Dorpsnieuws

Riet dekken op woonboerderij

Lariestraat 17 riet dekkenJe ziet het niet zo vaak gebeuren het afdekken van een dak met riet in de bebouwde kom en dan nog op een authentieke boerderij. Het is vakwerk wat je hier ziet, terwijl je buiten kunt werken en toevallig ook nog op een zonnige dag.

Hockeyclub HDL neemt afscheid - Voorzitters geven stokje over

HDL Algemeen voorzitter Camiel Aarts en voorzitter Technische Commissie Freddy Lennings zijn benoemd tot “Lid van Verdienste” van hockeyclub HDL. Na vele jaren inzet voor de club hebben zij het stokje over gedragen. Rob Dortmans is nu de nieuwe voorzitter van de club en de taken van Freddy Lennings zijn overgenomen door Monique Boskamp.

Voor de wandelaars uit HD: Nederlandse wisenten naar Denemarken

WisentVanochtend zijn de laatste van negen wisenten uit de Maashorst, Veluwe en Natuurpark Lelystad uit de kuddes gehaald en apart gezet, in afwachting van hun verhuizing naar Denemarken volgende maand. De dieren gaan naar een groot Deens natuurgebied, waar zij samen met enkele reeds aanwezige wisenten een kudde gaan vormen.

‘Dit jaar zijn we allemaal het Snevelbokje’

210214 rva carnaval24Het kon op carnavalszondag bijna niemand zijn ontgaan. Prinses Heidi kwam met veel muziek door het dorp en bracht er de nodige gezelligheid. Natuurlijk deed ze dat niet zomaar.

Onder de letterlijke en figuurlijke rook van de Jan Habrakenstraat begon prinses Heidi haar tocht.

Preek op zondag 14 februari 2021

Frank van Roermund"Barmhartigheid boven alles"          De eerste lezing van vandaag is genomen uit het boek Leviticus, het wetboek voor de zonen van Levi, ofwel de priesters van het Oude Israël. Het handelt over de heiligheid van allerlei zaken en instelingen zoals offers, het priesterschap enz. enz. Voor ons die leven in een volslagen andere tijd en cultuur een nogal ontoegankelijk boek.

Sneeuwwandeling

De streepen in de sneeuwOp deze zondag kunnen de liefhebbers,  sinds lang,  weer genieten van  een flink pak sneeuw. Ondanks de waarschuwing voor gevoelskou viel het alleszins mee.

Peter Kriele

 

Ook HD-ers welkom in de Maashorst, maar...

maashorst wel met respect voor de natuur en elkaar.
Als bezoeker van De Maashorst zal het je wellicht niet ontgaan zijn dat de drukte in De Maashorst steeds meer toeneemt. Dat is begrijpelijk in deze tijd waarin ontspanning een groot goed is. Iedereen is welkom, maar wel met respect voor de natuur en voor elkaar.

Hartverscheurende gedichten van Hein Stufkens

gebroken brein

In "Gebroken brein" doet filosoof en dichter Hein Stufkens in dichtvorm
verslag van het leven met zijn vrouw Brigitte in de twee jaar die volgden op haar diagnose alzheimer. Het resul-taat is een boekje met schrijnend mooie poëzie. 

Vallen en weer opstaan

vallen en opstaanDe helft van alle Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische kwetsbaarheden, zelf of in zijn nabijheid. Vaak gaan deze kwetsbaarheden gepaard met veel schaamte. Om hen een steuntje in de rug te bieden, te inspireren en motiveren lanceert GGZ Oost Brabant vandaag het taboedoorbrekende digitale platform 'Vallen en weer opstaan' met Merlijn Kamerling als hoofdgast.

Natuurontwikkeling in het Aa-dal gestart

20210113 PK Start Natuurontwikkeling in Aa dal 7Zoals al aangekondigd in de Hadeejer van 25 november 2020 is Langenhuizen Hoveniers uit Loosbroek deze maand begonnen met de natuurontwikkeling in het Aa-dal.
Op drie lokaties wordt landbouwgrond omgevormd tot natuur. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Bernheze en samen met de Parochie Heilige Augustinus, waarbij de provincie meebetaalt.

Gericht op verder…  overweging 24 jan. 2021

Joost JansenBij de middagmaaltijd in de abdij wordt er iedere dag een klein gedeelte gelezen uit een boekje van paus Franciscus over ‘missionair leven vandaag’. De titel: Zonder Jezus kunnen we niets. Het evangelie vandaag zegt niets anders. Paus Franciscus heeft dezelfde boodschap, alleen nu aangepast aan onze tijd.

Subcategorieën