Judo

Brons voor Sanne van Dijke

brons voor SanneSanne van Dijke heeft bij de Olympische spelen in Tokyo,Nederland de eerste judomedaille bezorgd. Ze versloeg in de strijd om het brons de Duitse Giovanna Scoccimarro. Ze sloeg toe met een ippon in de verlenging. Ze draagt deze op aan haar overleden broer Steven. 

Judoka Sanne van Dijke verandert op de mat in een tijger

Sanne van DijkeSanne Van Dijke zit niet op judo om vrienden te maken, vertelt ze in de NOS Olympische podcast. "Mijn oude trainer zei altijd: van een poes kun je geen tijger maken. In Nederland zijn we wel soft aan het worden. Je ziet steeds meer dat kinderen gepamperd worden. Door hoe noem je dat ook al weer? Curlingouders. Die alle problemen uit de weg halen. Dat is fijn voor de maatschappij maar niet goed voor de topsport."

Sanne van Dijke naar Olympische Spelen

Sanne van DijkePolling niet naar de Olympische Spelen, selectiecommissie kiest Van Dijke
Kim Polling (30), viervoudig Europees kampioen en viervoudig masterskampioene, gaat niet naar de Olympische Spelen. De keuze van de selectiecommissie is in de klasse tot 70 kilogram gevallen op Sanne van Dijke (25), de regerend Europees kampioene.

Het is Sanne gelukt. Nu naar Tokio ?

Sanne van DijkeVier jaar na eerste titel is Sanne van Dijke weer Europees kampioen, Vermeer pakt brons Ze is in Lissabon voor de tweede keer Europees kampioen geworden in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse versloeg de Française Margaux Pinot, die haar bij de vorige twee EK's nog van het goud hield, in de finale op ippon.

Sanne van Dijke brons in TelAviv

Sanne van DijkeSanne  heeft vrijdag bij de Grand Slam in Tel Aviv goede zaken gedaan in de strijd om een olympisch ticket. Ze pakte in Israël brons door haar directe concurrent Kim Polling te verslaan in de gewichtsklasse tot 70 kilogram.

Sanne van Dijke zilver in EK-finale

Sanne van DijkeSanne maakte een goede indruk in Wit-Rusland. Ze opende haar titelstrijd met winst op de Russin Aljona Prokopenko en was vervolgens ook te sterk voor Aleksandra Samardzic uit Bosnië en Herzegovina, de Ierse Megan Fletcher en de Française Marie Eve Gahie.
In de finale van de klasse tot 70 kilogram kwam ze net tekort tegen Margaux Pinot.

Sanne van Dijke naar The Hague Grand Prix

Sanne van DijkeDe topjudoka  uit Heeswijk-Dinter staat samen met de absolute judotop op de mat tijdens The Hague Grand Prix. Het toernooi maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo.

Sanne van Dijke Goud !

Sanne van Dijke DüsseldorfJudoka Sanne van Dijke heeft tijdens de Grand Prix-wedstrijden in het Chinese Hohhot goud veroverd in de klasse tot 70 kilogram. De 22-jarige Brabantse was in de finale met waza-ari te sterk voor de Canadese Kelita Zupancic.
 
26 mei 2018.

Sanne van Dijke in anderhalve minuut brons in Düsseldorf

Sanne van Dijke DüsseldorfJudoka Sanne van Dijke heeft bij het grandslamtoernooi van Düsseldorf brons veroverd in de klasse -70 kilogram. Ze vloerde in de strijd om de derde plaats de Duitse Marlene Galandi in anderhalve minuut.
De 22-jarige Europees kampioene had na zeges op ippon en op waza-ari de halve finales bereikt.

Judoka Sanne van Dijke baalt van zilver op GP Den Haag

Sanne van Dijke zilverTopjudoka Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther kon zaterdag een sterke dag op de grand prix in Den Haag niet bekronen met een gouden medaille. In de finale tot 70 kilogram moest ze haar meerdere erkennen in haar eeuwige rivale Kim Polling, die een uitstekende indruk maakte in de hofstad.

Sanne van Dijke geselecteerd voor WK judo

Sanne vanDijke GoudEKSanne van Dijke is aanwezig op het WK judo (-70 kg) in Boedapest. Hoofdcoach Maarten Arens heeft de Europees kampioene geselecteerd. Sanne maakt een stormachtige ontwikkeling door in de top van het judo.           Zo won ze in april het Europees kampioenschap en in mei haar eerste Grand Slam.