coupe d amour

Menugang: Nagerecht
Soort: Mousse
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Aantal personen: 7

 

 

Ingrediënten:

3 blaadjes gelatine
2 vanillestokjes
700 ml melk
200 gram suiker
700 gram rood fruit, (aardbeien, blauwe en rode bessen, frambozen)
5 eieren
750 ml slagroom
200 ml advocaat
7 takjes basilicum
Olie (om te frituren)

Bereiding:

Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Halveer het vanillestokje en schraap het merg er uit. Breng de melk met de helft van de suiker en vanille (stokje en merg) al roerend aan de kook. Laat dit 15 minuten trekken op een laag vuur. Pureer de helft van het fruit met de staafmixer.
Verwijder het vanillestokje uit de melk (schraap de nog aanwezige vanille er uit), knijp de gelatine uit en los deze op in de melk. Splits de eieren en klop de dooiers luchtig met de andere helft van de suiker. Giet een klein beetje warme melk bij de eierdooiers en roer gelijk goed door. Meng nu alles goed door elkaar. Zet de kom op ijswater en klop het geheel koud. Klop de slagroom lobbig en spatel samen met het geprureerde fruit en de advocaat door de melk-/eierdooier massa. Schenk in glazen en laat enige uren  opstijven in de koelkast.

Verwarm een pan (met laagje olie) voor op 180 graden C. Pluk de topjes van de basilicum en frituur ze krokant. Laat uitlekken op keuken papier.

app