Redactioneel

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

200703 pk KoninklijkeOnderscheidingen 22Op vrijdag 24 april heeft burgemeester Marieke Moorman 15 inwoners van Bernheze telefonisch verrast met een Koninklijke onderscheiding.
Het was toen vanwege de Coronacrisis niet mogelijk om deze persoonlijk uit te reiken. Dit heeft nu op vrijdag 3 juli plaats gevonden in het Cultureel Centrum de Pas in Heesch.

Onthulling bord Kasteelgriend

20200626 PK onthulling bord Kasteelgriend 06 VIERKANT 6 Brabants Landschap heeft in 2016 grond gekocht waar vroeger grienden stonden. Daar zijn later populieren op geplant, omdat de grienden geen geld meer opleverden. Het IVN heeft eind 2016 het iniatief genomen om de vroegere griendgrond weer in ere te herstellen. Van Brabants Landschap mogen we deze grond nu daarvoor gebruiken.

Zomeractie weekmarkt Plein 1969

20200626 PK Zomeraktie markt 09 VIERKANT 9Ieder jaar is er wel een zomeractie op de weekmarkt op het Plein 1969. Met deze aktie hoopt men weer nieuwe mensen naar de markt te trekken. Het is ook een beloning voor hen die ondanks de Corona-crisis toch de markt bezoeken.

Coronatijd...op de koffie bij

200605 wvdl Coronatijd 6Deze keer breng ik een bezoekje aan Mevrouw Sigmans-van der Biezen, " een vief vrouwke van 91 jaar.’’  " Gewoon Trees, zo ben ik bekend, we hebben jarenlang een elektro-winkel gehad in de Abdijstraat. Ik heb altijd hard gewerkt en wil graag onafhankelijk zijn, zolang het kan." Ze woont al heel lang in de Hertog Janstraat , tegenover de Coop. "Ik doe mijn boodschappen zelf, ik kan mooi zien of het druk is" , lacht ze.

Coronatijd

200603 wvdl Coronatijd 2Ik ben op bezoek bij Mevrouw Marietje Dortmans, 80 jaar, maar ze oogt veel jonger. Vlot gekleed in een lange broek, t-shirt en een paar gympen. ’’Ja dat regelt ons Marianne’’, een van haar drie kinderen; ze heeft nog een dochter Astrid en zoon Frank.

 

"Altijd die vinger op de tijdsgeest"

200601 EM boek R.v.d. Berg 9In 1961 begon Ruud van den Berg door ziekte van zijn vader, zonder steun en voorbereiding in de zaak; Industrie- en Handelsonderneming R. van den Berg. Een bedrijf dat beter bekend is als Van den Berg Veevoeders en de Halm.

Terrassen weer open!

200601 phe TerrasOllie 2Vanmiddag om 12.00 uur mochten de terrassen weer open. Ook in HaDee hebben de horeca-ondernemers hard gewerkt om hun terras coronaproof te maken, zodat zij hun gasten weer welkom konden heten. Onze fotograaf heeft een foto-impressie van gemaakt van het zonnige terrasleven op elf terrassen in HaDee. 

Meer foto's. 

Tekst en fotografie: Piet van Helvoort

Kippen in de ontmoetingstuin

200527 jw KippenOntmoetingstuin 1Eindelijk was het dan zo ver. Youri,  zoon van melkveehouder Jan van den Hurk, en hun stagiaire Nick leverden woensdagmorgen 5 kippen af bij de ontmoetingstuin. Het overdadige onkruid dat tegen de gevel van het aangrenzende gebouw van I-Meet woekert, was al lang een doorn in het oog van de vrijwilligers in de ontmoetingstuin. 

Boek 75 jaar VRIJHEID aangeboden

20200525 PK aanbieding boek 75j. Vrijheid 01 01VIERKANT 01 1De totstandkoming van dit e-book, waarvan slechts enkele exemplaren zijn geprint, is min of meer begonnen na de productie van twee films over de Tweede Wereldoorlog. Te weten “De ondergrondse Vergeet niet” en de documentaire “De Schakel”, welke de Stichting Regio Filmproducties, met als voorzitter Ton Lunenburg in 2017, tot stand heeft gebracht.

Alle Zielen, wie mis je?

200520 EM Alle Zielen 10Het zijn droevige tijden, er is zoveel verlies en verdriet om ons heen. Opa’s en oma’s zijn afgesneden van hun kleinkinderen, kinderen mogen niet op bezoek gaan bij hun ouders. Er is afstand en eenzaamheid. Ook Bernheze is hard getroffen in deze corona crisis.