bloemkoolsoep

 

Menugang: Soep
Aantal personen: 6
Soort: Gebonden soep
Moeilijkheidsgraad:

Ingrediënten

  • 2 Uien
  • 400 g aardappelen
  • 600 g Bloemkool
  • 5 stuks Bleekselderij
  • 500 g Kalfsgehakt
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 3 el Olijfolie
  • 3 stuks Groentebouillonblokje
  • Peper en zout

Bereiding

Kook 250 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes van maximaal ½ cm dik. Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloemkool en bleekselderij toe, draai het vuur middelhoog en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 250 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Draai ondertussen 4-5 balletjes per persoon van het kalfsgehakt. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes afgedekt in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur uit en laat afgedekt staan. Snijd of hak de krulpeterselie fijn.

Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de gehaktballetjes en de helft van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

facebook

Bewaren