Redactioneel

240308 PK Herinrichting Traverse fase 3 deel 10 14 VIERKANT 14Op één van de zeldzaam zonnige dagen van de laatste tijd weer wat foto’s van het werk aan de Traverse in Heeswijk-Dinther gemaakt. Voor wat informatie werd ik verwezen naar Djami Theunisz uit Vinkel. Hij is daar werkzaam als stagiaire en studeert op het Koning Willem I college in ‘s-Hertogenbosch.
 
Naast het vuilwaterriool is er ook hier weer een regenwaterriool aangelegd. Djami vertelde dat de regenwaterafvoer van de huizen, uit praktische overwegingen, hier op het vuilwaterrioolwater wordt aangesloten.
 
 
Zoals al eerder via publikatie was aangegeven, verdwijnen de parallelwegen op de Traverse. De ruimte die daardoor vrij komt wordt benut voor de aanleg van plantsoenen met bomen. Ieder huis krijgt nu een eigen inrit vanaf de Traverse. Hier en daar worden ook parkeerstroken langs de weg aangelegd. De abri, die er eerst stond, verhuist richting Dintherse kerk. Ook hier zorgen natuurstenen randen ervoor dat het verkeer afremt. Er komen ook geen pijlen, die de voorrrang aangeven.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen