Redactioneel

Lentemarkt Molendagen Braderie

220515 rva molen11Op een zonovergoten zondag was er de lentemarkt bij de Kilsdonkse molen. Van heinde en ver kwamen bezoekers te voet, met de fiets of met de auto. In alle rust werd de bezoekers getoond waar ze hun auto of fiets tijdelijk konden parkeren.

Kwisclubke Dinther winnaar HaDeeKwis 2022

220515 phe UitslagHaDeeKwis 8Zondagmiddag stroomde De Toren vol met deelnemers aan de HaDeeKwis 2022, allemaal benieuwd naar de uitslag.

Ilona Lunenburg en Jehan Langenhuizen presenteerden eerst de uitkomsten van een aantal opdrachten. Vooral de uitbeeldingen van het huishouden van Jan Steen vielen erg in de smaak.

Klik hier voor foto's.

Uiteindelijk werden 3 vertegenwoordigers van de top drie teams op het podium geroepen.

Uitslag

Winnend team: Kwisclubke Dinther

2e plaats: De Tuinders

3e plaats: The pussy is the bomb

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

Open Podium in de Kersouwe

220513 PK OpenPodium16Het zou volgens Heleen van de Veerdonk het 24e Open podium in de Kersouwe zijn.
Dus volgend jaar een jubileum?
Het seniorenorkest onder leiding van dirigent Leo Boeijen opende deze avond. Zij speelden onder andere het volkslied van Oekraïne, min of meer als mentale ondersteuning voor hun strijd tegen de indringer: Rusland.

Draagbare koelbox als dank

220512 jacw DagVanDeZorg 03Vrijwilligers en medewerkers van Laverhof konden vandaag terecht aan de hoofdingang van Laverhof om een attentie in ontvangst te nemen in het kader van de dag van de zorg. Een draagbare koelbox, oranje gekleurd,  met een keur aan gezond fruit werd overhandigd door Fabienne van Uden en Gonnie Damen.

Vrijwilligerswerk

meesterstuk 2Vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar. Overal om mij heen hoor ik het zoemen: ‘Gezocht vrijwilligers’. Luister naar een willekeurig gesprek binnen een vereniging of organisatie en je hoort het: ‘Bij jullie ook al?’. ‘Ja, wij zoeken ook nieuwe vrijwilligers’.

Zonnige expositie FC Bernheze in Kersouwe

220508 RvH FCBernzheze Expositie 03De leden van Fotoclub Bernheze stonden te popelen om hun werk te exposeren tijdens moederdag. Door Corona waren de afgelopen twee jaren de exposities niet doorgegaan. Daarom konden nu drie Rode Draad projecten, drie Kettingfoto projecten en een groot aantal uitgewerkte opdrachten in de Kersouwe worden tentoongesteld.

Herdenking 4 mei

220504 PK Herdenking4mei 14Het thema van deze viering was: Vrijheid in verbondenheid.

Voor het eerst na de sluiting van de H.Willibrorduskerk was de viering in de Abdij van Berne.

Rommelmarkt De Drie Dreven

220501 phe RommelmarktDeDrieDreven 20Jarenlang kon je er staat op maken, Rommelmarkt De Drie Dreven op de 1e zondag in mei. Door corona werd deze jaarlijkse traditie onderbroken in 2020 en 2021. Maar vandaag was het weer zover. De straten stonden weer vol kraampjes, die allemaal goed waren gevuld met heel wat snuisterijen.

Voor de talrijke bezoekers een lust voor het oog en een uitdaging om dat lang gekoesterde pronkjuweel te vinden.

Klik hier voor foto's.  

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

Koningsdag 2022 op Plein 1969

220427 rva Koningsdag28Het was een Koningsdag als vanouds. Heerlijk van de zon genieten. De een ging lekker fietsen, de ander kwam naar Plein 1969. Het Oranjecomité had samen met Stichting Ranja weer een vol plein met een kinder-vrijmarkt, spellen en genoeg lekkers. Er was van alles te doen voor jong en oud.

Wandelpaden Aa-dal opgenomen in wandelroutenetwerk

2022 04 27 wandelingen in het Aa dal 15 VIERKANT 15Wie van wandelen in de vrije natuur houdt, kan terecht in het Aa-dal in Heeswijk-Dinther. Het afgelopen jaar zijn daar enkele nieuwe wandelpaden in de natuur aangelegd en in gebruik genomen. Deze wandelroutes zijn nu ook opgenomen in het wandelroutenetwerk van de gemeente Bernheze, herkenbaar aan de houten paaltjes met groengele bordjes, die je de weg wijzen van knooppunt naar knooppunt.

Joost Jansen - en dan is er dat moment

220424 rva Pastoor28Een 25-jarig priesterjubileum en het stoppen van het ambt als pastoor was voor Joost Jansen een mijlpaal dat afgelopen zondag als een ware happening was ingekleed. Om 10:00 was er een kerkelijke viering, met aan het einde diverse woorden van dank. Daarna volgde buiten nog een presentatie van de harmonie, de fanfare en de gildes van Heeswijk en Dinther.

Partnerbijeenkomst Omgevingsvisie Bernheze

220413 PK Omgevingsvisie29Op 13 april is in De Pas een partnerbijeenkomst gehouden over de gemeentelijke omgevingsvisie.

Uitleg
In de folder die de gemeente aan alle bezoekers verspreid heeft staat o.a. het volgende:
De eerste fase van de omgevingsvisie van Bernheze is afgesloten met een inspiratiedocument. Hierin staan de opgaven, ambities en dromen van inwoners, ondernemers, partnerorganisaties en raadsleden voor de omgevingsvisie.

Wil jij helpen?