Bereiden
Gaar de aardappelen in de schil. Verwijder de schil en knijp de aardappelen door een pureeknijper. Meng de bloem, tomatenpuree, ei en lavas door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg op een bebloemde werkbank duimdik uit.
Snijd van het deeg kussentjes (gnocchi) ter grootte van een vingerkootje (ca. 1½ x 3 cm.). Gaar de gnocchi in kokend water. Schep ze uit de pan zodra ze boven komen drijven en koel ze in een bakje ijswater om doorgaren te voorkomen. Breng de kookroom samen met de kippenfond aan de kook. Voeg de knoflook en vervolgens de Parmezaanse kaas toe. Los de kaas op, giet het mengsel in een keukenblender en pureer het mengsel totdat het helemaal glad is. Breng het eventueel verder op smaak. Verwijder de fijne graatjes van de doradefilets en maak met behulp van een (stanly)mesje kleine sneetjes in de huid van de filet. Verwarm de gnocchi in het tomatensap. Bak de spinazie heel kort in wat olie met wat peper en zout, zorg dat de spinazie niet te gaar wordt. Bak de doradefilets in olijfolie op de velkant en draai als het vel knapperig is de vis nog heel even kort om. Serveer de dorade direct. Maak op vier borden een spiegel van crème van Parmezaan met daarop de spinazie. Leg de dorade op de spinazie en rangschik de gnocchi eromheen.
Ingrediënten
500 g aardappelen
150 g bloem
2 eetlepel tomatenpuree
2 ei
2 eetlepel lavaskruid (maggikruid), fijngesneden
600 ml kookroom
200 ml kippenfond
400 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentje knoflook, geperst
7 doradefilets ± 175 gram
200 ml tomatensap
800 g wilde Italiaanse spinazie, schoon en zonder nerven
Olie