Redactioneel

Respectvolle erehaag bij uitvaart 'De Siem'

200330 jw UitvaartDeSiem 11Een honderdtal mensen had zich vanmiddag rond twee uur opgesteld bij de Abdij om een erehaag te vormen, om de laatste wens van Simon van Steenbergen, die woensdag j.l. overleed, te vervullen. De indrukwekkende trompettonen van Harry Kézér, ook Siem's laatste wens, begeleidden hem naar de Abdijkerk.

Zijn kleinzonen droegen de kist. Uit de vanzelfsprekende stilte daarna golfde een spontaan applaus omhoog toen de kist uit het zicht verdween en de kerk werd ingedragen.
Een fotoverslag.

Tekst en fotografie Jacques Worms

 

De Siem is overleden

200327 jw DeSiem 2Sla je vanuit de Hoofdstaat de Abdijstraat in, dan zie je direct aan de rechterkant in de garage van nr. 4 een herinneringsplek, ingericht voor Simon van Steenbergen, die woensdag j.l. overleed.

2800 bomen langs afslag Dinther-Zuid

200324 jw 2800Bomen 3Pluimveehouder Marco Goijaarts heeft grond bijgekocht aan de Laverdonk. Die grond werd door de provincie aangeboden. Het terrein van zijn bedrijf strekt zich nu uit van de Laverdonk 7 tot aan de afslag van de N279.

‘t Stampt de grond uit!

200321 mvh Ontmoetingstuin 4‘t Stampt de grond uit zei mijn moeder in het voorjaar als de zon krachtig de planten laat groeien.

Wim Dortmans die in de ontmoetingstuin achter de Dinterse kerk druk aan het werk is, bevestigt dit: 'het onkruid schiet eruit en is nauwelijks bij te houden.'
Jacques Worms die ook druk aan het werk is geeft aan, dat nu de sportscholen dicht zijn, vrijwilliger worden in de ontmoetingstuin een hele goede optie is!

Meer foto's.

Zo zoetjes aan komt de rabarber omhoog en alles gaat uitschieten. De bloesem komt op zijn mooist!

De bijen zijn al flink aan het vliegen en halen het stuifmeel binnen.

Heel erg jammer dat veel mensen grind of steen verkiezen boven een mooie plant of bloem wat heel goed is voor mens en dier.

Tekst en foto’s Marjon van Herpen

 

In volle pracht de Magnolia!

200317 mvh Magnolia 5Gelukkig trekt de natuur zich niets aan van de Corona en laat bomen en struiken zien in volle voorjaars pracht!
Hier enkele bomen die u vast wel weet te staan.

Meer foto's.

Heeft u ook een mooie voorjaarsstruik of -boom zet deze er gerust bij dan kunnen we met zijn allen toch een beetje genieten.

Tekst en foto’s Marjon van Herpen

Natuur(lijk) wandelen van start

200310 rva wandel14Dinsdag 10 maart om 10.00 startte een nieuw wandelinitiatief in Heeswijk-Dinther.
Samen met Fysiomaatwerk en wandelvereniging OLAT (Olland Lange Afstand Tippelaars) is het de bedoeling, om een nieuwe wandelgroep te starten.

Uurtje klassiek bij Laverhof

200308 rva klassiek10Op zondag 8 maart was er van 15.00 – 16.00 uur een “Uurtje Klassiek” in de interne huiskapel van zorginstelling Laverhof. Anne-Mieke Post-Smetsers (sopraan) en Monique van de Ven (piano) zijn beiden klassiek geschoold.