Evenementen

AlzheimercafeHet is algemeen bekend, dat bewegen belangrijk is voor iedereen. Bewegen heeft niet alleen effect op onze spieren, maar ook op allerlei processen in ons lichaam. Zo heeft beweging ook een positieve invloed op het dementieproces.

Op dinsdag 20 augustus legt fysiotherapeute Gonny van Zutven in het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis uit wat de kracht van bewegen is en hoe je verschillende manieren van bewegen kunt toepassen in het dagelijks leven. Het Alzheimercafé voor de regio Boekel, Uden, Landerd, Meierijstad en Bernheze opent zijn deuren om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.

Plezierig

Tijdens deze avond zal het duidelijk worden dat voldoende bewegen niet alleen belangrijk is voor mensen met dementie, maar ook voor de mantelzorgers. En daar zijn geen ingewikkelde apparaten voor nodig. Natuurlijk kun je gaan wandelen, fietsen, zwemmen en in de tuin werken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om bewegen in het dagelijks leven in te passen.

Gonny van Zutven is gespecialiseerd in het bewegen voor ouderen en begeleidster van de wandelgroep ”Blijf Actief”, een wandelgroep voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Zij geeft deze avond niet alleen in theorie uitgebreid uitleg over de effecten van bewegen, maar geeft ook veel praktische voorbeelden en handvatten. Ze zal de bezoekers onder andere laten ervaren hoe je zelfs zittend op de stoel allerlei oefeningen kunt doen en dit ook eenvoudig thuis kunt toepassen.

Zo kan men door samen in beweging te komen op een plezierige en ontspannende manier samen zinvol bezig zijn.

Plaats reactie