Aankondigingen

Vier het leven…Vier de zomer!

Vier de zomerOp 21 juni, de eerste dag van de zomer, organiseert Berne Abdijbier de thema-avond Vier het leven…Vier de zomer! Het Proeflokaal van Berne Abdijbier bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther is normaal alleen overdag geopend, maar deze avondopenstelling wordt gevierd met een gezellig zomer-terras.

Koninklijk Zomerconcert Laverhof

zomerconcertMaandag 1 juli treedt de Koninklijke Fanfare St. Willibrord op, op het buitenterrein bij Laverhof aan de Zijlstraat in Heeswijk. Het zomerconcert start om 19.00 uur en de entree is gratis.
Zowel de jeugdorkesten als de slagwerkgroep en het fanfarekorps zullen optreden.

Vaderdagfamilieconcert met Jelle Amersfoort

Vaderdag KersouweSpeciaal voor alle stoere, leuke en lieve vaders (en opa’s) organiseert de Kersouwe – na het succes van vorig jaar – wederom een Vaderdagfamilieconcert. Natuurlijk zijn moeders en oma’s ook welkom maar de vaders zetten we graag wat extra in het zonnetje deze zondagmiddag!

Vaders zijn helden op Kasteel Heeswijk!

RidderschoolOp Vaderdag, zondag 16 juni, kunnen vaders op Kasteel Heeswijk laten zien dat zij een echte held zijn. De ridders en soldaten van Bataille laten zien hoe een training in middeleeuwse vechtkunst er aan toe gaat.                            Je bent welkom om zelf eens te voelen hoe het is om een echt zwaard vast te houden, of om met een ridder op de foto te gaan.

Buro Lima gaat langs de deuren!

Buro Lima1Lima doet mee met de Oranjefonds collecte actie. Stichting Buro Lima is een kleinschaligezorgorganisatie in Heeswijk-Dinther. Buro Lima is bezig met het realiseren van een nieuwe, permanente locatie én organisatieplan zodat we aan een groep kinderen toekomst kunnen bieden, gezien zij dit elders moeilijk konden vinden.

De Club van Lelijke Kinderen

Club van lelijke kinderenDe club van lelijke kinderen is het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, maar nog steeds actueel. In overleg met de auteur is het boek bewerkt tot theatervoorstelling.

Ouderwets spektakel met Pinksteren, de 34e Dorpszeskamp HDL!

DorpszeskampNa een uitstapje in 2018 wordt het grootste eendaagse evenement van Heeswijk, Dinther en Loosbroek, de jaarlijkse dorpszeskamp, dit jaar weer op de vertrouwde Pinksterzondag gehouden. Op 9 juni 2019 binden 23 teams de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel en eeuwige roem die je als zeskamp-winnaar toe komt.

Mystical Fantasy Fair 2019, nog anderhalve maand

Mystical FairNog anderhalve maand en dan is het zover, dan gaat de 5de Mystical Fantasy Fair van start.
Op 12/13 en 14 juli 2019 gaan we er met z'n allen weer een heel groot feest van maken, een heel bijzonder en uniek festival waar iedereen zich thuis zal voelen en met een blij gevoel in hun hart weer naar huis zal gaan.

Open dag drie groene pareltjes

OPENDAGWandeling Dinthers Aadal:Op zo.2 juni organiseren De Ontmoetingstuin Servaes,Bloemenpluktuin ‘Op het Erf’ en Groentepluk-tuin ‘De Meulenhof’ een open dag. Tussen 13 en 17 u kunt u, via een speciaal opgezette wandelroute, kennis maken met deze drie kleinschalige tuinen, die op hun eigen manier het Aa-dal een nieuwe toekomst proberen te geven.

‘Samenkomst van wielersport en het bourgondisch Bernheze’

Kachelders en AbdijbierVolledig vernieuwde wielertourtocht .                                    TWC De Kachelders uit Heeswijk-Dinther hebben hun jaarlijkse tourtocht dit jaar in een volledig nieuw jasje gestoken. We zijn gaan verbroederen/verzusteren  van twee van de geneugten des levens: Hierbij zijn we uitgekomen op een samenwerking welke ons dorp uniek maakt in de omgeving.