Dorpsnieuws

"Salvador Dalí, meester in verbeelding"

KronaWouter Prins spreekt over de tentoonstelling in museum KRONA    

Door KRONA-conservator Wouter Prins wordt op DINSDAG 4 oktober, aanvang 20.00 uur, een lezing gegeven in de Abdij van Berne met als titel "De unieke Bijbelserie van Salvador Dalí ".   

Klein Byzantijns kamerkoor in de Abdij van Berne.

Kl.Byzantijns kamerkoorZondag 18 september – het begin van de nationale Vredesweek – zong het Klein Byzantijns kamerkoor in de Abdij van Berne in Heeswijk.
Het koor bestaande uit 24 mannen en vrouwen zong o.a. de vaste gezangen tijdens de H. Mis van 10.30 uur in het Kerkslavisch.

Preek op zondag 18 september 2022: Vredeszondag

Frank van RoermundBeide schriftlezingen gaan over de verhouding tussen rijk en arm. Een thema dat we vaak tegenkomen in de Bijbel. Verrijking wordt veroordeeld. Niet zozeer rijkdom als zodanig, maar verrijking ten koste van anderen. Natuurlijk, armoede is van alle tijden, maar armoede is géén natuurwet: iemand is nooit zómaar arm, mensen worden arm gemáákt.

Het rampjaar 1672

Logo De WojstapHet jaar 1672, dit jaar 350 jaar geleden, is de geschiedenis ingegaan als het Rampjaar. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden wordt aangevallen door Frankrijk, Engeland en de bisdommen Münster en Keulen. Het Rampjaar begint met een militair incident in het Kanaal op 23 maart 1672.

Najaarsronde Herhaalprik tegen corona start 19 september

GGD logoVanaf 19 september start de najaarsronde van de herhaalprik tegen corona. In het najaar kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. De herhaalprik tegen corona kan beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona, helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt en helpen om

Natuurfoto's door Mart Schel op 21 september

natuurfoto Mart Schel Op woensdag 21 september 2022 organiseert werkgroep Lezingen van IVN Bernheze een avond die in het teken staat van prachtige natuurfoto’s. Deze presentatie wordt verzorgd door Mart Schel, een ervaren natuurliefhebber die al meer dan 40 jaar prachtige foto’s maakt.

Byzantijns koor zingt in de Abdijkerk

 IcoonOp 18 september (Vredeszondag) zingt het Klein Byzantijns koor tijdens de H.Mis van 10.30 u liturgische muziek volgens de Oosters orthodoxe traditie in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. De taal is dan kerk-slavisch.

Ilse de Lange in de Kersouwe

ilse delange s800x600De kaartverkoop voor dit concert is gestart in 2020 en de concertdatum is enkele keren verschoven. Gekochte kaarten zijn nog steeds geldig voor deze datum.Sinds haar debuutalbum World Of Hurt behoort Ilse DeLange tot een van de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Vele hitsingles, #1 albums en prestigieuze awards volgden in hoog tempo.

Fietsdriedaagse 17-18-19 augustus

thumb_fietsdriedaagse_aug._2022.jpgNu de Coronacrisis voorbij is kan er weer een fietsdriedaagse georganiseerd worden. Voorheen was deze activiteit in handen van de TRV. Nu die opgeheven is hebben anderen zoals de Meierijsche museumboerderij dit evenement  overgenomen.

Waterschap zet gezuiverd rioolwater in tegen droogte

droogteDoor de hoge temperaturen en het uitblijven van regen is het buiten gort droog. Hierdoor zit er onvoldoende water in de sloten en beken in de omgeving van Berlicum. Vanaf 25 juli laat Waterschap Aa en Maas daarom tijdelijk gezuiverd rioolwater (effluent) van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Heeswijk-Dinther via de Hazelbergse Loop en de Leijgraaf naar de Wambergse Beek lopen. Normaal komt het                                                 gezuiverde rioolwater in de Aa terecht.

Preek op zondag 7 augustus 2022

Frank van RoermundZoals wel vaker, is Jezus met zijn lessen kort en krachtig en enigszins verontrustend: verkoop je bezittingen, verwerf schatten in de hemel, en wees waakzaam, want de Mensenzoon komt ónverwacht! Als Petrus vraagt of dit ook voor hem en de andere leerlingen geldt, antwoordt Jezus ontwijkend met een tegenvraag... Niet erg geruststellend allemaal.

"Het doet zo zeer"

Alzheimercafe  Dinsdag 16 augustus wordt de Film "Het doet zo zeer" van Heleen van Royen in het Alzheimer Café vertoond. Geïnteresseerden uit Uden/ Veghel en omgeving zijn van harte welkom deze te komen zien. 

Subcategorieën