Dorpsnieuws

2 eiken gesneuveld bij het kasteel

eik voor het kasteelOp mijn rondgang langs het kasteel in Heeswijk ontdekte ik dat er zelfs niet één maar 2 eiken gesneuveld waren. Eén die in het weiland voor het kasteel ligt, waarschijnlijk door de laatste korte storm en één welke over de gracht bij de moestuin ligt. Die laatste is al een tijdje eerder gevallen.

Voorlezen in de bibliotheek.

Voorlezen biebWe gaan weer voorlezen in de bibliotheek.
Wanneer? A.s. donderdag 16 augustus
Hoe laat? Van 15.45 -16.15 uur.
Kom met mama, papa, opa, oma of oppas luisteren naar een leuk verhaal en neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee.
 

Dictator of herder, overweging op 22 juli 2018

Joost JansenEr zijn dictators en er zijn herders. De dictators hebben vandaag de wind mee. Verdeeldheid is het gevolg. We maken het mee op internationaal vlak. Ze willen graag de steun en toeverlaat zijn van hun mensen, herders dus. Zo menen ze. Goed bedoeld misschien, maar op hún manier werkt het niet.

Gastheer/-vrouw Uurtje Klassiek

ons welzijn 1Voor de zondagmiddag (elke 14 dagen) zijn wij op zoek naar een vrijwilliger in de functie van Gastheer/gastvrouw voor het Uurtje Klassiek.
Uitgebreide omschrijving over de organisatie:
Laverhof biedt zorg, verpleging, ondersteuning thuis en activiteiten aan seniore inwoners en zorgbehoevenden in Schijndel, Heeswijk en omgeving en Uden.

Fietsbrug over de Leijgraaf afgesloten

fietsbrug over de LeijgraafOp mijn fietstocht afgelopen maandagavond ontdekte ik dat de houten fietsbrug over de Leijgraaf was afgesloten. Ik kwam er pas achter toen ik er vlakbij was, want het bord met dranghek vanaf de Liniedijk was tijdelijk aan de kant gezet. Antwoord gemeente: "De verwachting is dat na reparatie de brug op 24 juli weer gebruikt kan worden.
 
 
 

Beco en de Waaistap nodigen uit!

Beco enWaaistapBoerderij De Waaistap en BECO - Bernhezer Energie Coöperatie nodigen u uit voor de open dag bij het melkveebedrijf in Heeswijk-Dinther op zaterdag 14 juli. Zij vertellen u graag alles over hun bedrijf en het Postcoderoos project. Er is vanalles te doen voor jong en oud.
 
Liniedijk 1.

Kasteel Heeswijk introduceert de landgoed rondleiding!

LandgoedTijdens deze rondleiding neemt een gids je mee voor een rondleiding rondom het kasteel en over het landgoed. Jong en oud wandelt langs de prachtige burcht, boerderijen die vroeger eigendom waren van de baron, de voormalige moestuin en kassen, de prachtig gerestaureerde lanen en de replica van de motte van Kasteel Heeswijk.

Info over niet aangeboren hersenletsel

ons welzijn 1Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen, die na de geboorte is ontstaan. Die schade kan ontstaan door een oorzaak buiten het lichaam of doordat er in het lichaam iets misgaat. De gevolgen van NAH kunnen groot of klein zijn en zichtbaar of onzichtbaar maar vaak hebben ze grote invloed op het leven van de getroffenen en zijn omgeving.

Apotheek ook tussen de middag open!

ApotheekLet op!
Vanaf maandag 6 augustus is Service Apotheek Heeswijk-Dinther voortaan tussen de middag open.
De nieuwe openingstijden zijn:
Maandag t/m vrijdag : 08:00 - 17:30 uur 
Zat. en zondag  gesloten

Subcategorieën