Aankondigingen

“Sinterklaas slaapt in de bedstee”, knus, gezellig en kleinschalig.

sint boerderijOp zondag 1 december aanstaande ben je van harte welkom in de Meierijsche Museumboerderij, aan de Meerstraat 28  . Daar slapen Sinterklaas, de Pieten en Amerigo. Amerigo, die op stal staat, mag geknuffeld en verwend worden met wortels. Sinterklaas ligt te snurken in de bedstee en de Pieten slapen bij het brandende vuur in “den herd”. Overal liggen ingepakte cadeautjes.

Sint op het Kasteel!

Sint kasteel1Op zaterdag 23 en zondag 24 november a.s. logeert Sint weer op het kasteel. En hoe! Het belooft een hele beleving te worden! Graaf Almericus verwelkomt alle kinderen op de brug: zijn je handen schoon, je schoenen goed gepoetst voor je Meet & Greet met Sint? Tussen 10.30 u en 16.30 u.

Tussen de regels: het woord aan de schrijver

Roxane van IperenMaandag 11 november geeft schrijfster en jurist Roxane van Iperen in Bibliotheek Heeswijk-Dinther een lezing over haar aangrijpende boek ’t Hooge Nest. De lezing begint om 20.00u.

’t Hooge Nest
Roxane van Iperen in 2012 verhuisde met haar gezin naar het huis ’t Hooge Nest.

Kom nieuwe dingen ontdekken in de Bibliotheek

ontdekkingshoekEr valt zoveel te ontdekken in de Bibliotheek. Kom naar de Ontdekhoek en maak het mee! Ben jij nieuwsgierig en wil jij graag nieuwe dingen uitproberen? Op 1 november gaan we weer leuke dingen doen in de Ontdekhoek van de Bibliotheken in Bernheze. 

Jagers en Wildbeheer

wildbeheerAltijd al willen weten hoe het staat met de wildstand in onze omgeving en wat de rol van de jagers daarin is, kom dan zeker naar de koffieochtend op donderdag 24 oktober in cc Servaes. De Heer Willem Wijmenga, hoofd van de WBE (wildbeheer eenheid) Bernheze, ook wel genoemd de Jagersvereniging, komt ons er alles over vertellen.

Tentoonstelling over missiewerk Norbertijnen in India

IndiaOp zondag 20 oktober 2019 openen abt Denis Hendrickx en pastor Arockiadoss o.praem. om 16.00 uur in de Abdijkerk in Heeswijk-Dinther een tentoonstelling over het Norbertijnse missiewerk in India.                    Het is 100 jaar geleden dat paus Benedictus XV een belangrijke brief publiceerde over de missionaire opdracht van de kerk.

Een veilig en sportief sportklimaat

Veilig sportenEen veilig sportklimaat en een positieve sportcultuur zijn belangrijk. We willen sportverenigingen graag helpen om daarvoor te zorgen. Daarom hebben we een programma gemaakt samen met GGD Hart voor Brabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Meierijstad waar sportclubs of sportaanbieders gratis gebruik van kunnen maken.

Koninklijk Vrienden- en Jubilarissenconcert

Fanfare HKoninklijke Fanfare St. Willibrord Heeswijk is als oudste Brabantse Fanfare trots op haar leden en vrienden. Om die reden worden de vrienden en leden die jarenlang hun energie en muzikale talenten inzetten voor de vereniging in het zonnetje gezet.