Pater Gabriël en Hugo van den Broek veel betekenen voor de armsten.

Overweging - 2e zondag door het jaar, Trouwen

Joost JansenDaar waar het hart vol van is, daar loopt de mond van over… een mooi gezegde. Dat gebeurt wanneer we iets heel moois meemaken, bijvoorbeeld als je trouwt met elkaar. Je wilt aan iedereen laten zien dat je bij elkaar hoort, dat je bij elkaar wilt horen, totdat de dood een onherroepelijk scheiding brengt. Zo herkennen we het. Zo is het vaak niet meer…

Altior 1 begint 2019 met nederlaag

AltiorHeumen - Altior 1 Uitslag: 15-11
Op zondag 13 januari speelde Altior een uitwedstrijd tegen Heumen. Nadat de ploeg de vorige wedstrijd de punten thuis had gehouden, waren de speelsters erop gebrand om vandaag opnieuw de overwinning binnen te slepen. De eerste helft ging gelijk op, met een ruststand van 6-4 in het voordeel van Heumen.

Gedoopt, overweging op 13 januari

Joost JansenAfgelopen zondag mocht ik een kindje dopen met de naam Quinten. Neen, het was niet het vijfde kind in het gezin, het was het eerste. Je bent geneigd om dit soort grapjes te maken bij deze naam. Ik werd afgestraft door opa. Opa getuigt als een soort eerste lezing dat er vier elementen zijn waarvan het water er één is.

Verlangen en Samen

Mijn verlangn
Verlangen
Ik heb
een enorm verlangen
liefde en geborgenheid voor
ieder kind, mens en dier,
de aarde, de natuur, ons zijn.
Ik wil daarom aan iedereen vragen,
denk jij dat het mogelijk is….met elkaar

Jong leven bij het kasteel

zwarte zwanen met jong DSC08087 2 Bij mijn bezoek 2e Kerstdag aan het kasteel zagen we buiten het koppel zwarte zwanen met twee jongen.
Het is niet abnormaal dat ze in de winter jongen hebben. Gewoonlijk is dat echter in het voorjaar. Ze leggen vijf tot zeven eieren. Uiteindelijk zijn er hier dus twee jongen van over gebleven.
 

Subcategorieën