Evenementen

KNGFOp haar elfde werd Esther Crombach van de ene op de andere dag volledig blind. Zij kwam al snel tot de conclusie dat zij, koste wat het kost, een ‘normaal’ leven wilde leiden. Dat werd haar missie. Over waar zij de kracht vandaan haalde, spreekt Esther Crombach op maandag 10 februari, aanvang 20.00 uur in de Abdij in Heeswijk.

Zij vertelt vanuit haar ervaring over omgaan met verandering en tegenslag; vitaliteit en geluk; topsport en een positieve levenshouding! Haar instelling sluit perfect aan bij het jaarthema van Berne-Anders.

Met “Anders kijken… anders denken?” gaat dat over het zien van andere wegen.
Zij schreef het boek “Blind vertrouwen” over haar leven en hoe zij (weer) durfde te vertrouwen op haar eigen intuïtie. Daarbij hield zij zich vast aan de stelregels ‘kan niet bestaat niet’ en ‘durf te geloven in je eigen kunnen’
Mr. Esther Crombag is nu docent Staats- en Bestuursrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Maastricht. Daarnaast geeft zij lezingen waarbij de rode draad altijd gaat over begrip, onbegrip, hoop, vertrouwen, kansen en het realiseren van doelen.

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk. De entree bedraagt € 10,= inclusief koffie/thee in de pauze. De opbrengst van de avond komt ten goede aan het Fonds KNGF Geleidehonden. Kaarten verkrijgbaar via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wat gebeurt er als….?
je van de ene op de andere dag volledig blind wordt. De angst, de verwarring die daarop volgden staan in het geheugen gegrift van Esther Crombach.
Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen, laat staan zónder. Het was een lange weg van vallen en opstaan. Van het leren van braille tot het Cum Laude afstuderen als Meester in de rechten en docent rechten aan de Maastricht University.
Daarnaast stortte zij zich op de wielersport en werd viermaal Nederlands Kampioen op de tandem in verschillende disciplines.
In haar boek schreef zij : “Iedereen heeft zijn beperking op zijn manier. Hoe ga je ermee om binnen de grenzen van je mogelijkheden. Iedereen kan het.”
En nu dan?
Universitair docent recht, topsporter, Limburgse vrouw van het jaar, gastspreker bij het beroemde Assemblee sprekersbureau ...Zij werd het allemaal. In blind vertrouwen. Op anderen. En in zichzelf. Nu wil ze anderen zoveel mogelijk laten ‘zien’ dat er beslist voor iedereen, gehandicapt
of niet, kansen en mogelijkheden te over liggen of te creëren zijn. Op ieder denkbaar niveau.
Nadat zij blind werd heeft zij altijd gekeken naar mogelijkheden en kansen. Niet naar de dingen die zij niet meer kon. Met een positieve houding kun je heel veel realiseren. “Ik ben ervan overtuigd dat een positieve kijk op de wereld deels aan te leren is. Essentieel is het vertrouwen in andere mensen. Vertrouwen verdien je niet. Nee, vertrouwen geef je, en je krijgt het volledig terug.”
Samen met Erik Knippenberg schreef zij het boek ‘Blind vertrouwen’. Het is haar levensverhaal, waarin zij schrijft over de studieloopbaan, de uitdagingen die zij tegen is gekomen in de maatschappij, haar sportcarrière en de speciale band die zij heeft met haar geleidehond(en).

Daarom is ook de opbrengst van deze avond bestemd voor het Fonds KNGF Geleidehonden. Het fonds leidt honden op om mensen met een beperking meer zelfstandigheid en vrijheid te geven en verzorgt voorlichting over de betekenis van deze honden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen