Dorpsnieuws

Snevelbokkenland onthult Prinses Heidi d’n Urste

Foto Prins en adjudantTijdens een spetterende avond op de eerste Night of the Prince(ss) en heus galafeest is Prinses Heidi d’n Urste onthult als heerser van Snevelbokkenland en de Zandkruiers. Prinses Heidi Juyn woont met haar man Tino van Gaal in Dinther en hebben twee kinderen, Jenna en Job.

Lezing over Piet Mondriaan

molen MondriaanOp donderdag 23 januari geeft Harrie van Schijndel een lezing over Piet Mondriaan. De lezing wordt gehouden in de Heemkamer, Raadhuisplein 21a, Heeswijk-Dinther en begint om 20.00 uur. Voor leden gratis , niet-leden betalen € 2,00

 

Nieuwe locaties voor Alzheimercafé

Alzheimercafe

Met ingang van 2020 wordt Alzheimercafé Uden-Meierijstad afwisselend gehouden in Uden en Veghel. In de even maanden in De Eigen Herd in Uden, in de oneven maanden in Het Klooster in Veghel. Voorheen was het café elke maand in het PieterBrueghelHuis in Veghel. Het Alzheimercafé is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.

Jubilarissen gehuldigd bij vvHeeswijk

Foto van de jubilarissen van vvHeeswijkHet was zoals ieder jaar volle bak in de kantine van v.v. Heeswijk tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Na de traditionele nieuwjaarswedstrijd van Heeswijk 35+ (dit jaar tegen het team van JO19-1)  was het woord aan voorzitter Peer Verkuijlen, die na zijn nieuwjaarstoespraak natuurlijk de nodige jubilarissen in het zonnetje zette.

Maashorst voorval met tauros

Maashorst bezoekerscentrumAfgelopen zondag 05 januari 2020 heeft zich een voorval voorgedaan in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg in de Maashorst. Daarbij is een man gewond geraakt door een aanval van een tauros.

Nieuwjaarsconcert op kasteel

 
2020 HaydnOrkestKasteelHeeswijkTraditiegetrouw start het programma van Kasteel Heeswijk in januari met een nieuwjaarsconcert.

Op zondag 12 januari van 12.00 – 13.00 uur brengt het Haydn Orkest onder leiding van dirigent Jos de Hoon een prachtig programma ten gehore

 

Een Nieuw Jaar !!

2020Wij wensen al onze lezers, en in het bijzonder die in Heeswijk - Dinther, een heel gelukkig, gezond en vrolijk Nieuwjaar toe.

Redactie www.hadeejer.nl

Waterschap investeert in zonneweides

Waterzuivering DintherDe komende jaren legt waterschap Aa en Maas grote zonneweides aan op alle zeven rioolwaterzuiveringen in Oost-Brabant. Het waterschapsbestuur heeft hiervoor 19 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hiermee zet het waterschap een belangrijke stap om in 2030 volledig energieneutraal te zijn.

Kerst-in Heeswijk

191215 jn KerstInn 04Zondag 15 december verzorgde Koninklijke Fanfare St. Willibrord samen met parochie Augustinus de kerst-in van de parochiekerk in Heeswijk. Muziek, zang en een kerstboodschap zorgden in een volle parochiekerk voor een van de laatste kerstervaringen in dit kerkgebouw.

Subcategorieën