Redactioneel

Herinrichting Traverse Heeswijk-Dinther fase 3, deel 11

240410 PK herinrichting Traverse H D fase 3 deel 11 12Deze week vindt de afronding plaats van de fase 3 van de herinrichting van de traverse.
De laatste werkzaamheden zijn het hier en daar nog het leggen van klinkers, het egaliseren van de grond in de vele groenstroken en het planten van bomen en struiken daarin. Brouwers groenprojecten uit Vinkel zorgt hiervoor.

Kruidenhof Berne presenteert zich tijdens open huis van de Berne Abdijwinkel

240407 em Kruidenhof 1Afgelopen zondag was het zo ver! De Berne Abdijwinkel die nu gerund wordt door Berne Abdijbier hield open huis om te laten dat de winkel in een iets andere vorm weer open is.
De winkel zag er mooi uit en er was de hele dag veel belangstelling.
Ook wij als Kruidenwerkgroep van Kruidenhof Berne mochten ons presenteren.

Klik hier voor foto's.

We lieten iedereen proeven van onze zelfgemaakte magnolialimonade, paardenbloemlimonade, paardenbloemthee en kleefkruid/brandnetel/citroen thee. Ook hebben we een zelf bedacht lente-theetje geschonken.
Er was erg veel interesse in kruiden en dat wat ze voor mensen kunnen betekenen. De mensen vertelden ook hoe blij ze zijn met onze educatieve kruidentuin. Het meeste werd gevraagd of we ook ooit kruidenlessen geven en daar gaan we zeker over nadenken, blijf ons dus volgen als je op de hoogte wilt blijven!
Met kruidige groet de werkgroep van Kruidenhof Berne.

Tekst en foto's: Esther Mollema

Feestelijk Open Huis bij de abdijwinkel

240407 rva Abdijwinkel20 Ondanks het feit dat de Berne Abdijwinkel voor veel mensen een vertrouwd beeld was, lukte het Berne Media niet om de winkel in zijn jarenlange bekende vorm rendabel te houden. Hierdoor werd de moeilijke beslissing genomen om de winkel af te stoten.

Lentefestijn bij de Museumboerderij

240407 rva Museum18 Met het mooie weer van het afgelopen weekend, was de zondag bij de museumboerderij een echt festijn en leuk voor jong en oud. Door het mooie weer wilde iedereen er lekker op uit en kwamen veel bezoekers met plezier even bij de boerderij kijken.

Actie Lief Gebaar

240403 mk Lief Gebaar 03Op 3 April 2024 hebben de Kanjers uit HaDee meegedaan aan de actie “Lief Gebaar” vanuit de KRO-NCRV. In de Plus supermarkt kwam ik deze meiden tegen.

De Wensclub is opgericht door: Elin Wijlaars en Lonne van Zutphen. Samen met hun vriendinnen uit groep 6-7 van ’t Palet: Meci Volk, Liz Smulders, Elise Ulijn en Louise van der Steen hebben zij het afgelopen jaar wensen in vervulling gebracht.

Knot oude wilg in de Balledonk

2024 03 28 PK knot oude wilg in de Balledonk 14Ook op een maandag wordt er soms geknot door het IVN.
Deze keer was op het één van de laatste werkdagen van het winterseizoen,
een oude wilg aan de beurt, Hij staat er wat verborgen bij achter de Jumbo en achter de hondenuitlaatplaats in de Balledonk.

Vier het Leven…Vier de Lente!

240321 MK VierDeLente 15In de Abdij van Berne was het op donderdag 21 Maart weer genieten.
Wist u dat: De seizoenen 4x per jaar gevierd worden, het daarbij niet uit maakt welk seizoen, of op welke dag maar het is altijd op de 21ste Het leven wordt altijd gevierd, tijdens carnaval bijvoorbeeld.. Komen alle bandjes en (dweil orkesten) uit de buurt. Kortom, er is altijd iets te vieren bij de Abdij van Berne!

Mega trekkertrek spektakel

240317 MvK Trekkertrek 34Vanuit de agrarische sector uitgegroeid tot een internationaal spektakel. Vrijdag 26 januari 2024 was de inschrijfavond in Cafe Kerkzicht. Daar hebben ongeveer 400 deelnemers zich voor dit evenement ingeschreven.

NL Doet bij de Ontmoetingstuin en CS Servaes

240316 PK NL Doet bij Ontmoetingstuin Servaes 25Om 9.00 uur werd deze jaarlijkse aktiviteit bij de Ontmoetingstuin Servaes geopend met een kop koffie/thee. Voor deze aktiviteit was ook de VENEL-groep van het IVN afd. Bernheze uitgenodigd. Jan van den Broek legde samen met Rob Dortmans uit wat er zoal moest gebeuren.

Los in Loosbroek

240315.MK.Losbroek. 11deel2.4Wat ongeveer 21 jaar geleden begon in een kleine opzet is uitgegroeid tot een Mega spektakel. Met een tussenstop van 2 jaar, is het 19 jaar geleden bij  Stanserhorn opnieuw opgezet.
Trekkertrek begon vanuit de agrarische sector samen met Boerenbond en is ondertussen internationaal geworden. Er wordt enorm hard gewerkt door ongeveer 200 vrijwilligers om er een heus spektakel van te maken.