Menugang: Hoofdgerecht
Aantal personen: 6
Soort: Warm vleesgerecht
Moeilijkheid:
Ingrediënten
- 1.2 kg ossenhaaspuntjes
- 3 dl room
- 3 dll water
- 1.5 runderbouillonblokje
- 3 koffielepel tomatenpuree
- 3 koffielepel ketchup
- 1 bakje champignons 250 gr
- 1 scheutje cognac -peper -zout
- 2 rode paprika fijn gesneden
- 2 ui fijn gesneden
- 3 teentje knoflook
- peterselie
Ingrediënten pastinaakpuree
- 1000 g kruimige aardappels
- 1000 g pastinaken
- 3 teentjes knoflook
- 5 tijmtakjes
- 1,5 dl halfvolle melk
Bereiding
Ossenhaas
Bak de ossenhaaspuntjes kort op groot vuur rondom bruin en leg weg in aluminiumfolie
voeg dan de champignons ,ui, knoflook en paprika toe en laat een beetje stoven, blus met een geutje cognac en beetje water + half rundsbouillonblokje of runderfond, tomatenpuree en ketchup
doe er de room bij werk af met gehakte peterselie.
Pastinaakpuree
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de pastinaken en snijd ze in halve plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Kook de aardappelen met de pastinaak en de knoflook in 20-25 minuten gaar.
Pluk intussen de tijmblaadjes van de steeltjes. Verwarm de melk met de tijm. Giet de aardappelen en de pastinaken af. Stamp ze fijn of knijp ze door een pureeknijper. Roer de melk en de tijm erdoor en breng de puree op smaak met peper.
Pluk intussen de tijmblaadjes van de steeltjes. Verwarm de melk met de tijm. Giet de aardappelen en de pastinaken af. Stamp ze fijn of knijp ze door een pureeknijper. Roer de melk en de tijm erdoor en breng de puree op smaak met peper.