Evenementen

Iris-PenningSong Valley wil zeggen: een zomerszwoele sing-songwriters avond in de Kersouwe met Chaya, Iris Penning en Robin Borneman & Band. Borneman toerde onlangs met de Amerikaanse rockband 'Trans-Siberian Orchestra' langs alle arena’s en stadions van de Verenigde Staten en de grote podia van Europa.

Een optreden op Wacken Open Air in Hamburg voor 100.000 man is een van de vele hoogtepunten.

Vrijdag 8 juli, Chayay, Iris Penning en Robin Borneman & Band – Song Valley. Aanvang concert: 21.00 uur € 12,50

Robin Borneman De Brabantse folkrock-zanger/componist Robin Borneman is een man met een verhaal: In 2012 brak zijn –in eigen beheer uitgebrachte– akoestische album ‘Home’ verkooprecords in platenzaken in Brabant en Gelderland. Een jaar later werd Robin dankzij een Tom Waits cover op YouTube opgemerkt door de Amerikaanse rockband 'Trans-Siberian Orchestra' en is hij met deze band gaan toeren. Eind vorig jaar verscheen via Kroese records zijn nieuwe album ‘Folklore I: The Waving Days’; Het eerste deel van een ambitieus drieluik. ‘Folklore’ vertelt het prachtige verhaal van een reiziger zonder naam; de mysterieuze ‘Ranger’. Verstilde momenten met herfstachtige sferen worden afgewisseld met stevige rock en gaan daarna over in ongekend mooie dromerige sounds. De plaat behaalde de 11e plaats in de vinyl-top 50 en kreeg louter geweldige recensies (o.a. in OOR). Zelf noemt Robin zijn muziek ‘sprookjesfolk’, en hij laat zich inspireren door artiesten als 16 Horsepower, Nick Drake, Jim Morrison, Tom Waits en Johnny Cash.

Chayay

Pittig en vernieuwend; een folkzangeres, met haar bijzondere en excentrieke stem, versterkt door een experimentele rock band. Toch zijn zij niet makkelijk in een hokje te plaatsen, want toverend met Engelse woorden vertaalt zij haar leven naar metaforen. Zij spreken tot grenzeloze verbeelding op een muzikaal bedje van gitaren. Met hun EP “From Dust to Dust” vertelt Chayah verhalen over de tegenstrijdigheden van het leven. Van eindigheid tot de eeuwigheid. Van bedrog naar geborgenheid, vanuit haar duisternis verlangend naar het licht. Herkenbaar, persoonlijk, spannend en erg intiem met een melancholische ondertoon. De afgelopen jaren hebben zij de nodige optredens (Eurosonic/Noorderslag, Popronde) en

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda