Evenementen

A-Midsummer-Nights-Dream-image-e1459082229613A midsummer night’s dream € 17,50 (excl. serv.kosten) vandaag 30 Aug, aanvang 19:30u in de Kersouwe. Wat is het verschil tussen een wever uit Athene, een satelliet van de Aarde en een ezel?

Antwoord: Niets, alleen maar een excuus voor William Shakespeare om weer een doldwaze komedie te schrijven!

In het 25e levensjaar van Illyria speelt dit illustere Britse gezelschap haar allereerste voorstelling A Midsummer Night’s Dream nogmaals.

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Mrs. Bell, docente Engels aan Bernrode om 19.00 uur een korte uitleg over het toneelstuk en over Shakespeare.
Shakespeare, de (volks)schrijver/dichter met een ongelofelijk grote woordenschat, waarvan gezegd wordt dat hij 1700 woorden heeft verzonnen en die maar liefst 38 toneelstukken schreef.

Het verhaal
De relaties van vijf paren – drie mensen, een elvenpaar en twee mythische figuren – worden zwaar op de proef gesteld als een amateur toneel gezelschap opduikt in het bos om daar te gaan repeteren. Ze leggen met grote preciese de mankementen in de relaties bloot, verstoren ze en creeëren chaos. Gecombineerd met de nodige misverstanden, toverdrankjes en ander kattenkwaad vormt dit de basis voor een verwarrende, chaotische maar heel vrolijke komedie op een mooie maanverlichte zomeravond.

Illyria
Het gezelschap Illyria werkt reeds 25 jaar op de meest prachtige locaties in Groot Brittannie en is daarmee het oudst nog spelende openlucht gezelschap in GB. Sinds 2001 is het gezelschap jaarlijks te zien in Nederland. Hun unieke handelsmerk is dat ze Shakespeare spelen zoals het in zijn eigen dagen gespeeld werd. In een razend tempo met veel bravour en humor en spelen slechts 5 acteurs álle rollen – mannen en vrouwen – door elkaar, hetgeen begrijpelijkerwijs soms tot hilarische situaties leidt. Dit is Shakespeare op zijn allerbest en begrijpelijk voor iedereen.

Het enige wat het gezelschap in de 16e eeuw heeft achtergelaten is dat ze niet alleen met mannen spelen (zoals toen gebruikelijk was). Ze zijn heel blij dat tegenwoordig ook vrouwen op het toneel (mogen) staan en maken daar dan ook dankbaar gebruik van!

Duur voorstelling: 2, 5 uur (inclusief pauze). Aanvang 19.00 uur (toelichting), 19.30 uur (voorstelling)

De picknick zoals die op Kasteel Heeswijk voorafgaand mogelijk was, zal niet plaats vinden. Een meegebrachte picknickmand(je) is bij deze voorstelling wel toegestaan.

8

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen