Evenementen

Fluisterboot de_WatervluchtWeek van Ons Water van 12 t/m 19 oktober Het thema is waterveiligheid en wateroverlast.Hoe veilig zijn we achter de duinen en dijken? En hoe houden we droge voeten als we de gevolgen van klimaatverandering steeds meer gaan merken?

Weinig mensen weten wat er dagelijks aan werk wordt verzet om ons land droog en bewoonbaar te houden. Op OnsWater.nl kan iedereen per postcode relevante informatie vinden.

De week van Ons Water vindt elk voorjaar en najaar plaats en heeft als doel om Nederlanders bewuster te maken van het belang van schoon, veilig en voldoende water.

De Kilsdonkse Molen, de Fluisterboot en het IVN

Ook hier in Heeswijk-Dinther wordt er aandacht aan besteed. Zo zal de Fluisterboot extra varen op woensdag 12 en 19 oktober vanuit de molen naar Avestijn en terug. Op zaterdag 15 oktober staan er rondleidingen gepland op De Kilsdonkse molen, die natuurlijk ook aangedreven wordt door water.
En op zondag 16 oktober is er een natuurwandeling langs de waterloop de Aa en het voetveer en ook dan zal de boot varen naar het kasteel en terug. Voor meer informatie, tijden en kosten zie de website www.kilsdonksemolen.nl

Tekst en foto : Ine Zonneveld

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen