Evenementen

KBO DintherOp zondag 27 mei vertrekken de liefhebbers voor een langere fietstocht om 9.30 uur vanaf cc Servaes in Dinther. Zij fietsen de eerste lange fietstocht van KBO-Dinther van dit seizoen. Deze tocht voert via een mooie en aantrekkelijke route van ongeveer 35 km, waarin een royale pauze voorzien is, naar Boxtel om de Bloedprocessie mee te kunnen maken.
Vanaf drie uur trekt de Bloedprocessie door de straten van Boxtel. De luisterrijke huldestoet met zo'n 500 figuranten in historische kostuums is een eerbetoon aan het Heilig Bloedwonder en bestaat uit vijf delen. Een openingsgroep met tamboers en vendeliers, de bijbelse groep met onder meer Adam en Eva en Kaïn en Abel, een liturgische groep die door de symbolen hulde brengt aan het H. Sacrament, de historische groep, die het gebeuren rond Eligius van den Aker verbeeldt en de Maria-groep, die het aangeklede Lievevrouwenbeeld uit de kerk, oorspronkelijk afkomstig van het Hofje van Magdalena van der Stappen, draagt.
 
In deze processie wordt ook het schrijn met de corporale plechtig meegedragen. Het is een stoet vol zon en luister, gevolgd wordt De Sacramentsprocessie, waarin plaats is voor geestelijkheid, burgerlijke autoriteiten, muziekkorpsen en gilden volgt hierna.
Na afloop stappen de deelnemers weer op de fiets en rijden zij via een route van 17 km weer naar huis.
 
Sluit aan! Aanmelden is niet nodig. Fietst u niet mee, dan is het wellicht toch een idee een keertje naar de Bloedprocessie te gaan.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen