Aankondigingen

Midwintermalen bij De Kilsdonkse Molen

Molen in de winterOp zaterdag 22 december zal voor de eerste maal in de geschiedenis van de Kilsdonkse Molen, de molen tot in de late avonduren te bewonderen zijn. Als er genoeg wind is zal de molen vanaf 17u tot ’s avonds 21u zijn graan malen. Maar ook al overdag zoals we wekelijks gewend zijn.

Kerstmarkt in Imeet

IMeetVoor de eerste keer in haar bestaan organiseert J.J.C. I-meet een kerstmarkt. Zaterdag 8 december staan de deuren voor iedereen van 10 uur tot 17 uur wagenwijd open. Raadhuisplein 21. Gratis entree.

Jong ontmoet oud in De Muziekfabriek

OpleidingsorkestUitwisselingsconcert Opleidingsorkest Servaes en Bernhezer Senioren Orkest
Op zondag 2 december vindt in De Muziekfabriek in Heeswijk-Dinther een muzikale ontmoeting plaats tussen verschillende generaties muzikanten.

Sinterklaasintocht Heeswijk-Dinther

sinterklaas 2018
“Hij komt, hij komt.” Het is bijna zover. Sinterklaas komt weer naar Nederland. Natuurlijk brengt de Goedheiligman dit jaar weer een bezoek aan Heeswijk-Dinther, samen met zijn Pieten. Dit bezoek vindt plaats op zondag 18 november.
Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken deze zondag om 14:00 uur vanaf het kerkplein in Dinther.

Hoe wordt herinrichting van de Traverse

TraverseWellicht heeft u al wat meer via de media of via uw buurtgenoten vernomen over de herinrichting van de Traverse (Hoofdstraat, St. Servatiusstraat, Raadhuisplein, E. van Dintherstraat en de Brouwersstraat) in Heeswijk-Dinther? Of heeft u de bewonersavond in juli al bijgewoond?

‘Weet u wat werkelijk gezonde voeding is?’

Gezonde voedingOp woensdag 14 november is er een interactieve lezing in de bibliotheek Heeswijk-Dinther over gezonde voeding en de nieuwe schijf van vijf.
De lezing
Boeken over voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. Koolhydraatarm, superfoods, glutenvrij en vegan zijn de meest recente voedingstrends.

Ook in HD duurzame huizenroute

Nat. duurzame huizenroute

Een nieuw fenomeen dient zich aan: De nationale duurzame huizenroute. Ook al zichtbaar in Heeswijk-Dinther.Op 3 of 10 november openen onderstaande woningen hun deuren.Tot begin november kunnen er nog woningen bijkomen. En je kunt ook kijken hoe zij het voor elkaar hebben gekregen.

EXPO Shot '71: Foto’s en films op 3 en 4 nov.

expo 2018Kom ook naar EXP0 Shot'71:
 Met films en foto’s zijn gemaakt door bekende Hadeejers, waaronder Ton Lunenburg.
En filmmakers van de film Hadee 24/24 uit 2014
Henny van der Burght en Peter van der Berg
 zaterdag 3 november van 12.00 tot 17,00 uur
zondag 4 november van 11.00 tot 17.00 uur.