Redactioneel

Voorjaarsexpositie bij Galerie De Meesters

190420 jvdh Voorjaarsexpositie 12Van 19 april tot 26 mei voorjaarsexpositie bij Galerie De Meesters. De Galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00uur tot 18.00 uur.
 
De expositie
Zoals je de mensen de laatste dagen buiten ziet genieten van de uitbundigheid van de natuur, genoten de mensen vanmiddag en gisterenmiddag van de uitbundigheid van de kunst bij Galerie de Meesters.
 
 
Verschillende nieuwe, maar ook bekende kunstenaars hebben weer op een mooie manieren uiting gegeven aan hun gevoel voor kunst. Het is dan ook echt de moeite waard om te gaan kijken.
 
Tekst en fotografie José van der Heijden

Sponsoractie voor Buro Lima

190414 PK Sponsoring Buro Lima 1Op zondag 31 maart (een dag vol zon en 20º C) hield M.C. de Ketel uit Vorstenbosch een Good Will tocht.
De organistoren van deze tocht waren: Pieter v.d. Voort en Frank Verhoeven. De bijdrage van de deelnemers ten bedrage van in totaal € 500,-- kwam ten goede aan de Vrienden van Buro Lima. Zij willen het geld gaan besteden aan de tuin en hun leefomgeving.

Gepassioneerde Passion

190413 RvH Passion 03Wat eerst de generale repetitie zou zijn geweest, werd nu de première van Passion in Concert uitgevoerd door muziekvereniging Servaes, het koor La Orféon en vijf solisten.

De kaarten voor de twee voorstellingen waren zo snel uitverkocht dat ze besloten om de vrijdagavond ook voor het publiek open te stellen. Drie uitverkochte zalen is dan ook het resultaat.

Een warm en hartelijk ontvangst in de muziekfabriek en van te voren wordt er al heel wat ‘afgebuurt’ onder het genot van een kopje koffie of thee.

In de coulissen bereidt de verteller Lambert van der Ven zich voor op het lijdensverhaal, het lijden, de dood en de wederopstanding van Jezus. Een gezonde spanning is voelbaar en dan slaat de klok van de Abdij acht maal en verschijnt er op het scherm een groep mensen die een immens groot wit kruis dragen. Zij wandelen onder de poort door van de Abdij en gaan richting de Muziekfabriek. Dan gaat de grote roldeur open en wordt het kruis door vier mannen binnengedragen en op het podium geplaatst, het is muisstil in de zaal.

Klik hier voor foto's.

Het verhaal van vanavond gaat over hoop, vergeving en onvoorwaardelijke liefde, maar ook over rivaliteit en eendrachtigheid. De verteller maakt steeds een verbinding in het lijdensverhaal met ruim tweeduizend jaar geleden en het nu en dan ook nog voornamelijk op Heeswijk-Dinther gericht.

‘De wereld verandert, maar ook Heeswijk-Dinther verandert en is in beweging’, zegt Lambert, de verteller.

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.

Deze tekst is de rode draad in de voorstelling, de liederen die door de vijf solisten worden gezongen geven steeds weer een prachtige vertaling naar deze tijd toe. Samen met de ongeveer 50 muzikanten van het orkest en de ondersteuning van het koor weten zij menig toeschouwer in hun ziel te raken.

Gerdie van de Heuvel heeft dit enorme gezelschap als regisseuse weten te verbinden en er voor gezorgd dat het publiek anderhalf uur geboeid heeft kunnen luisteren en kijken.

En met de tekst: ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen’ was er meer dan genoeg stof om over na te denken en huiswaarts te keren.

De bewoners van HD mogen trots zijn op zoveel muzikaal talent in ons dorp en die dit dan ook nog willen delen met iedereen!

Tekst: Ine Zonneveld

Foto’s: Ronald van Hastenberg

Daar zit al 20 jaar muziek in

 
190406cvdh vivace 35vkEen uitverkochte zaal in Bernrode. Koor Vivace met dirigent Rein Boeijen en gastoptredens van soliste Kathelijn van Dongen en slagwerk Tom van Zutphen.
Het koor zong musicalstukken uit Les Misérables, The Phantom of the Opera en  The Westside Story. Meer foto's.

Lezing Griet Op de Beeck

190402 PK Griet op de Beeck 8De leerlingen hadden zich verzameld aan de raamkant van de aula. De volwassenen hadden alle rijen in de zaal gevuld. Het was nog even wachten op de schrijfster, omdat ze wat verlaat was.
Uiteindelijk leidde even na half acht Janine van der Giessen van de Bernhezer Kunst Kring de avond in. Meer foto's.