Aankondigingen

Laat je meevoeren op "Klanken van herinnering"

korenSoms wil je zomaar even stilstaan bij de dingen die voorbijkomen of voorbijgaan. Of je hebt momenten en mensen die je je herinnert met weemoed of warmte. Dat idee inspireerde ons en een collega-koor tot een concert met de titel “Klanken van Herinnering”. Benieuwd?

Vier het leven…Vier de herfst

vier de herfstOp 21 september, de eerste dag van de herfst, organiseert Berne Abdijbier de thema-avond Vier het leven…Vier de herfst. Het Proeflokaal van Berne Abdijbier bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther is normaal alleen overdag geopend, maar deze avondopenstelling wordt gevierd met een gezellig herfst-terras. Voor de gezelligheid zullen er vuurkorven branden en is er live muziek van Wè Heur Ik? uit Den Dungen .

“Mijn lot, mijn vechtlust” : voorstelling door Nasrin Hamidi

Nasrin HamidiBerne-Anders activiteit op woensdag 18 september om 20.00 uur :  De Afghaanse vluchtelinge vertelt in deze voorstelling haar levensverhaal. Het is het verhaal van haar zoektocht naar de vrijheid, voor haar en voor haar kinderen. Het was haar lot te moeten vluchten uit Afghanistan voor de oorlog en voor het geweld. Haar vechtlust verhaalt over de kracht en overlevingsdrang van mensen op de vlucht.

De Schakel en "De ondergrondse vergeet niet"

De ondergrondse 12 sept75 jaar na de bevrijding komen de verhalen weer tot leven in De Kersouwe

Twee jaar geleden gingen twee films tegelijker tijd in première in Den Durpsherd te Berlicum.
Intussen hebben ruim 2000 mensen de films gezien, verdeeld over 9 theaters in de regio.

Power Horse Competition (PHC) komt naar het hart van Brabant

PowerhorseOp 21 en 22 september zal de finale van de Power Horse Competition plaats vinden op het prachtige terrein van Ruitersportvereniging en Ponyclub “De Valianten”, aan de Heibloemsedijk 10B te Heeswijk-Dinther.        De Power Horse Competition is een twee daagse wedstrijd voor trekpaarden met een gewicht van minimaal 650 kg

Inzamelen boeken- en platen

WillibrordcentrumHeb jij thuis nog boeken of platen -lp’s en cd’s- waar je niets meer mee doet? Lever ze in! De vrijwilligers van het Willibrordcentrum organiseren dit jaar namelijk weer een Boeken- en Platenbeurs. Deze is op 24 november, van 10.00 – 15.30 uur.

Toer Mee 2019. Muzikale fietstocht voor het hele gezin

toer mee 2019Op 1 september staat de Toer Mee fietstocht weer op de fietsagenda. Opnieuw is er een bijzondere route uitgezet door de omgeving van Heeswijk.                                          De route is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen: elke 5 km een pauzestop en na 20-25 km een gelegenheid om de kinderfiets per auto terug te laten brengen naar de start/eindpost.

IVN Veghel organiseert ZOMERCURSUS 2019

ivn BernhezeHeb je tijdens de vakantie ook zoveel bijzondere planten en vogels gezien? En zou je daar graag niet wat meer van willen weten? Nog helemaal in de vakantiesfeer start natuurvereniging IVN Veghel op woensdag 21 augustus met een zomercursus, ook voor mensen uit Heeswijk-Dinther.

‘Ga je mee op reis door het kasteel?’ Zomervakantie kinderactiviteit

Reizen op standDe baron en barones van Kasteel Heeswijk hebben verre reizen gemaakt, ga je mee op reis door het kasteel? Met een paspoort in de hand ga je op reis door het kasteel: je ziet hele oude koffers van de baron en barones – sommige hebben hele verre reizen gemaakt, dit kun je zien aan de stickers op deze koffers – je komt bijzondere souvenirs tegen en nog meer reisbenodigdheden. Reis je mee?