Redactioneel

Natuurwandeling met IVN vanaf Kilsdonkse molen

20200920 PK natuurwandeling bij Kilsdonkse molen 15 VIERKANT 15Het IVN, afd. Bernheze,bbb heeft haar natuurwandelingen na vele jaren eindelijk op de rit staan. Dankzij de inzet van haar penningmeester Theo Jacobs en de natuurgidsen. De eerste wandeling is begonnen op zondag 20 september bij de Kilsdonkse molen. Maar er volgen er nog meer. Daarbij worden alle kernen in de gemeente meegenomen.

Mountainbiketocht naar de Maashorst

20200920 PK Mountainbiketocht naar Maashorst 09 VIERKANT 9Ondanks de Coronacrisis is er toch weer een fietstocht in Heeswijk georganiseerd. Het criterium in maart kon door de crisis helaas niet doorgegaan. Jasper van Doorn uit Berlicum, die lid is van de Tourwielerclub de Kachelders en workshops en clinics voor bedrijven organiseert heeft het aangedurfd wel een tocht vast te leggen.

Traverse Heeswijk-Dinther: Afsluiting Hoofdstraat

200915 PK Traverse19Eindelijk is het zover. Er is vele jaren over gepraat met veel discussies.
De schop is er nu in gezet. Veel bomen zijn geveld, waaronder ook enkele oude leilinden. Gelukkig zijn er enkele bomen blijven staan en extra beschermd. Alleen enkele fietsers en de boodschappendiensten wagen zich op de weg.

Jeugdzeskamp een enorm succes

200913 RvH Jeugdzeskamp 16Het was een tijd lang onduidelijk, maar Jong Nederland had groen licht gekregen van de gemeente voor de jeugdzeskamp. Met de nodige Corona-maatregelen mocht dit jaarlijks terugkerende evenement doorgaan. Als vanouds had Jong Nederland de organisatie strak in handen.

50 jaar T.V. Balledonk: coronareceptie!!!

200912 jacw Balledonk 50 04Meer dan 500 leden telt de lokale tennisvereniging. Een veertigtal leden waren aanwezig op de jubileumreceptie; corona gerelateerde maatregelen. Ook voorzitter Wim Dortmans was er niet. Een stevige griep hield hem thuis. Vicevoorzitter Cyril Haeve nam de honneurs waar.

Sluiting H. Willibrorduskerk

200906 pk AfscheidWillibrordkerk 19Een uittreksel uit de toespraak van pastor Jansen in de kerk in Heeswijk

Pastor Joost Jansen zegt dat een dak boven je hoofd een fundamenteel grondrecht is. Het doet pijn om deze kerk te verlaten. Vanaf 1250 is er een R.K. kerk in Heeswijk en het is in 1284 dat de abt van de abdij van Berne het patronaatsrecht van deze kerk heeft gekregen.

Wat hebben Altior en Coop met elkaar?

200905 rva Altior18Op zaterdag 5 september hadden korfbalvereniging Altior en de Coop een gezamenlijke activiteit georganiseerd. Deze co-operatieve opzet is ontstaan, mede omdat Altior het vorige seizoen plots moest afbreken en de Coop na een verbouwing weer open was gegaan.

De COOP en DA gaan samen verder

200825 ava coop15 DANa een ruime week hard werken is de COOP weer voor iedereen open en gaat de winkel verder met een DA in het zelfde pand.

De feestelijkheden spatten er op dinsdag -ook buiten- van af. Dit, door de ballonnen die zorgvuldig aan de vele lantaarnpalen rondom de winkel waren bevestigd. Vervolgens ging iedereen over de rode loper naar binnen, welke zorgvuldig bij de ingang was neergelegd.

Eenmaal binnen is de nieuwe DA winkel niet over het hoofd te zien. Met roze ballonnen en een roze loper, is ook hier de opening gevierd.
Het aanbod van producten is er ruim opgezet en voor het winkelend publiek heel overzichtelijk.
DA heeft het voornemen om zich wat meer te richten op de gezondheid van de mensen. De combinatie met de supermarkt is dan ook heel praktisch door bijvoorbeeld het aanbod van gezonde voeding, dat er beschikbaar is.

In de supermarkt is het aanbod van producten groter geworden, maar door de nieuwe indeling is dat nog steeds overzichtelijk. Het was in het voortraject, bij het maken van het ontwerp, passen en meten, maar het resultaat mag er zeker zijn.
De vleesafdeling is bijvoorbeeld anders opgesteld, om meer ruimte op de winkelvloer te krijgen en de bakkerij is vervangen door een nieuw concept.
Door het goed doorvoeren van de vernieuwingen ziet de winkel er snel weer heel vertrouwd uit. Hierdoor kan deze voor iedereen, naast het boodschappen doen, ruimte bieden voor een gezellig praatje.

Meer foto's.

Door de coronamaatregelen was er geen ruimte voor een receptie of andere activiteiten waarbij vaak veel mensen worden uitgenodigd. Daarom wordt de komende tijd wel een aantal andere momenten gepland, waardoor men in kleinere groepen kan kennis maken met de nieuwe en vernieuwde winkel.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Anja van Aarle en DA-privé

Festival bedacht voor 8!

200820 ava acht03Op Droevendaal was deze week een drie daags festival georganiseerd. Voor wie? Voor alle groep 8 leerlingen, van het afgelopen schooljaar, van de drie basisscholen in Heeswijk-Dinther.

Grote verbouwing bij de COOP

200816 RvA Verbouwing Coop 03De regelmatige bezoeker van de COOP weet het al, maar de winkel is even dicht. Tot en met 25 augustus 08:00 is de winkel niet toegankelijk voor de dagelijkse boodschappen. Voor aanvang van de grote verbouwing, waren we van de Hadeejer er nog snel bij om hier verslag van te maken.