Redactioneel

Kerstinstuif De Eijnderic

191214 phe Kerstinstuif 12Heel wat kinderen van de basisscholen in HDL hebben vandaag weer genoten van de jaarlijkse kerstinstuif van de Eijnderic in ccBernrode. Ze konden zich uitleven met koekjesbakken en allerlei knutselactiviteiten. De jongsten met de hulp van hun ouders of grootouders.

Kantlijn speelt Wisselmoord

191213 cvdh Wisselmoord 17Half december: Kantlijn is weer in het Willibrordcentrum, met dit jaar de klucht Wisselmoord. Debutante Mariska van Schie afkomstig uit de jeugdgroep gaat er voor, maar dat doet natuurlijk iedereen.

Nostalgische filmavond

191211 PK nostalgische filmavond VIERKANT 01Het was druk op deze historische filmavond bij de Wojstap. Zo druk dat zeker 20 mensen (helaas ook eigen leden) moesten worden terug gestuurd. Er was slechts (zit)plaats voor ruim 60 man.

Joost. On Tour

191209 rva joost10Woonstichtingen ”St. Joseph” uit Boxtel en “Kleine Meierij” uit Rosmalen zijn per 1 juli verder gegaan als Woonstichting JOOST. Woonstichting JOOST. is letterlijk “thuis in de Meierij”. De woonstichting beheert circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

Vatgerijpt Abt-generaal Quadrupel

191201 em Abt generaal Quadrupel 26Een bijzonder bier werd vandaag met trots gepresenteerd! Het in 2018 gebrouwen Abt-generaal Quadrupel heeft een jaar lang in houten vaten mogen rijpen waarin voorheen whiskey en rum heeft gezeten, waardoor het een magische smaak heeft gekregen, zoals op de fles staat vermeld.

Wakker worden Sinterklaas!

191201 em Sint in bedstee 03Toch wel gespannen schuifelen de aanwezige kinderen met hun ouders de stal van de Meierijsche museumboerderij in. Daar krijgen ze de kans om Ozosnel, het nieuwe paard van Sinterklaas even te aaien.

MTC Bernheze geopend

19 12 03 cvdh MTC08Na bijna 17 jaar gaan Mike Bosch en Ilse de Laat met MTC Bernheze aan de slag in hun nieuwe locatie. Op deze plek kun je terecht voor personal training; werken aan fitheid, kracht en sportmassage.

Knot wilgen bij Huize Zwanenburg

191130 PK knot wilgen Landgoed Zwanenburg 25VIERKANT 24Het was een zonnige dag, al was het – in de vroege ochtend - maar net boven nul. De zon stond laag aan de horizon en straalde over het landgoed. Zo kon je mooi tegenlicht opnamen maken onder enigszins heiige omstandigheden.