Evenementen

Dag van het kasteelOp Tweede Pinksterdag is de landelijke Dag van het Kasteel, met het thema Verborgen Verhalen. Kasteel Heeswijk vertelt het onmogelijke maar waargebeurde liefdesverhaal van kasteelheer Alberic en de burgerdochter Koosje, en hoe uiteindelijk de smid van het kasteel er met de schat vandoor ging.
Een film in de IJzertoren toont deze romantische affaire. Voor de kinderen is er een speurtocht met het verhaal van de smid: heb je al het werk van de smid gevonden? Je zoektocht wordt beloond met een speciale activiteit!
 
Om in de adellijke stijl te blijven ontvangt in de middag een barones de bezoekers aan de kasteelpoort. In de kasteeltuin en de kasteelzalen is de hofdansgroep Les Précieuses Ridicules aanwezig. In kostuums uit de tijd van ‘Pride and Prejudice’, dus circa 1810, genieten zij van de kasteeltuin, picknicken, en doen met de kasteelbezoekers enige hofdansen. In de Wapenzaal treedt het Haydn Kasteelorkest op.
 
De dag wordt afgesloten met een concert van de Heeswijkse Koninklijke Fanfare St. Willibrord in de kasteeltuin (aanvang 16.00 uur) . Het concert staat in het teken van het verhaal “De Rattenvanger van Hamelen”.
Voor meer informatie: www.kasteelheeswijk.com
Entree € 10,00 volwassenen, €6,00 kinderen.
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Plaats reactie