Dorpsnieuws

Witte gij’t?

q koorts1-onderzoek naar longontsteking rondom geitenhouderijen. Mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen hebben vaker een longontsteking. Wetenschappers van het RIVM, Universiteit Utrecht, Wageningen Universiteit en NIVEL doen onderzoek naar de oorzaken daarvan binnen het programma “Veehouderij en Gezondheid Omwonenden”.

lezing Belgisch Trekpaard

Logo De Wojstap Custom

Woensdag 18 mei om 20.00 uur geeft Wim van Lankveld uit Schijndel een lezing over zijn passie
,,Het Belgisch Trekpaard”. Uit zijn rijke filmarchief heeft Wim een compilatie gemaakt waarin het trekpaard de hoofdrol speelt.

Preek op Tweede Paasdag - Dinther 

Frank van RoermundDe evangeliepassage van zojuist gaat over de ontmoeting van enkele vrouwen met de verrezen Christus, en de poging van de religieuze overheden om het getuigenis van die vrouwen over het lege graf te ontkrachten door middel van een leugen. Vandaag zouden we zeggen: door het verspreiden van nep-nieuws.

Meisje doet wonderen

Logo De Wojstap CustomEen opzienbarende gebeurtenis in Heeswijk. 

Lourdes, Fatima, Kevelaar en, dichter in de buurt Handel, het zijn allemaal plaatsen waar mensen zeggen verschijningen te hebben gezien.

Lente op het kasteel!

kasteel pasenMet het Paasweekend voor de deur, een prachtig bloeiende Magnolia en 3 jonge zwarte zwaantjes in de slotgracht is het nu echt volop lente! Met een streep door alle corona maatregelen staat de poort weer wagenwijd open om jullie te ontvangen.

Documentaire WEI in het Alzheimer Café

WeiDinsdag 19 april biedt het Alzheimer Café geïnteresseerden uit de regio Uden-Veghel de mogelijkheid de documentaire Wei te komen zien. Documentairemaker Ruud Lenssen is in het Café aanwezig en zal na de vertoning ingaan op vragen en ervaringen uit het publiek. 

Lezing 900 jaar Norbertijnen

Logo De Wojstap CustomJan Sanders is archivaris van de Abdij van Berne en hij vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de Norbertijnen. Hij spitst zijn verhaal daarbij toe op de Abdij van de Witheren in Heeswijk

Zwanenpaar heeft 3 jongen

Zwanenpaar met jong 1Het voorjaar heeft zich weer aangekondigd . Het zwarte zwanen echtpaar bij het kasteel heeft dit voorjaar drie jongen op de wereld gebracht. Het nest zit veilig op het eiland.

Icoon overleden

Ruzie met de schoolmeester.

Logo De Wojstap

In de 18e en 19e eeuw had ieder dorp een openbare school. Het bestuur van die school was het gemeentebestuur. Het was niet altijd koek en ei tussen de Dintherse bestuurders en hun schoolmeesters. Dat blijkt o.a. uit het volgende:

Subcategorieën

Wil jij helpen?