Deze maand krijgen we een lekker winters recept van een andijvie stamppotje met kalfsoester en sjalottensaus.
Kalfsoester met andijvie stamppotje en sjalottensaus
Ingrediënten
4 kalfsoesters
100 gr. sjalotten
1 dl kalfsjus
100 gr andijvie
200 gr. aardappels
200 gr. groene asperges
Rode wijn
Bereiding
Snij de aardappels in stukken en kook ze gaar. Maak met wat boter en room een mooie puree en voeg hier de rauwe andijvie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kontjes van de asperges en blancheer ze in kokend water. Zorg dat ze beetgaar en mooi frisgroen blijven.
Maak de sjalotjess schoon en bak deze in een hete pan tot ze kleuren. Voeg iets suiker toe zodat ze karamelliseren. Blus af met rode wijn en de kalfsjus en laat langzaam inkoken tot een mooie jus.
Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout en bloem deze licht. Bak deze in iets boter goudbruin. .Pak de oesters in met alufolie en laat rusten op een warme (80 gr.) plek.