Aankondigingen

Openingswandeltocht 2020

Jeugd en gezins vierdaagseHet voorjaar met het tere ontluikende groen mogen we binnenkort welkom heten. Wat is het dan heerlijk om in de wandelschoenen te stappen en de natuur in te trekken. De georganiseerde wandeltochten komen dan ook weer in beeld.

Snuffelmarkt Willibrordcentrum

snuffelmarkt2Spullen aanleveren?
Goed bruikbare spullen kunnen na afspraak aangeleverd of opgehaald worden.
Spullen brengen kan op zat. 21 maart van 10 – 14 uur bij het Willibrordcentrum.
Aanmelden kan via: 06-20031590.

Uurtje Klassiek

Annemiek PostZondag 8 maart geven Anne-Mieke Post-Smetsers (sopraan) en Monique van de Ven (piano) een concert in het ‘Uurtje Klassiek’ van zorginstelling Laverhof in Heeswijk-Dinther. Het concert vindt in de inpandige kapel plaats en begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

Toekomst Willibrorduskerk

Willibrorduskerk

Op woensdag 4 maart om 20.00 uur houdt het kerkbestuur in de Willibrorduskerk in de Hoofdstraat in Heeswijk een participatieavond. Het onderwerp is de herbestemming van de kerk van Heeswijk (en directe omgeving).

Vele gezichten van het Hindoeïsme

HindoeismeBen Meulenbeld, oud-conservator bij het Amsterdamse Tropenmuseum, geeft op 10 maart een lezing over het Hindoeïsme. Het Hindoeïsme in Zuidoost-Azië wordt wel de oudste religie ter wereld genoemd als "de eeuwige weg". Een belangrijk kenmerk van het Hindoeïsme is de veelzijdigheid in de manier van benaderen van het goddelijke.

Zondag 1 maart Fietszegening

Fietszegening 2019Op zondag 1 maart 2020 houdt  wielervereniging TWC De Kachelders de vijftiende editie van de fietszegening bij de Dintherse kerk. Een evenement dat jaarlijks meer bezoekers trekt.

Lekenpraat, over verkwikkende teksten uit de Bijbel

Annemieke en Hein StufkensAnnemiek Schrijver en Hein Stufkens, 'Weest voorzichtig als slangen en argeloos als duiven'. In Lekenpraat worden teksten uit de Bijbel tegen het licht gehouden. De auteurs bevragen elkaar over wat zij vandaag kunnen met teksten waarvan ze in eerste instantie denken: wat moet ik ermee, of: waar gáát dit over?

“70 jaar van alles wè”.

De LachspiegelCabaret en toneelgroep “De Lachspiegel” speelt in maart haar Jubileumrevue. De 70e voorstelling heeft als titel “70 jaar van alles wè”. De titel van de revue doet vermoeden dat er diverse onderwerpen zullen worden aangesneden. De invulling van een revue avond is een bont spectrum van allerlei sketches.

Speurneuzen gezocht! Voorjaarsvakantie t/m 1 maart

kasteelactiviteitKom je in de voorjaarsvakantie het kasteel bezoeken? Zoek de verborgen trappen, beklim de toren en probeer een ridderhelm, wat denk je? Is zo'n helm nu juist zwaar of heel licht? Gebruik je speurtalent: er is er een voor de kleintjes of ga je de uitdaging aan voor de speurtocht

Kunsttaxatie op het kasteel

Taxatie kasteelOp zondag 8 Maart staat Kasteel Heeswijk in het teken van kunst, antiek en juwelen. In samenwerking met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen organiseert Kasteel Heeswijk deze zondag een kunsttaxatiedag.

HaDee agenda