Judo

26102015Sanne van_Dijke_5deDe nummer één van de wereld ranglijst moest even slikken in Abu Dhabi, geen podium plaats, maar vijfde op het WK voor junioren. De weg naar succes gaat over hobbelige wegen.

De kwartfinale bleek fataal tegen het Duitse talent Lisa Dollinger die uiteindelijk in de halve finale sneuvelde tegen Europees kampioen Szabina Gercsak die de dubbel pakte. Sanne van Dijke had zich het WK iets anders voorgesteld.

Haar eerste duel tegen de Mongoolse Khulan Batbaatar was geen eenvoudige match, al kwam Sanne vrij snel op voorsprong met een waza-ari, maar Batbaatar vocht knap terug en scoorde nog een yuko. Toch gaf Sanne de wedstrijd geen moment uit handen en kon ze zich opmaken voor het duel tegen Lisa Dollinger.

De Duitse is altijd goed voor een bronzen medaille, ze had namelijk nergens nog gewonnen tot eind december een test evenement in Belgrado wat haar goed af ging. Van Dijke had alleen bij het EK teams dit jaar tegen de Duitse gestaan en destijds gewonnen. Nu werd Sanne verrast door de Duitse die na 20 seconden na een mislukte schouderworp doorging met haar grondgevecht en vastberaden controle kreeg over Van Dijke die na 20 seconden echt in een houdgreep lag en alles maar dan ook alles deed om te ontsnappen maar de Duitse hield vast en Van Dijke zag haar droom wegglippen. De zege van Dollinger werd gevierd al ware het een wereldtitel terwijl Van Dijke gedesillusioneerd wegliep, ontdaan.

Plaats reactie