Evenementen

KBODe besturen van de afdelingen Heeswijk en Dinther van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) gaan elkaar versterken in het belang van alle 950 aangesloten leden in Heeswijk-Dinther.

Deze samenwerking komt vooral tot uiting in de belangenbehartiging van alle senioren, alsmede in het openstellen en aanbieden van activiteiten voor elkaars leden.

De kernen Heeswijk (425 leden) en Dinther (525 leden) zijn in de gelukkige omstandigheid dat zij beschikken over twee zeer actieve en bloeiende KBO afdelingen.

Beide afdelingen hebben dezelfde doelstellingen, voornamelijk gericht op de inwoners van de eigen kernen, namelijk:

* bevorderen en stimuleren van een sportieve, gezellige en zinvolle vrijetijdsbesteding;

* stimuleren en activeren van deelname aan de maatschappelijke samenleving;

* vertegenwoordigen van de belangen van senioren bij overheden en andere voor ouderenbeleid belangrijke instanties;

* samenwerken met andere organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doel.

Beide KBO afdelingen voldoen daarmee aan een sociale behoefte om ouderen elkaar zo veel mogelijk in de eigen omgeving te laten ontmoeten en voor elkaar te zorgen. Beide afdelingen blijven daarom dan ook volledig zelfstandig opereren. Maar de inwoners van Heeswijk en Dinther groeien steeds meer naar elkaar toe in het dorp Heeswijk-Dinther, ook al omdat we gebruikmaken van veelal dezelfde voorzieningen en faciliteiten. Zo hebben we één marktterrein, één winkelcentrum, één gemeentehuis, één verzorgingshuis, één woningbouwbeleid, enz. Daarmee worden de belangen van de senioren in heel het dorp steeds meer hetzelfde en worden de afstanden tussen elkaar ook steeds kleiner. En juist op het gebied van belangenbehartiging trekken de besturen van de beide KBO’s al jaren samen eensgezind op. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we ook op andere gebieden van elkaars mogelijkheden en activiteiten gebruik gaan maken. Dat alles wel met behoud van ieders identiteit en verworvenheden. Zo zal Heeswijk voor haar activiteiten uit blijven gaan van de KBO-ruimte in cc Bernerode aan de Zijlstraat en zal Dinther cc Servaes als haar home blijven beschouwen. Maar samen zullen alle senioren in Heeswijk-Dinther méér activiteiten en mogelijkheden krijgen aangeboden, dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Zo trekken we als twee zelfstandige afdelingen samen op voor een herkenbare belangenorganisatie voor alle senioren in ons dorp.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen