Evenementen

CUBEDonderdag 26 mei 2016 is het weer zover, de tweejaarlijkse regionale studiedag over cultuureducatie van 3M vindt dan plaats bij natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther!

Op deze dag zijn alle ICC’ers en directies uit het werkgebied van Maas en Meierij uitgenodigd om deel te nemen. Nog nooit eerder ontvingen we zoveel aanmeldingen: er zijn maar liefst 80 deelnemers die zich hebben aangemeld, van ruim 50 verschillende scholen.

Wat staat centraal?

* Zelf ervaren, maken, beleven, voelen, benoemen en dit doen met je team en leerlingen

* Samen met regionale culturele aanbieders aan de slag

* Ervaringen uit de kunstenwereld verbinden met die uit het onderwijs

Inhoud Samen met lokale cultuuraanbieders onder leiding van IDKR8 leggen we de focus op de drie culturele competenties (creëren, onderzoeken en reflecteren) en het gedrag wat je hierin bij kinderen wilt zien. We gaan de hele dag praktisch aan de slag met bovengenoemde. Voor de cultuurcoördinatoren van de scholen heel belangrijk om hierin gesteund te worden door de directeuren, vandaar dat zij ook uitgenodigd zijn op deze dag. De studiedag geeft een sterke basis om cultuureducatie met meer kwaliteit neer te zetten op school en draagvlak te creëren binnen het team. Van het praatje, hoe doe je dat? Naar het plaatje, zó doe je dat!

Cultuureducatie met Kwaliteit Steeds meer scholen uit Brabant nemen deel aan de landelijke subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (afgekort CMK) die in Brabant intensief begeleid en uitgevoerd wordt door o.a. de intermediairs van 3M. Meer informatie over deze regeling lees je op https://www.decultuurloper.nl/home/ .

3M

De samenwerkende marktplaatsen uit het Maas- en Meierij (3M) gebied zijn: CultuurBox, Curioso, Cultuureducatie Schijndel, Plein23, Stichting C, Muzelink Oss, Plaza Cultura, Cube Bernheze.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda