Judo

19092015Sanne van_DijkZilverSanne: "Ik kwam voor goud maar ZILVER is ook zeker mooi!!"  Op de Europesche Junioren - kampioenschappen heeft zij zilver gewonnen.

 Van 18 tot en met 20 september 2015 heeft in Oberwart Oostenrijk het Europees kampioenschap judo tot 21 jaar plaatsgevonden.

Ook Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en lid van Judoclub Berlicum, was als regerend Europees kampioen geselecteerd om te strijden voor prolongatie van haar titel.

Sanne komt uit in de categorie tot 70 kg en was tijdens dit toernooi goed gefocust en scherp.

De hele dag verliep dan ook prima met overtuigende overwinningen en allemaal voortijdig gewonnen met Ippon.

In de finale mocht Sanne het opnemen tegen de Hongaarse Szabina Gercsak die in 2014 Europees kampioen tot 63 kg was geworden.

Sanne had al snel in de finale het initiatief en kon ook een kleine score behalen.

De Hongaarse Gercsak kon alleen maar blijven loeren op een kansje die uiteindelijk in de laatste minuut ook kwam.

Sanne zette een aanval in en liet een klein gaatje waarop de Hongaarse onmiddellijk reageerde en de aanval overnam en tot ippon omzette.

Deze ippon werd door de video scheidsrechters nog omgezet naar een waza-ari, waardoor de wedstrijd voor Sanne nog niet verloren was.

De tijd was echter te kort om tegen deze sterke Hongaarse alsnog de winst te pakken waardoor prolongatie van haar Europese titel er niet meer inzat.

Sanne blijft wel telkens bewijzen constant op dit allerhoogste niveau te blijven judoën en heeft dan ook nog een mooie uitdaging om op 24 oktober aanstaande in Abu Dhabi, te gaan strijden voor de wereldtitel en daarmee haar zeer succesvolle carrière als junior af te sluiten.

Wij feliciteren Sanne van Dijke van harte met het behaalde topresultaat.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl 

Plaats reactie