Judo

Een zilveren medaille voor Sanne van Dijke

Sanne van DijkeBij haar rentree op de Grand Slam in Tbilisi bereikte ze de finale. Haar tegenstander in de finale was de Griekse Elisavet Teltsidou. Sanne kreeg in deze wedstrijd tegen Teltsidou in de verlenging haar derde straf waardoor ze helaas de wédstrijd verloor, maar een zilveren medaille wón.

Sanne van Dijke weer goud, op grandslamtoernooi Bakoe

SanneJudoka Sanne van Dijke  heeft voor de tweede keer dit jaar een grandslamtoernooi op haar naam geschreven. In de klasse tot 70 kilogram was Van Dijke te sterk voor de Belgische Gabriella Willems en won met een ippon goud in Bakoe. In juni won ze al de grandslam van Tbilisi. Een paar weken geleden haalde ze nog een bronzen medaille op het WK Judo.  

Huldiging en afscheid

huldiging Sanne en aHuldiging Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis, Afscheid van markante bestuurders. Het huldigen van Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis als iconen van Judoclub Berlicum wilden we uiteraard met gepaste trots doen. Door allerlei andere plichtplegingen en vakanties, was er nog geen ruimte in de agenda tot donderdag 11 november 2021.

Sanne en Marieke € 15.050 voor 113 zelfmoordpreventie

Sanne 15Sanne van Dijke en Marieke van Beek liepen samen de marathon van Amsterdam en haalden ruim 15.000 euro op voor 113 zelfmoordpreventie.                "Dit is heel anders dan de bronzen plak op de Olympische spelen. Meine gute, ik doe dit nooit meer," vertelt Sanne met een glimlach op haar Instagrampagina. "Nou vraag het me morgen nog een keer. Maar op dit moment zeg ik 'nooit meer'".

Brons voor Sanne van Dijke

brons voor SanneSanne van Dijke heeft bij de Olympische spelen in Tokyo,Nederland de eerste judomedaille bezorgd. Ze versloeg in de strijd om het brons de Duitse Giovanna Scoccimarro. Ze sloeg toe met een ippon in de verlenging. Ze draagt deze op aan haar overleden broer Steven. 

Judoka Sanne van Dijke verandert op de mat in een tijger

Sanne van DijkeSanne Van Dijke zit niet op judo om vrienden te maken, vertelt ze in de NOS Olympische podcast. "Mijn oude trainer zei altijd: van een poes kun je geen tijger maken. In Nederland zijn we wel soft aan het worden. Je ziet steeds meer dat kinderen gepamperd worden. Door hoe noem je dat ook al weer? Curlingouders. Die alle problemen uit de weg halen. Dat is fijn voor de maatschappij maar niet goed voor de topsport."

Sanne van Dijke naar Olympische Spelen

Sanne van DijkePolling niet naar de Olympische Spelen, selectiecommissie kiest Van Dijke
Kim Polling (30), viervoudig Europees kampioen en viervoudig masterskampioene, gaat niet naar de Olympische Spelen. De keuze van de selectiecommissie is in de klasse tot 70 kilogram gevallen op Sanne van Dijke (25), de regerend Europees kampioene.

Het is Sanne gelukt. Nu naar Tokio ?

Sanne van DijkeVier jaar na eerste titel is Sanne van Dijke weer Europees kampioen, Vermeer pakt brons Ze is in Lissabon voor de tweede keer Europees kampioen geworden in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse versloeg de Française Margaux Pinot, die haar bij de vorige twee EK's nog van het goud hield, in de finale op ippon.

Sanne van Dijke brons in TelAviv

Sanne van DijkeSanne  heeft vrijdag bij de Grand Slam in Tel Aviv goede zaken gedaan in de strijd om een olympisch ticket. Ze pakte in Israël brons door haar directe concurrent Kim Polling te verslaan in de gewichtsklasse tot 70 kilogram.

Sanne van Dijke zilver in EK-finale

Sanne van DijkeSanne maakte een goede indruk in Wit-Rusland. Ze opende haar titelstrijd met winst op de Russin Aljona Prokopenko en was vervolgens ook te sterk voor Aleksandra Samardzic uit Bosnië en Herzegovina, de Ierse Megan Fletcher en de Française Marie Eve Gahie.
In de finale van de klasse tot 70 kilogram kwam ze net tekort tegen Margaux Pinot.

Sanne van Dijke naar The Hague Grand Prix

Sanne van DijkeDe topjudoka  uit Heeswijk-Dinter staat samen met de absolute judotop op de mat tijdens The Hague Grand Prix. Het toernooi maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo.

app