Evenementen

Alzheimercafé Uden VeghelWie aangewezen is op zorg komt al snel terecht in een woud van regelingen en voorzieningen. Op dinsdag 21 mei besteedt het Alzheimercafé in Veghel aandacht aan dit probleem. Voor mensen die met dementie te maken hebben legt een deskundige globaal uit welke regelingen er nu zijn en waar mensen terecht kunnen voor zorg en hulp.
De deuren van het Alzheimercafé in het Pieter Brueghel Huis, Middegaal 25, Veghel gaan om 19.00 uur open en de toegang is gratis. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen die iets met dementie heeft is van harte welkom.
 
Veel vragen
Het idee achter alle veranderingen is, dat mensen die hulp nodig hebben eerst een beroep moeten doen op hun eigen netwerk; familie, vrienden, buren en vrijwilligers inschakelen. Maar als er echt professionele hulp nodig is, is die nog steeds beschikbaar. De overheidsmaatregelen hebben grote gevolgen voor veel voorzieningen. Het is bijvoorbeeld lastiger om een indicatie voor huishoudelijke hulp of dagbesteding te krijgen.
 
Ook het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PGB) en de uitbetaling daarvan is een stuk ingewikkelder geworden.
Mensen worden geconfronteerd met veel vragen. Hoe zit het nu met de eigen bijdrage en vervoerskosten naar dagbesteding? Kan iemand die op de wachtlijst staat voor een zorgcentrum al naar de dagbesteding? Is daar dan ook persoonlijke verzorging en moet daar een eigen bijdrage voor betaald worden?
 
In het Alzheimercafé is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop van het algemene informatiegedeelte kunnen bezoekers hun persoonlijke situatie voorleggen aan de beroepskrachten die elke maand aanwezig zijn.
Plaats reactie