Ingrediënten:
• 125 gram mascarpone
• 125 gram kwark
• ongeveer 24 lange vingers
• 50 ml limoncell
• sap van 1.5 citroenen
• 2 eetlepels kristalsuiker
• 175 ml slagroom
• 1.5 eetlepel lemoncurd
• 4 eetlepels poedersuiker + extra bij het serveren
• 2.5 eetlepels geschaafde amandelen
Werkwijze
Breng de limoncello, het citroensap en de kristalsuiker in een steelpannetje aan de kook. Vijf minuten laten doorkoken en laten afkoelen.
Roer de mascarpone los met de kwark en lemoncurd in een grote kom. Mix de slagroom lobbig met de poedersuiker en spatel deze onder het kwark-mascarponemengsel. Doe dit in 3 gedeeltes en spatel de slagroom er rustig onder zodat het een zo luchtig mogelijk mengsel blijft.
Schenk de citroenvloeistof in een ondiepe schaal of soepbord. Dip de lange vingers erin en bedek de bodem van schaal . Schep er het slagroom-mascarpone mengsel op en herhaal. Je eindigt dus met een laag mascarpone. Je hebt als het goed is twee lagen mascarpone en twee lagen lange vingers. Heb je nog wat citroenvloeistof over na je tweede laag lange vingers, dan sprenkel je wat over is gelijkmatig over de lange vingers.
Dek de schaal af met wat huishoudfolie en laat de tiramisu een half uurtje in de koelkast opstijven.
Vlak voor het serveren bak je wat geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan met anti aanbaklaag. Pas op ze verbranden snel. Strooi ze over de tiramisu en strooi er wat poedersuiker overheen.