Evenementen

t PaletDinsdag 29 mei is het weer zover: de jaarlijkse actiedag ACTIE ADOPTIE. Op deze dag proberen we met z’n allen zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen.
Op deze dag gaan de kinderen aan de slag met activiteiten rondom deze doelen en zijn er sportieve activiteiten. Dit alles doen zij voor het opgehaalde sponsorgeld.
’s Avonds is er een gezellige markt (spelletjes, verkoop van allerlei spullen en natuurlijk heel veel lekkers) waarbij iedereen welkom is. De markt is van 18.30-20.30u.
De opbrengst van dit alles gaat naar het hoofddoel van dit jaar:
 
Scoala Gimnaziala
De Stichting Caritas Oost Europa Schijndel houdt zich sinds 1999 bezig met de financiering van projecten, het inzamelen van hulpgoederen en de organisatie van transporten van hulpgoederen voor Roemenië. Nu hebben ze een vraag om hulp gekregen van een school in Roemenië.
De school ligt in Luncsoara en heet Scoala Gimnaziala. Op deze school zitten kleuters, basisschool en middelbare school onder één dak. De kinderen die op deze school zitten zijn erg arm en komen vaak zonder eten naar school. Het doel van de school is om deze kinderen van de straat te houden door ze onderwijs te geven. Ze krijgen een kleine subsidie van het ministerie die uitgekeerd wordt door de regionale inspectie. Dit wordt bepaald n.a.v. het aantal leerlingen van de school maar is veel te weinig. Ook omdat hiervan de salarissen van de leerkrachten betaald moeten worden.

De school in Luncsoara komt allerlei spullen tekort op het gebied van klein materiaal: pennen, potloden, gummen, papier, scharen, lijm, knutselspullen, kleurpotloden, schriften, spelletjes, puzzels, verf en kwasten, klei, magnetische borden. Eigenlijk allerlei spullen die je dagelijks nodig hebt. Voor de aanschaf van deze materialen vragen ze dus hulp.
Sichting Caritas werkt alleen maar met vrijwilligers waardoor niemand betaald hoeft te worden. Alles gaat rechtstreeks naar het beoogde doel. De vrijwilligers van Caritas gaan het zelf ter plaatse brengen.
 
Daarnaast gaat er jaarlijks een bedrag naar onze vaste doelen:
Plan Nederland - Vastenactie - Vrienden van Brazilië van oud-collega Hanny Limbeek
 
Dit jaar hebben we nog een extra doel, het Ronald McDonaldhuis. Ouders van onze school hebben dit doel bij ons aangedragen, omdat ze daar in het verleden gebruik van hebben kunnen maken. Dit jaar is voor hun een actiejaar, waarin ze allerlei activiteiten doen om geld in te zamelen voor dit mooie doel.
Plaats reactie