Badminton

Weer aan de slag, zonder shuttle

argus1 Badmintonvereniging BC Argus  gaf maandagavond 11 mei weer de eerste training. Jongeren en senioren trainden in de buitenlucht. Dit was voor hen de eerste training sinds de uitbraak van COVID-19. “Fijn om iedereen weer te zien en samen te kunnen trainen”, vertelt een van de kinderen.

Kampioenen bij BC Argus

thumbnail IMG 0630Twee teams van badmintonvereniging BC Argus sluiten het seizoen af met een kampioenschap. Voor het jeugdteam U18 was het spannend. Het eindigde bovenaan met hetzelfde aantal punten als de nummer twee.

Erovisie fijnmetaal nieuwe sponsor Badmintonclub BC Argus

BC ArgusDe competitiespelers van BC Argus hebben een nieuwe sponsor. Erovisie fijnmetaal uit Nistelrode zorgde voor nieuwe clubshirts.Eigenaar Jochem van den Oetelaar is zelf een trouw lid van de club. Ook zijn zoon en zijn vader zijn lid. Eerder waren ook zijn moeder en zijn broers lid van BC Argus.

Jeugdteam BC Argus kampioen

Jeugdteam badmintonHet jeugdteam U12 van badmintonclub Argus uit Heeswijk-Dinther is afgelopen seizoen kampioen geworden. Tijdens het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi van de club zijn ze gehuldigd. In het bijzijn van familie en vrienden en de senioren, vertelde voorzitter Hans Barten hoe trots hij is op deze kanjers:

Kids zomer clinic 2017

jeugdbadmintonOok dit jaar zal BC Argus weer haar jaarlijkse clinic zomerbadminton aanbieden aan de leerlingen van het basisonderwijs vanaf groep 3. Hiervoor zullen flyers worden verspreid via de basisscholen in Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

Rolstoelbadminton in HD ?

BadmintonBadminton club Argus uit Heeswijk-Dinther wil zich in de regio onderscheiden door rolstoelbadminton aan te gaan bieden. Nadat een rolstoeler lid is geworden, is BC Argus op zoek naar meer mensen in een rolstoel die willen sporten.

Ongekend succes badmintonclub

Kampioenen ArgusDit najaar was een geweldig jaar voor BC Argus in Heeswijk-Dinther. We zijn er erg trots op dat we de eerste competitiehelft kunnen melden dat bij onze jeugd team 2 kampioen is geworden in U- 15 poule-4.

Badmintoninstapweken van BC Argus

argusWelkom bij de badmintoninstapweken van Badminton club BC Argus. Ook dit jaar start BC Argus met de badminton instapweken. Daarbij krijgen geïnteresseerden 4 weken les, uitleg over de spelregels en training. Dit is een mooie kans om kennis te maken met deze snelle Olympische racketsport.

1-ste Team Senioren BC Argus Kampioen

Sernioren 1_ArgusNa een spannende eindstrijd over de laatste weken is het 1e team van de seniorenafdeling van BC Argus erin geslaagd om het kampioenschap in de tweede klasse van de BBF competitie te behalen. De Bossche club Deno zat ze steeds op de hielen, maar uiteindelijk waren de dames en heren uit Heeswijk-Dinther met 1 punt verschil de sterkste.

Ook bij badminton kampioenen: team 2

foto badmintonNu we dit stukje aan het schrijven zijn is het doorgedrongen: we zijn kampioen! Na onze vliegende start waarin we twee keer wonnen, hadden we niet verwacht dat het de rest van het seizoen ook zo goed zou gaan.

Badminton clinics voor de jeugd

Zomerclinic badmintonEr wordt in de maanden juni en juli een jeugdclinic badminton voor jeugdleden vanaf groep 3 gehouden in de sporthal de Zaert tussen 18.00 en 19.00 uur. (zie de foto na een klik er op). Deze badmintonclinic is maar liefst 4 weken en zal met een ouder kind toernooi worden afgesloten. Dit met leuke prijsjes. De training wordt vanuit CHESP verzorgd een landelijke badmintontrainer.

H-Dinthers succes in badminton

BC Argus_poule_3_Naast het recreatief badminton is er voor spelers die meer uitdaging en afwisseling zoeken ook de mogelijkheid om met een team de strijd aan te gaan in een regionale competitie.