Redactioneel

240321 MK VierDeLente 15In de Abdij van Berne was het op donderdag 21 Maart weer genieten.
Wist u dat: De seizoenen 4x per jaar gevierd worden, het daarbij niet uit maakt welk seizoen, of op welke dag maar het is altijd op de 21ste Het leven wordt altijd gevierd, tijdens carnaval bijvoorbeeld.. Komen alle bandjes en (dweil orkesten) uit de buurt. Kortom, er is altijd iets te vieren bij de Abdij van Berne!

Dat is alleen mogelijk door al de vrijwilligers, die met hard werken en gastvrijheid van elk jaargetijde een enorm feest maken. En natuurlijk ook het heerlijke bier dat er te verkrijgen is. Op donderdag 21 Maart mochten we genieten van de band TAPE Wat u waarschijnlijk nog niet wist:
T is van Toon A is van Ad P is van Peter E is van Ed.

Of u wist dit allemaal wel en genoot u gewoon van de fantastische muziek en gezelligheid. Ik kan u wel vertellen: “het is gezellig laat geworden” De tekst kan niet beschrijven, wat de foto’s vertellen.

Klik hier voor foto's.

Stukje historie: Berne Abdijbier. Het enige Nederlandse Norbertijnen bier van de oudste nog bestaande abdij anno 1134. De opbrengst zal ten goede komen aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne
Verscholen in het lover van oude beuken vinden wij in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland. Gesticht door ridder Fulco van Berne in 1134 in het Gelderse plaatsje Berne aan de Maas. In het jaar des heren 1132 gebeurde het, dat Fulco van Berne achtervolgd werd en niet meer kon ontsnappen. Hij was van alle kanten omsingeld en deed toen de belofte aan God, dat als hij door Gods toedoen van zijn vijanden zou ontkomen, zijn kasteel te Berne tot een klooster zou maken. Hij wierp zich gewapend en te paard in de Maas en wist weldra de overkant te bereiken. Een plaats van rust en bezinning, maar toch met een blik op de toekomst gericht. Na eeuwen is er weer abdijbier op de markt gebracht dat in smaak zijn weerga niet kent. Beleef dit bier en proef Berne.

Tekst en foto's: Monique van Kerkhof

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen