Evenementen

scholenactieAls je mee wilt praten over een van de hoogtepunten van de Nederlandse literatuur kun je niet om Max Havelaar heen. Precies daarom staat Max Havelaar nog altijd op de leeslijsten.

HET BOEK DAT JE NIET WILDE LEZEN

Voor veel lezers is het even doorbijten. Je wordt in het boek toegesproken door een saai personage dat bepaald geen haast heeft en een verouderd taalgebruik hanteert. Het is dan ook geen populair boek onder scholieren. Maar wie weet vol te houden, wordt verrast door de vernuftige structuur en de verschillende schrijfstijlen. En ook om meer te leren over het Nederlandse koloniale verleden en/of Nederlands-Indië, is het boek een prachtig instrument.

HET TONEELSTUK DAT JE WEL MOET ZIEN

Natuurtheater de Kersouwe helpt scholieren deze zomer op weg door het boek Max Havelaar naar een toegankelijk toneelstuk te vertalen dat zeker zal aanspreken. Een mooie manier om het verhaal diepgaander te gaan begrijpen en dus ideaal als houvast voor de scholieren die het boek net hebben gelezen of nog moeten gaan lezen. En ook voor scholieren die het boek normaal gesproken niet in handen krijgen, is het toneelstuk een leuke manier om het verhaal tot zich te nemen.

MET GROEPSKORTING NAAR MAX HAVELAAR IN DE KERSOUWE

Speciaal voor alle scholen in de regio geldt een mooie Max Havelaar actie: bij een groep van minimaal 10 personen (bijvoorbeeld een hele klas) geldt een groepskorting van maar liefst 50%.

De voorstellingen worden gespeeld op zondag 28 augustus om 14:30 uur, vrijdag 2 september om 20:30 uur, zondag 4 september om 14:30 uur, vrijdag 9 september om 20:30 uur, zondag 11 september om 14:30 uur, vrijdag 16 september om 20:30 uur en zondag 18 september om 14:30 uur.

Meer info is te vinden op www.kersouwe.nl . Kaarten kopen met groepskorting kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda