Menugang: Voorgerecht
Aantal personen: 6
Soort: Salade
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Salade:
300 g quinoa
3 limoenen
9 el olijfolie extra vierge
30 g dille
5 bosuien
30 g platte peterselie
100 g rucola
Peper (liefst uit de molen)
Saus:
1 citroen
60 gr. boter
100 gr. crème fraîche
100 gr. lobbig geklopte slagroom
peper, zout
bieslook
6 roodbaarsfilets van 100 gr.
Bereiding
Saus
- Smelt de boter in een pannetje.
- Rasp de schil van de citroen en doe dit in de warme boter. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Laat 10 minuten staan.
- Doe in een kom. Klop de crème fraîche erdoor.
- Doe er dan de slagroom bij, net zoveel dat de saus de dikte van mayonaise krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Salade
- Doe de ongekookte quinoa in een zeef en houd deze onder de koude kraan. Hiermee zorg je dat de zaadjes ‘open’ gaan staan en makkelijker kunnen koken. Daarna doe je de quinoa in een pan. Vul de pan vervolgens met een 600 dl. Water (met zout op smaak gebracht). Breng dit aan de kook en laat zachtjes koken tot vrijwel al het vocht opgenomen is door de quinoa. Laat hierna de pan nog 15 minuten met gesloten deksel van het vuur staan. De quinoa is goed wanneer het er wat glazig uitziet..
- Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Roer de quinoa na het koken en afkoelen los met een vork. Voeg het rasp, sap, wat olie en de peper toe.
- Houd per persoon een takje dille achter voor garnering. Snijd de rest fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de rucola fijn. Schep de dille, bosui, peterselie en rucola door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.