Evenementen

Marianne Boer
Landelijke toptalenten as zondag op kasteel Heeswijk:
koffieconcert 12-13 uur met optredens van 5 jonge pianisten uit de Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium
(Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor de jonge toptalenten 10-16 jaar), onder hen ook de Brabantse pianiste Julia Nefedov 10 jr.
 
Koffieconcert door de Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium olv Marianne Boer, hoofdvakdocent aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor de jonge toptalenten (10-16 jaar), piano, viool en blazers.
Marianne Boer debuteerde op tienjarige leeftijd leeftijd in een pianoconcert van Haydn.
 
Vervolgens werd ze op haar vijftiende geselecteerd als jong talent voor de jubileumuitzending van Für Elise in de Grote Zaal van het Concertgebouw, waar ze een pianoconcert van Mozart uitvoerde dat live werd uitgezonden op televisie. In 1992 studeerde ze af aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn.
Ook studeerde ze muziekwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Als soliste heeft Marianne opgetreden in vele pianoconcerten. Ze won het Jacques Vonk Pianoconcours en werd tweemaal onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.
Daarnaast speelt ze in diverse kamermuziekensembles. Met Maurice Heugen, solofluitist van de opera te Zürich, vormt zij al meer dan dertig jaar een duo. In 1991 wonnen zij de eerste prijs op het internationale concours Rovero d’Oro te Italië.
 
Sinds 1997 is Marianne Boer als docent/repetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook werkte ze vijf jaar lang als hoofdvakdocent piano aan het University College Roosevelt te Middelburg. Tegenwoordig is ze hoofdvakdocent aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het CvA. Sinds 2013 schrijft Marianne voor het blad Pianowereld. In 2014 nam ze muziek van Chopin op voor de Nederlandse speelfilm ikjijhijzij.
 
Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief.
 
Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa, vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen