Sport

Thema bijeenkomst “ Ik de Coach “, met leiders en trainers

AvesteynWoensdag 31 januari vond een thema bijeenkomst plaats met medewerking van Marcel van Herpen en Bjorn van der Doelen. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de voetbalverenigingen Avesteyn en Heeswijk in de kantine van eerstgenoemde.
Dit was voor leiders en trainers van Avesteyn en Heeswijk.

Huldiging sportkampioenen op 28 januari

Sport en ALSOp 28 januari 2018 huldigen wij de Bernhezer sportkampioenen 2017 bij Lunenburg Events & More in Loosbroek. De middag start om 14.30 uur. De zaal is open om 14.00 uur.
Het programma start met een optreden van een dansgroep van Balletschool Hanneke van der Stappen.

zilver voor Sjef van den Berg in wereldbekerfinale

sjef 001 hadeejer wereldbekerEen tweede plek voor de Olympische handboogschutter bij de wereld bekerfinale recurve in Odense in Denemarken. De finale verloor Sjef, die tegenwoordig in St Anthonis woont, nipt met 6 - 5. De Amerikaan Bruce Ellison ging met het goud aan de haal.

Buurt bereidt gouden medaillewinnaar verrassingsontvangst

h stokstraat_003_opsStraks rond 19.00u wordt gouden Paralympiër Kenny van Weeghel feestelijk onthaald in de H. Stokstraat. Kenny behaalde een gouden (400m) en een bronzen medaille (100) op de spelen in Rio. Vanaf sporthal De Zaert tot aan de kruising met de Kerkstaat zijn alle huizen versierd met vlaggen en ballonnen.

Brons voor Kenny op 100 meter

opst laatste_foto_kennyDerde op de 100 meter, een bronzen medaille dus voor de rolstoelatleet uit de H.Stokstraat. Net als vier jaar geleden in London. Hij ging met minimale verwachtingen naar Brazilië. Te mogen deelnemen aan de Paralympics. Voor de 5e keer. Dat alleen al was een uitverkiezing.

Hedilo biedt sport op maat

Hedilo 1Misschien bevindt zich binnen jouw sportclub wel een verenigingslid dat op dit moment deelneemt aan de Paralympische Spelen in Rio. Daar mag je als club trots op zijn, want vaak komen die prestaties niet zomaar uit de lucht vallen. Er is een goede basis nodig om op topniveau te presteren.

Kenny van Weeghel; kwalificatie op verjaardag.

kenny cecile_hadeejer_1_of_7Vandaag vierde Kenny van Weeghel zijn 36 verjaardag in Rio met een overtuigende plaatsing voor de eindstrijd op 100 meter wheeler. Zijn tijd van 14.26 achter de winnaar, de Chinees Lin Yang (14.11) in de tweede heat, was voldoende om de finale te bereiken.

Kenny van Weeghel naar finale 800

kenny hadeejer_3_of_7Paralympiër Kenny van Weeghel heeft zich geplaatst voor de finale van de 800 meter. Hij werd tweede in zijn race achter de Zwitser Marc Hug. Kenny reed een degelijke race, hield steeds de binnenbaan en kon op de laatste meters versnellen om zijn plek veilig te stellen.

Kaarsjes in H.Stokstraat

kenny huis"Hij is helemaal blij met zijn gouden 400 meter medaille. De 1500 meter is niet gelukt, maar zijn dag kon al niet meer stuk," laat Cecile, de vrouw van Kenny van Weeghel, via whatts app weten. Cecile heeft nu ook het huis aan de H.Stokstraat feestelijk versierd. Voor het raam prijken oranje vlaggen en de Nederlandse driekleur.

Goud voor Kenny van Weeghel

160601-jw-KennyvanWeeghelKenny van Weeghel behaalde zo juist een eerste plaats op de 400 meter wheeler in het Joao Havelange stadion in Rio.
Op de streep bleef hij de Chinese wereldkampioen Lin Chang in een zinderende finale 0,14 seconde voor. Eindtijd 46,65 sec.

Sjef en zijn kompanen redden het niet

sjef van den berg 03aGeen medailles voor het Brabantse handboogtrio. Na een overtuigende 5-1 overwinning tegen Spanje in de 1/8 finale, is het Nederlands team uitgeschakeld voor een podiumplaats. Tegen het oppermachtige Zuid-Korea hadden de drie Brabanders geen kans.

Jan Schuurmans bij "Heel Brabant juicht "

Heel Brabant_juichtZoals u waarschijnlijk weet vindt morgen (donderdag 9 juni) het evenement ‘Heel Brabant Juicht’ plaats. Dit heeft een tweeledig doel: de sport in Brabant vieren en het uitzwaaien van de Olympische en Paralympische sporters die naar Rio gaan. De Provincie Noord-Brabant heeft alle gemeenten gevraagd om een sportvrijwilliger af te vaardigen die hierbij aanwezig mag zijn.

Subcategorieën

Volleybal

Afbeelding van het logo van Smash'70Heeswijk-Dinther heeft in Smash'70 een volleybalvereniging met een rijke historie. Anno 2015 speelt de vereniging enkel nog recreatief. Op www.smash70.nl vind u meer informatie over de vereniging en de resultaten in de huidige competitie.

 


Berichten