Evenementen

Alle ZielenOp 2 november 2018 vindt een tweede Alle Zielen viering plaats op Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. We nodigen iedereen, jong en oud uit om tijdens deze speciale avond de doden te herdenken. Met muziek en zang, kunst en vormgeving, eten en drinken, licht en vuur willen we de traditie vernieuwen en rituelen verlevendigen.
Alle Zielen 1Het project heeft als doel om door middel van kunstuitingen gelegenheid te bieden de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de huidige maatschappij. Participatie en aandacht voor nabestaanden zijn belangrijke kernwaarden in het project.
 
Alle Zielen biedt deze mogelijkheid op een eigentijdse manier. Alle Zielen is een vernieuwde vorm van een katholieke traditie, maar is niet gebonden aan een religie.
Kunstenaars verbeelden hun universele zowel als persoonlijke visie op het mysterie van de dood. Door middel van kunst, klank, licht en vuur kunnen nabestaanden op een persoonlijke en toegankelijke manier hun dierbaren herdenken in een nieuwe vorm van zingeving. Het terrein van de Abdij van Berne is het decor voor Alle Zielen 2017.
 
Alle Zielen programma:
Donderdag 2 november, vrije gift
18:00 – 18:30 uur dienst in Abdij kerk
18.30 – 22.00 uur doorlopend programma op terrein Abdij van Berne
Abdijstraat
Heeswijk-Dinther
 
Alle zielen is mede mogelijk gemaakt door Stichting dertien hectare. Met dank aan Abdij van Berne, Proeflokaal en diverse sponsoren.
Foto's: Marcus Peters
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen