Redactioneel

Kermis op het plein

20240609 AvA 17De kermis van Heeswijk-Dinther is van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 juni. Ook dit jaar is er voor iedereen wat te doen. Voor jong en oud. Op zondagmiddag was het er gezellig druk. Het weer zat geweldig mee. Lekker met de kinderwagen er op uit. De jas thuis laten. Terrasje pikken en genieten.

Sunset in het Beekdal

240605 em SunsetKano 10Op woensdagavond 5 juni organiseerde Kano Verhuur Beekdal hun eerste sunset-kanotocht. De deelnemers startten hun tocht bij de grote Natuurpoort parkeerplaats van Kasteel Heeswijk. Na de instructies en tips kon de tocht richting Berlicum beginnen. Al kanoënd door het Beekdal werden de kanoërs nieuwsgierig aangekeken door grazend vee.

Abdijtuin voorjaar 2024

240607 PK Abdijtuin voorjaarbloemperken VIERKANT 12Sinds 2003 wordt er al gewerkt in de bloemperken van de Abdijtuin. Op het ogenblik zijn er negen vrijwilligers iedere vrijdagmorgen aan het werk. De meesten zijn lid van het IVN. Maar natuurlijk zijn ze niet altijd allemaal aanwezig.

HaDee RUR

240606 em RURRUR, de spraakmakende talkshow uit de wereld van kunst, cultuur, seks en wetenschap. Wie het programma niet kent van TV, kent het wel uit HaDee. Na de succesvolle wintereditie, was RUR HaDee donderavond 6 juni terug met de zomereditie. Om 20 uur op de schaal van Richter kondigde Roelof Hemmen "de rots in de branding der conversatie” Marcel van Herpen aan.

Stemmen voor het Europees Parlement

240606 rva stem14Veel kiesgerechtigden gingen op 6 juni stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Ging u ook? Vanuit de HaDeejer gingen we een kijkje nemen. Dat kon deze keer bij De Zaert, KBO Heeswijk, Cunera – De Bongerd en CC Servaes.

Kruidenbier in de maak

240602 em Kruidendrank 1Een nieuw experiment. John Mollema en Joeri Mollema van Mollema Brouw gaan voor Kruidenhof Berne een bier brouwen met kruiden uit de Kruidenhof.

We zijn benieuwd naar het resultaat!

 

Kruidengidsje Kruidenhof Berne

240601 em Kruidenboekje 1Vorige week ontvingen Abt Denis Hendrickx en Norbertijn Maarten van de Weijer het door Kruidenhof Berne samengestelde kruidengidsje.

De Abt en Maarten spraken hun waardering uit over de Kruidenhof. De werkgroep is de Abdij dankbaar dat zij de mogelijkheid hebben gekregen een kruidentuin te realiseren in de prachtige Abdijtuin. Een mooie win-win-situatie!

Twan van Nuland schaakkampioen SV Caïssa

240527 nvl Caissa 1aIn een bijzonder spannende slotronde slaagde Twan van Nuland erin om koploper Willie van Venrooij te passeren en daarmee het clubkampioenschap voor zich op te eisen. Willie verloor verrassend van Jan Smets en Twan won uiteindelijk in een taaie partij van Piet van Helvoort.

Jordi Keijzers sloot de kopgroep op de 3e plaats. De rest volgde op grote afstand.

Arjan Schuurmans werd kampioen snelschaken, vóór Jordi Keijzers op de 2e en Twan van Nuland op de 3e plaats.

Klik hier voor foto's.

50 jaar lid

Tijdens de prijsuitreiking werden Ben van Eert en Piet van Helvoort gehuldigd voor hun 50-jarig lidmaatschap. Zij zijn de eerste clubleden die deze mijlpaal hebben bereikt in het bijna 53-jarig bestaan van SV Caïssa.

Foto's: Netty van Lieshout

Tekst: Piet van Helvoort

Open dag 't Retsel

240526 rva retsel51Bedrijventerrein 't Retsel trok zondag veel bekijks bij jong en oud. Drieëndertig bedrijven hadden daar een gezamenlijke open dag.
De open dag was voor de kinderen aantrekkelijk gemaakt met springkussens, een letterpuzzel en diverse spelletjes. Voor de jongvolwassenen was het een mooie manier om zich te oriënteren aangaande een beroepskeuze of voor het zoeken van een stageplek.