Evenementen

Toer mee_2016De periode van de zomervakantie is net begonnen en toch nadert september al snel. Op 4 september staat de bekende Toermee fietstocht weer op de fietsagenda. In de vakantie eerst genieten van de vrije tijd en daarbij de fietsbenen soepel houden.

Voor nu alvast 4 september in de agenda noteren.

De Koninklijke Fanfare heeft het voor elkaar gekregen de jubileumtocht, de Toermee wordt voor het 40e jaar georganiseerd, bijzonder te maken: er is speciale muziek onderweg; er is een parallelle route voor solexen (de solexrace is dan net afgelopen en veel solexrijders hebben de behoefte nog wat af te kicken); kinderen voor wie 40 km wel erg ver is, kunnen op de posten de fiets achterlaten en bij papa of mama op de fiets verder gaan. Wij brengen het kinderfietsje terug naar de startplaats.

Deze tocht heeft als doel geld bij elkaar te fietsen voor de fanfare. Ook dit jaar heeft Van Esch Tweewielers uit de Abdijstraat in Heeswijk weer een prachtige nieuwe fiets aangeboden als hoofdprijs. Deze hoofdprijs wordt verloot onder alle deelnemers. Daarnaast zijn er prijzen voor de deelnemers die actief sponsors hebben gezocht. Vanwege het jubileumjaar is er voor het kind met de hoogste sponsorbijdrage een unieke prijs waar menigeen jaloers op zal zijn. De volwassen deelnemer met de hoogste sponsorbijdrage ontvangt een Coöp- boodschappenpakket.

De start is tussen 12.00 uur en 13.30 uur.


Inschrijven is mogelijk bij Cultureel centrum Bernrode in de Abdijstraat waar de route ook begint. Inschrijfgeld is € 3,50 p.p. (kinderen tot groep 5 gratis) en dan krijg je een bijzondere fietsroute of solexroute rondom Heeswijk én een consumptiebon. Gesponsorde fietsers betalen geen inschrijfgeld.

De fietsroute is opgeknipt in korte etappes van vijf kilometer zodat er ruim tijd is om uit te rusten en te buurten. Na 20 km is er een rustpost met live muziek van blaaskapellen en volop eten en drinken voor lage prijzen. De solexroute is opgeknipt in twee delen van 20 km met dezelfde rustpost als de fietsers. Op de eindpost zorgen blaaskapellen voor een sfeervolle afsluiting.

Kortom het belooft een Koninklijke Special te worden. Voor iedereen de moeite waard en je sponsort de Koninklijke op een sportieve manier.

Toermee: de muzikaalste fiets- & solextocht voor jong & oud

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen