* 400 gram gamba's
* 150 gram eiwit (25gr per ei)
* 7 gram paprikapoeder
* 50 gram olie
* 1 theelepel tomatenpuree
* tabasco
* 2 avocado
* 2 kleine chorizo worstjes
* Zout
* 1 ds cress
* Klein doosje zongedroogde tomaatjes
Bereidingswijze
1. Snijd 100 gram gamba’s in gelijke, kleine stukjes.
2. Draai de rest van de gamba’s (300 gram) samen met het eiwit helemaal fijn in de keukenmachine.
3. Myoteer het paprikapoeder met de olie.
4. Maak de farce goed hoog op smaak met 1 theelepel tomatenpuree, tabasco en zout.
5. Spatel de gesneden gamba’s erdoor.
6. Leg een paar laagjes zelfklevend folie op elkaar en rol daar je farce goed strak in.
7. Let op dat er geen luchtgaten ontstaan.
8. Gaar de farce in een roner of steamer op 60 graden, ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de dikte).
9. Maak op het bord met een kwastje spetters van avocadocrème aan de zijkant.
10. Plaats de gamba chorizo aan de rand van de spetters en garneer eventueel met nog 4 andere gambastructuren: kroepoek van gamba, geschroeide gamba en tartaar van gamba. Leg ze speels maar wel strak in de hoogte neer.
11. Plaats daar verse chorizo en avocadosteentjes tegenaan en spuit er avocadocrème tussen, in mooie, bolle stipjes.
12. Garneer af met chorizopoeder, gedroogde tomaatjes, en bijpassende cress.