Evenementen

Slotkoor-2016Op zondag 4 september verzorgt het ‘Slotkoor 2016’ o.l.v. Fokke Oldenhuis ons koffieconcert met het programma ‘Der Sommer hat kein Ende’. Het concert begint om 12:00 uur en wordt mogelijk later op de dag nog een keer herhaald.

PROGRAMMA ‘DER SOMMER HAT KEIN ENDE’

Alsof de zomers geen einde kennen voert het Slotkoor 2016 een prachtig programma uit op verschillende locaties in Duitsland en in Nederland, waaronder het optreden in Kasteel Heeswijk.
– Bij optredens van het Slotkoor 2016 in kleine bezettingen klinken er traditiegetrouw psalmen van Sweelinck: Trois pseaumes de David: no. 51, 71 en 73.
– Van de Estse componist Eespere, één van de leading composers tijdens de Singing Revolution voor de onafhankelijkheid van Estland begin jaren ’90, voert het Slotkoor Verba Amatoris uit. Dit werk is geschreven voor koor en vibrafoon op oude Latijnse teksten. Ritmisch, fris en aanstekelijk.
– Het tijdloze en verstilde Agnus Dei van Barber verbindt de ruimtelijke muziek van Daan Manneke met de door de Oostenrijker Kratochwil geestig verklankte persoonlijkheidstypen. Van Manneke worden vier koorliederen gezongen: (1) Aber der längste Sommerabend liegt noch voor ons, (2) Quantenmechanik, (3) Und auch der Vogel der nie vliegen lente en (4) Der letzte Sommer hat ken Ende. Van Kratochvil wordt ‘Die vier Temperamente, komödiantische Szenen (1973)’ gezongen: (1) der Phlegmatiker, (2) der Choleriker, (3) der Melancholieker en (4) der Sanguiniker.
– Een andere Est, de componist Veljo Tormis, vervloekt het destructieve ijzer op opzwepende muziek van een ritualistische dans, ondersteunt door een sjamaan drum (Course upon iron).

Al met al een verrassend programma met oude muziek uit Nederland, muziek uit de Romantiek en moderne stukken. Daarbij zitten ook altijd verrassende stukken, die het publiek waarschijnlijk nog niet eerder gehoord heeft.

ENTREE (RESERVEREN IS NIET NODIG)

Een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel, koffieconcert en lezing om 14:00 uur) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

OVER HET ‘SLOTKOOR 2016’ O.L.V. FOKKE OLDENHUIS

Fokke Oldenhuis, dirigent

Het Slotkoor is een koor dat jaarlijks wordt samengesteld uit 30 – 35 goede amateurzangers in Nederland. Zij repeteren een week op een slot in Duitsland en geven daar twee concerten (een in het slot en een in een kerk in Nürnberg). In Nederland geven ze in het eerste weekend van september een concert in de Nicolaikerk in Utrecht maar ook op Kasteel Heeswijk: zij moeten de naam ‘Kasteel Heeswijk’ (als slot) immers eer aandoen.

Fokko Oldenhuis is dirigent van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam, de Utrechtse Studenten Cantorij, Kamerkoor NEXT, het Attacca Ensemble, Neon, Kamerkoor D’Allure en Slotkoor. Hij studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het eindiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen