Evenementen

Annemieke en Hein StufkensAnnemiek Schrijver en Hein Stufkens, 'Weest voorzichtig als slangen en argeloos als duiven'. In Lekenpraat worden teksten uit de Bijbel tegen het licht gehouden. De auteurs bevragen elkaar over wat zij vandaag kunnen met teksten waarvan ze in eerste instantie denken: wat moet ik ermee, of: waar gáát dit over?

LekenpraatAnnemiek Schrijver kreeg in haar vrijgemaakt-gereformeerde jeugd bijbelteksten met de paplepel ingegoten. Zij koos de citaten voor dit boek en legt haar ervaringen met en vragen bij elk citaat voor aan Hein Stufkens. Die reageert daarop met een bijbelkennis die verrassend is voor een van huis uit roomse jongen, en met het nodige relativeringsvermogen.

Het resultaat is een persoonlijke, spannende en inspirerende briefwisseling waarin dit al eerder succesvolle schrijversduo ook hun eigen wel en wee aan de orde stelt. Gaandeweg blijken zij toch minder leken te zijn dan ze in de titel beweren.

Annemiek Schrijver (1964) voltooide een studie aan het conservatorium te Hilversum. Ze presenteert programma's voor radio en tv (KRO/NCRV) zoals De Verwondering en Mijn Pelgrimspad. Ze schrijft boeken en columns. Bij Berne Media verscheen van haar Van het padje (2018).

Hein Stufkens (1947) studeerde filosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij is leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van&nbsp spiritualiteit en psychologie. Hij woont en werkt in het bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. Bij Berne Media verschenen van hem de gedichtenbundel Geef het licht eens door (2017), Verhalen van de rabbi (2018) en Eten met geweten (2019).

Feestelijke boekpresentatie m.m.v. Lenny Kuhr
Zaterdag 29 februari verzorgen de auteurs een interactief programma. Lenny Kuhr zingt enkele liederen. Na afloop signeren de auteurs in Boekhandel Berne.

Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk

Aanvang: 14.30 uur

De entree is vrij, plaatsen dienen vooraf gereserveerd te worden per e-mail op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen