Redactioneel

15 jaar Gruppo Dal Segno

191012 cvdh GruppoDalSegno 12Zaterdag middag een gezellig optreden van het in 2004 opgerichte achttal accordeonorkest Gruppo Dal Segno, in de Muziekfabriek achter het Abdij. De jubilarissen brachten een mooi repertoire van luister-, meezing- en dansmuziek.

Bloemrijke start van de week op de Bolderik

191007 EM dagvandeleerkracht 2In het kader van de dag van de leerkracht, die dit jaar op een zaterdag viel, werden de leerkrachten van OBS de Bolderik maandagochtend tijdens de weekopening in het zonnetje gezet.
Alle kinderen hadden op verzoek van de ouderraad één bloem meegebracht voor hun eigen juf(fen) en/of meester(s).

Oogstfeest Kilsdonkse Molen

061019 FL Oogstdag KM 42Het 10e Oogstfeest van de Kilsdonkse Molen viel vandaag letterlijk in het water.
Regen, regen en nog eens regen. Waar voorheen rond de molen vele kraampjes voor een gezellige markt zorgden, waren er nu twee buiten en vier binnen. Meer foto's.

Met wie eten we vanavond samen?

191005 EM runningdinner 16Op zaterdagavond 5 oktober werd door kookclub La Cuisine het running dinner georganiseerd. Het idee erachter is leuke gerechten koken, elkaar ontmoeten en gezellig samen eten. In de eerste jaren werd dit nog kleinschalig georganiseerd. De laatste paar jaren is er meer bekendheid aan gegeven in Heeswijk-Dinther om het evenement groter te maken. Meer foto's.

Napoleontische tijden herleven

191005 phe Kasteel 15Vandaag en morgen herdenkt Kasteel Heeswijk dat het in 1794 het hoofdkwartier was van de Franse generaal Pichegru tijdens zijn beleg van Den Bosch. Uiteindelijk werd Nederland in 1795 een vazalstaat van Frankrijk en in 1810 ingelijfd in het Franse Keizerrijk tot de val van Napoleon in 1813. Meer foto's. 

Nationale kinderzwerfboekendag

191002 EM zwerfboekendag 2Op woensdag 2 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook het KinderzwerfboekenStation remedial-teaching-praktijk “De Schatkist” op Meerstraat 9 in Heeswijk-Dinther doet mee!

Meer foto's

Zeer succesvol Open Klotbeek toernooi 2019

19 09 28 cvdh klotbeek 11Op zaterdag, 28 september hield Bridgeclub De Klotbeek uit Heeswijk-Dinther haar Grote Open Klotbeek Toernooi. Met 124 deelnemers was het toernooi zeer goed bezet. De voorzitter van de Wedstrijdcommissie opende om 13.30 uur het toernooi en heette alle deelnemers hartelijk welkom.

Chateau Meiland vereeuwigd

190927 jvdb Tiny vd Aa 01 MediumTiny van der Aa-van den Broek heeft het alom bekende kasteel Meiland geschilderd.
Wekelijks gaat Tiny naar de cursus schilderen in de Eijnderic aan de Zijlstraat in Heeswijk-Dinther. Ze is erg enthousiast en heeft al veel werken op haar naam staan.

Schilderles onder treurwilg

190925 jw SchilderlesAbdij 3Vier cursisten verzamelden zich woensdag om 14.00 uur voor een schildercursus bij Ali Khalil en zijn vrouw Elena. Op een unieke locatie. Naast een vijver, onder een treurwilg, bijna verborgen voor de buitenwereld, op het domein van de Abdij van Berne. Meer foto's