Evenementen

Imkerij t_polletjeDe Landelijke Open Imkerijdagen vormen elk jaar een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met bijen en alles wat met deze nuttige dieren te maken heeft. In het weekend van 9 en 10 juli organiseren imkers in Nederland daarom allerlei activiteiten en open dagen, zo ook Imkerij 't Polleke in Heeswijk-Dinther.

Wat gaat er allemaal aan vooraf tot je het potje honing op tafel hebt staan? Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Hoe verwijder je een angel nadat je gestoken bent? Op deze en tal van andere vragen geeft de imker graag een antwoord.

De imkerij in het prachtige buitengebied van Heeswijk-Dinther is zowel zaterdag 9 als zondag 10 juli geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er is dan van alles te beleven bij 't Polleke. Zo kunnen kinderen een eigen waskaars rollen of een bijenhotel maken. Ook zijn er demonstraties honing slingeren en was gieten en kan een bijenangel of vleugel van heel dichtbij onder de microscoop worden bekeken. In de observatiekast is een bijenvolk achter glas te zien. Wellicht verschijnt na wat speurwerk de koningin en is er een echte rondedans van de bijen te zien.

De imker geeft uitleg over het belang van de honingbij voor de bestuiving en de ecologie en economie. Ook zal hij zich laten steken en demonstreren hoe je het beste een angel kunt verwijderen. Natuurlijk is er deze dagen volop de mogelijkheid om de verschillende soorten honing te proeven en is er ambachtelijk honingijs van eigen imkerij, wat alleen dit weekend te verkrijgen is. Kom jij ook naar deze leuke en leerzame dag, ook voor kinderen? De imkerij aan de Jan van den Boomstraat 7 in Heeswijk-Dinther is ook prima bereikbaar op de fiets. Het team verwelkomt je graag, de koffie en thee staan klaar.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda