Evenementen

Cursus WaterschapWaterschap Aa en Maas biedt kennismaking voor  aspirant-bestuursleden.
In aanloop naar de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 wil waterschap Aa en Maas mensen enthousiast maken om bestuurlijk actief te worden bij het waterschap.
Daarom start op woensdagavond 11 april de gratis cursus ‘Bestuurlijk actief voor het waterschap’. De cursus biedt deelnemers de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het waterschap.
 
Voor wie is de cursus bedoeld?
Kort gezegd zorgen waterschappen voor voldoende en schoon water. En voor de bescherming tegen te veel water. Maar hoe doen ze dat precies? De cursus ‘Bestuurlijk actief voor het waterschap’ is bedoeld voor iedereen die hier meer over wil weten en die wellicht interesse heeft om actief te worden voor het waterschap. Bijvoorbeeld als lid van het algemeen bestuur.
 
Programma
Deelnemers van de cursus vergroten hun theoretische kennis over het waterschap en de plaats van het waterschap in het Nederlandse politieke bestel. Uiteraard ontmoeten de deelnemers ook mensen die nu actief zijn in de waterschappen zoals de dijkgraaf en leden van het dagelijks en algemeen bestuur. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – huis voor democratie en rechtsstaat – en bestaat uit drie bijeenkomsten op woensdag 11 april, 18 april en 9 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur in Den Bosch.
 
Belangrijk werk
Dijkgraaf Lambert Verheijen: “Waterschappen doen belangrijk werk. Droge voeten, schoon en voldoende water, het gaat ons allemaal aan. Het bestuurlijke werk voor een waterschap is dan ook een verantwoordelijke taak. Om dit zo goed mogelijk te blijven doen, zijn nieuwe leden in ons bestuur van harte welkom. Met de cursus die wij nu aanbieden, kunnen deelnemers kennismaken met de bestuurlijke taken binnen het waterschap”.
 
Meer informatie en aanmelden
Aanmelden is gratis en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook voor meer informatie kunt u hier terecht.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen