02 frambozen

Menugang: Nagerecht
Soort: Zoet Mascarpone Room
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Aantal personen: 4

 

 

Ingrediënten:

  • 300 gram mascarpone
  • Beetje suiker naar smaak
  • Amaretti koekjes
  • Lange vingers voor op de bodem
  • Citroenrasp en sap van 1 citroen
  • 3 bakjes van 250 gram frambozen

Bereiding:

  1. Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker en citroensap en –rasp toe. Proef of het zoet genoeg is
  2. Neem een mooi, breed glas waar je het dessert in wilt presenteren
  3. Doe de lange vingers onderin het glas en breek ze waar nodig om een laagje te krijgen
  4. Verkruimel wat amaretti koekjes grof en roer deze door de mascarpone
  5. Neem de helft van de frambozen en pureer die met een vork. Roer dit ook door de mascarpone maar roer het niet helemaal door, zodat je een vlekkerige roze massa over houdt
  6. Doe de helft van de mascarpone in het glas op de lange vingers. Je kunt hier nog een laagje bovenop maken met weer lange vingers en de andere helft van de mascarpone, maar dat hoeft niet perse
  7. Doe wat hele frambozen bovenop de laatste laag mascarpone en strooi er wat poedersuiker overheen en klaar!

app