Redactioneel

Op bezoek bij imker Freddy van de Heuvel in Heeswijk

210509 PK imker Freddy v.d. Heuvel 07 VIERKANT 7Op donderdagmiddag 6 mei 2021 was ik even op bezoek bij Freddy v.d. Heuvel om een potje honing te halen. Freddy biedt die honing al jaren aan. Je kunt daarvoor achter zijn huis te recht. Daar staan de potjes honing in een houten rekje klaar. Die kun je voor € 4,50 per stuk kopen. Toen ik er aankwam was hij volop met de bijen bezig. Ik liet hem maar even zijn gang gaan.

Zuivere koek!

210501 em Zuivere koek 12Wat maakt mensen blij? Lekker eten. Ja, zo simpel is het. In de webshop zuiver&koek van Ruth Mollema en medekoekenbakker Tim Verhoeven uit Zaltbommel vind je de lekkerste koeken. Helemaal vegan, zonder plastic verpakkingen en geproduceerd met oog op duurzaamheid. Daarnaast leveren ze niks in op smaak en beleving. Nee, dit zijn plantaardige koeken waar je u tegen zegt!

Oudste pand op Retsel geheel gerenoveerd

210430 PK Renovatie Retselseweg 1 3Interview met Rob de Backer en Mark Verstegen

VEBA Elektro en VEBA Solar zit sinds 21 februari 2021 op het industrieterrein in Heeswijk-Dinther en wel helemaal vooraan. Een gunstige plek vanwege de dichtbij gelegen uitvalsweg naar de N 279. Anders dan wat achteraf in Loosbroek aan de Dorpsstraat 82.

Terrassen in Hadee coronaproof ingericht

210427 jw TerrasDeTorenMorgen om 12 uur gaan de lokale terrassen bij Halte 5, De Toren en Le Petit Monde open. Vandaag werd er nog fiks gepoetst. Bij de Toren werd de ruimte achter het restaurant in orde gebracht. Er is nu een bloemenserre ingericht.
210427 jw TerrasHalte5 0Lunch reserveringen
En ook de indeling met twee personen aan een tafel met anderhalve meter afstand wordt gerespecteerd. Marco Verkuijlen van Halte 5 liet weten dat er een aantal reserveringen binnen waren, vooral voor de lunch.
210427 jw TerrasHalte5 1

Het terras bij Café De Zwaan blijft nog een aantal weken dicht.

210427 jw TerrasLePetitMonde

Tekst en fotografie Jacques Worms

Rabobank wordt Geldmaat

210423 jw Geldautomaat 2De pinautomaat van de Rabobank aan Plein 1969 1 verdwijnt. Binnen wordt een nieuwe "flappentap"geplaatst met de kleuren van Geldmaat. Aan de buitenmuur komt de mogelijkheid om alleen geld te storten. Geldmaat is een initiatief van de ING, AMRO en RABObank.

Nieuwbouw Plein 1969 (2)

210413 phe NieuwbouwPlein1969 3Volop bedrijvigheid heerst er op de nieuwbouw aan Plein 1969. De fundering is gelegd en ziet er stoer uit.

Met een enorme hijskraan zijn vandaag zware vloeren op de fundering gelegd, een geweldige precisieklus.

Meer foto's.  

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

Molenaar met kind terug op hun sokkel

210422 PK Molenaar met kind terug 14Woensdag 21 april is het beeldje van de molenaar met kind weer terug gezet op zijn oude plaats aan De Doorgang.
Het moest eind vorig jaar in reparatie omdat het kindje eraf gehaald was. De firma Slotboom uit Winterswijk heeft de reparatie verricht. Gelukkig kon de kunstenaar Jean Bremers uit Helvoirt het kindje weer leveren.

Vergeet me niet!

Heb jij ze al gespot? De gehaakte “vergeet me nietjes” van ons Heeswijks-Dinthers bloemenvrouwtje?

‘Blij als ik weer naar school mag’

logo laaggeletterdheidIn ons vijfde artikel uit deze reeks zijn we bij Gerda (72 jaar) op de koffie. Ook Gerda had moeite met lezen en schrijven en wilde dat graag verbeteren. Net als bij Henk (te lezen in een eerder gepubliceerd artikel) gebeurde er iets waardoor ze over een drempel stapte en er aan ging werken.

Blootgewone zwempoel

210403 rk Blootgewoon 00Zoals in het 200ste nummer van d'n HaDeejer was te lezen, waren er plannen voor een blootgewone zwempoel in de Klotbeek. Voor de meeste lezers was het misschien al duidelijk dat het hier om een 1 april grap ging. Toch waren de bedenkers, René van der Pas en Ad van Schijndel, benieuwd of er mensen waren die het niet door hadden.

Kuikentjes geboren op OBS De Bolderik!

Kuikentjes die geboren worden op een school, dat is toch wel heel bijzonder!

Sjannie verlaat de bibliotheek!

sjannie opst 003ops Maandag 19 april, na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de lokale bibliotheek, slaat Sjannie Waalen de laatste bladzijde om." Ik ga iets anders doen. Wat weet ik nog niet. Ik hou van veranderingen. Alleen mijn man blijft ook na ruim dertig jaar dezelfde!"