Evenementen

Elsbeth GrutekeProgramma:
Korte Lezingen door Manon Ossevoort (auteur van Het meisje en de tractor) en zr. Holkje van der Veer (auteur van Drijf-Veer. De angst voorbij) over hun onlangs verschenen boeken.

De rode draad in beider boeken: Heb moed en wees niet bang! Heb moed om te vluchten, vol te houden en opnieuw te beginnen. Manon reisde alleen per tractor naar de zuidpool en dominicanes Holkje schreef een boek met als thema De angst voorbij.  Twee bevlogen vrouwen die hun angsten te lijf gingen.
Wat dreef en drijft hen? Daarover gaan de auteurs in gesprek met elkaar en worden geïnterviewd door Elsbeth Gruteke (Nederlands radiopresentator, historicus, theoloog en predikant).

Manon OssevoortHET MEISJE EN DE TRACTOR - MANON OSSEVOORT

Na een aangrijpende ervaring ontstaat bij Manon Ossevoort de diepe wens om te laten zien dat de wereld wél mooi is. Ze besluit een onwaarschijnlijk avontuur aan te gaan: op een tractor rijdt ze naar het einde van de wereld: de geografische Zuidpool.
De langzame tocht wordt bijzonderder en magischer dan ze zelf vooraf had durven bedenken.
Het meisje en de tractor is een verzameling van de bijzondere ontmoetingen en ervaringen die zij onderweg had. Heel langzaam, zo langzaam als haar oude tractor, vindt ze de moed om demonen uit haar verleden onder ogen te komen en ze voorgoed te verjagen.
Pas als dit haar lukt, zal haar reis het beoogde happy end kunnen krijgen. Een verhaal over de moed vinden om jezelf te worden en een ode aan alles wat mooi is op de wereld.

Holkje van de VeerDRIJF-VEER. DE ANGST VOORBIJ – HOLKJE VAN DER VEER
'Wees niet Bang! Heb moed en wees stoer. Laat je niet bang maken en leef voorbij de angst.' 
In haar boek Drijf-veer. Voorbij de angst neemt de dominicanes Holkje van der Veer deze woorden als uitgangspunt om met vertrouwen voorbij de angst te leven. Ze zegt hierover: 'De woorden Wees niet Bang staan wel 365 keer in de Bijbel, voor iedere dag één. Ik heb het niet nageteld, maar het is een mooie gedachte. Op verschillende manieren geven ze steun, en zelfs een duwtje in de rug om elke dag vol vertrouwen te leven.' 
De schrijfster verkent op haar eigen creatieve manier de vele aspecten die deze woorden oproepen, zoals schaamte, onzekerheid, zwijgen maar ook moed en vertrouwen. Ze luistert naar ver- halen van ervaringsdeskundigen, waaronder een bootvluchteling, een verpleegkundige en een student die wacht op een medische ingreep. Het gaat om de moed om te vluchten, de moed om vol te houden, de moed om opnieuw te beginnen. Ze maakt daarbij gebruik van Bijbelcitaten ('Wees niet bang om de Bijbel te openen'), van gedichten, observaties en eigen inzichten. Verlangend naar vertrouwen, voorbij de angst, neemt zuster Holkje je mee op haar reis.

Datum: Zaterdag 21 maart 2020
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Bernekringzaal, Abdij van Berne (Abdijstraat 49 5473 AD Heeswijk)
Entree: € 10,- (incl. consumptie)
Reserveren: U kunt plaatsen reserveren per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De reservering is definitief na ontvangst van € 10,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Heb moed 21 maart en uw naam.

Meer informatie op www.berneboek.com/agenda

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen