Redactioneel

De tuin bewonderen van …..

210728 mvh Tuin 1Al fietsend komen we in de Pastoor Lathouwersstraat in Dinther en treffen we een waar paradijsje. Aan de achterkant van de protestantse kerk met het mooie koepeltje heeft Albert van den Boom een prachtige tuin ,met kroesels (kruisbessen), appels, peertjes en heel veel bramen maar ook heel veel bloemen en wat groenten.

Voor de zesde keer naar de Paralympics

kenny hadeejer 3 of 7Afgelopen zondag stond er een controleur van de nationale dopingautoriteit aan de deur bij Kenny van Weeghel in de H.Stokstraat.
Vanavond om 18.00 u. kwam het bericht binnen dat Kenny is geselecteerd voor de Paralympics, die 24 augustus in Tokio beginnen. Er waren 7 kandidaten voor zes Olympische plaatsen.

IVN Bernheze schaft een ruwterreinmaaier aan

210724 PK AanschafMotormaaierdoorIVN23Bij verschillende projecten van IVN Bernheze is het nodig om jonge aanplant te beschermen. Dit kun je zien bij het Kasteelgriend en bijvoorbeeld ook bij het nieuwe natuurproject in de Droevendaal en het Servaespad. Met een bosmaaier of een zeis lukt dit niet altijd.

Buiten Spelen Zonder Jas

210723 RS BuitenSpelenZonderJas 26Een nieuw komisch gelegenheidstrio is geboren: in de zomer van 2021 bundelen Guido Weijers, Andries Tunru en Ruud Smulders hun krachten tijdens de voorstelling Buiten Spelen Zonder Jas.
De drie trakteren het publiek op een heerlijke comedy-cocktail. Maak je op voor een zwoele zomeravond vol vlijmscherpe stand-upcomedy, improvisatie en steengoede grappen. Lachen lijkt onvermijdelijk!

Klik hier voor foto's.

Tekst en foto's: Raymond Sprenkeler

Open dagen in Hof van Meden

210723 mvh AtelierLariestraat 6Dit weekend 24 en 25 juli van 10.00 tot 17.00 uur kunt u een kijkje nemen in het atelier van Liesbeth van Houselt aan de Lariestraat 17 in Heeswijk-Dinther. Haar werk is heel gevarieerd, ze schildert op hout, verzinkte platen, maar ook jute zakken die gebruikt werden in Frankrijk om te oogsten.

Bloemen in de Abdijtuin

210717 PK BloemenAbdijtuin 7Kom een dezer dagen eens kijken in de Abdijtuin.
Daar staan planten in volle bloei of komen binnenkort tot bloei.
In de bloemperken met de vlindertuin, de nieuwe cirkelvormige in ontwikkeling zijnde kruidentuin met nog de bloemenweide ernaast.

SP reikt kinderlintjes uit

210714 PK SPreiktKinderlintjes uit 1Op 12 juli kreeg de HaDeejer bericht van de SP om naar het kasteel te komen.
Daar zou een beeldverhaal plaats vinden dat niet politiek gekleurd was.
Nieuwsgierig geworden fietste ik naar het kasteel. Daar vond het plaats in de kapel. Een echtpaar met twee kinderen geheel in toepasselijke kledij maakte hun opwachting.

Fantastelingen in de Kersouwe

13 07 2021 RS Fantastelingen 07Tijdens de premiere zaten jong en oud samen op de rand van hun stoel in de kersouwe. Deze show zit vol met humor en leuke referenties. De show over een Marietje, een doodnormaal meisje met doodnormale interesses in een wereld waarin alles wat anders is, niet geaccepteerd wordt.

Drie leden drumband behalen D-diploma

20210711 PK leden drumband behalen D diploma 12 VIERKANT 12Zondag 11 juli traden drie leden van de drumband van de Koninklijke fanfare St.Willibrord op in de aula van het Gymnasium Bernrode. Het waren Tjeu Dortmans, Diego van Driel en Hein Verhallen, die op gingen voor hun D-examen. Al eerder hadden ze hun theoretische en technische examen gedaan.

Griendcultuur bij het kasteel

210703 PK riendcultuur24Op de zaterdagen in juni en juli wordt zowel ’s avonds als overdag regelmatig gewerkt op de Griend.
Dat moet wel met dit groeizame weer. Er wordt regelmatig met de bosmaaier gewerkt om de paden beloopbaar te houden en de slootkanten te schonen.