Judo

Sanne van_DijkeSanne van Dijke heeft het goud veroverd bij de European Open in Madrid. Een mooie rentree nadat ze in Baku bij de Grand Slam op een hoger niveau twee geleden niet gelukkig was. Nu dwong ze het goud af bij deze World Cup.

De Brabantse was vandaag oppermachtig tot 70 kilogram waar ze nog even moest opwarmen in haar eerste gevecht tegen de Duitse Jenny Werner, maar daarna met ippon zegevierde tegen de sterk opkomende Belgische Gabriela Willems na anderhalve minuut.

In de finale tegen Carola Paisoni kwam Van Dijke na een minuut op voorsprong met een mooie makikomi, die zat al tegen ippon aan, waardoor ze de wedstrijd vrij eenvoudig uit kon counteren en kon wachten op de fout van Paisoni om het karwei af te maken. Twee seconden voor tijd werd de Italiaanse bestraft voor het vastpakken van het been van Van Dijke, een directe ippon tegen, al was dat voor die laatste twee seconden niet eens nodig. Een dikke gouden plak in Madrid. Haar tweede wereldbeker zege, goed een jaar geleden oktober won ze het goud bij de European Open in CLuj Napoca, een vergelijkbaar evenement.

Nu met goede moed weer een trapje hoger om aansluiting te krijgen met de wereldtop bij de Grand Prix en Grand Slams. Ik voelde me goed vandaag. Normaal wil ik eigenlijk winnen met dikke punten, maar vandaag kon ik dat niet, maar toch ben ik overall wel tevreden met het goud, dat was even geleden. Ik kom terug uit van een flinke elleboog blessure.

Bron: http://www.sannevandijke.nl/News/5127/Goud-voor-Sanne-van-Dijke-in-Madrid 

Plaats reactie