Evenementen

GGD logoDe GGD nodigt alle inwoners van Bernheze uit voor de informatiebijeenkomst over de resultaten van het onderzoek 'Veehouderij en Gezondheid Omwonenden’. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de onderzoekers van het RIVM de belangrijkste resultaten van het onderzoek. Daarna is ruimte voor het stellen van vragen.

Wanneer: woensdag 13 juli 2016 vanaf 19.30 uur
Voor wie: inwoners van gemeente Bernheze
Waar: Aula gymnasium Bernrode, Abdijstraat 36, Heeswijk-Dinther
Aanmelden: vóór maandag 11 juli 2016 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld hierbij s.v.p. met hoeveel personen u komt.

Het onderzoek vond plaats in Brabant en Limburg. In onze gemeente vooral in Heeswijk-Dinther. De centrale vraag hierin was of uitstoot door veehouderijen effect heeft op de gezondheid van mensen die in de buurt van deze veehouderijen wonen. Deelnemers aan dit onderzoek ontvangen van het RIVM een samenvatting van de resultaten.

Resultaten en vervolg

Wat de uitkomsten betekenen en wat eventuele consequenties zijn voor beleid, wet- en regelgeving, daarover moeten het Rijk, de provincie en gemeenten met elkaar in gesprek. De komende maanden zal pas duidelijk worden wat de diverse ministeries, provincie, GGD en gemeenten met de resultaten kunnen doen. Vragen hierover kunnen daarom tijdens deze avond nog niet beantwoord worden.

De GGD vindt het belangrijk om in het licht van deze resultaten samen met alle betrokkenen te kijken naar de resultaten, uitdagingen en mogelijkheden. Hierin nemen we ook graag uw vragen, zorgen en ideeën mee. Wilt u zich voor een goede organisatie van tevoren aanmelden?

Mocht de bijeenkomst niet door kunnen gaan, dan publiceert GGD Hart voor Brabant dat op haar website www.ggdhvb.nl  .

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda