Evenementen

Harmonie Servaes 1 Zondag 22 april organiseren de gezamenlijke Bernhezer muziekverenigingen het jaarlijkse Bernhezer-solistenconcours. Dit jaar is de organisatie in handen van Muziekvereniging Servaes uit Dinther. De aanvang is om 11.00 uur in ‘De Muziekfabriek’ het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Servaes.

De vier fanfares en een harmonie uit Bernheze vaardigen solisten af voor blaasmuziek en slagwerk. Dat doen zij na een interne voorronde op basis van nominatie. Met het concours bieden de verenigingen de veelal jonge muzikanten een extra podium om hun talenten te laten horen aan het publiek.

Het idee van het Bernhezer solistenconcours is geboren in overleg van voorzitters van de vijf muziekverenigingen, te weten: De Notenkrakers uit Vorstenbosch, Sint Willibrord uit Heeswijk-Dinther, Sint Lambertus uit Nistelrode, Aurora uit Heesch en Sint Servaes uit Heeswijk-Dinther. Voor behoud en versterking van de muziekcultuur in de gemeente Bernheze delen de verenigingen kennis en ervaring uit en zoeken ze samenwerking in gemeenschappelijke doelstellingen.

Deelnemers aan het solistenconcours laten vanaf 11.00 uur achtereenvolgend hun muziekstukken horen. Een jury beoordeelt de muziekwerken. Rond 13.00 uur is de prijsuitreiking. Voor iedere deelnemer is er naast het juryrapport een mooie oorkonde en een tastbare herinnering.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom in ‘De Muziekfabriek’, het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Servaes, Abdijstraat 53 in Heeswijk-Dinther. De entree is gratis.

 

Plaats reactie