Evenementen

Bevrijding MuzseumboerderijGroot was de opluchting toen, medio september 1944, onze omgeving werd bevrijd van jarenlange onderdrukking door de Duitsers. Het werd een woeste strijd die veel (burger)slachtoffers eiste. Die burgerslachtoffers worden nog jaarlijks herdacht. Er was ontzettend veel materiele schade, er was armoede en honger en veel verdriet !

Tot op de dag van vandaag leeft die oorlog voort in de geheugens van veel, vooral wat oudere mensen.

Op zaterdag 30 september, van 11.00 uur tot 16.00 uur, herdenken wij, in/ rondom de boerderij, die inktzwarte dagen. Dit keer worden wij bevrijd door toneelspelers ( de re-enactors) die de oorlog tot in detail nabootsen. In een kolonne van voetgangers en gemotoriseerd, trekken zij naar de boerderij. De, geheel authentiek geklede Amerikaanse, Engelse en Duitse soldaten stellen zich, met hun voertuigen, op het terrein van het museum op. De soldaten vertellen ter plekke over de oorlog, hun wapens en voertuigen. Die voertuigen kunnen uiteraard bekeken worden. In de kantine van het museum is er ook een film/ geluidspresentatie over de bevrijding te bekijken en te beluisteren. Met teruggevonden film/ geluidsmateriaal, vaak nog nooit vertoond, wordt er teruggekeken. Allerlei voorwerpen uit de oorlog zijn er te zien en daar wordt ook over verteld ! Evacuees uit kapotgeschoten huizen logeren op de stal van de boerderij. Net als toen, eten de soldaten bij ons het gerecht: “RATS, KUCH en BONEN”, een stevige maaltijd en HET recept van de Tweede Wereldoorlog! Voor al onze bezoekers zijn er pannenkoeken, hapjes en drankjes te koop. Er is levende muziek. Een boeiend stuk moderne geschiedenis nagespeeld ! Voor iedereen, jong en oud .

De entree bedraagt € 4,- p.p. ( voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool € 2,-)

Meer informatie over dit evenement leest U op de nieuwspagina van www.museumboerderij.nl Ook kunt U ons volgen via TWITTER

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen