Evenementen

Kamerkoor MicantoIn samenwerking met een aantal bekende solisten voert Kamerkoor Mi Canto op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Petite Messe Solennelle van Rossini uit in de oorspronkelijke bezetting met vier solisten, harmonium en piano.

Gioacchino Rossini (1792-1868) schreef zijn ‘kleine plechtige mis’ ter gelegenheid van de opening van een huiskapel van Parijse vrienden. De titel moet ironisch bedoeld zijn door de componist, want hoewel het werk past in de traditie van de Missa solemnis, is het verre van een klein werk. Rossini zelf schrijft daarover aan “de lieve God”: “ik ben geboren voor de opera buffa.” Juist die schertsachtige operasfeer maakt het werk zeer bijzonder en een feest om naar te luisteren.

Als solisten werken aan dit concert mee: Clara Lammers Lisnet, sopraan, Marie Anne Jacobs, alt, Peter Vos, tenor en Frank Hermans, bariton. Koor en solisten worden begeleid door Tommy van Doorn op harmonium en Huub Sperber op piano. De muzikale leiding is zoals altijd in handen van Enrico van Schaik, dirigent van Mi Canto.

Het eerste concert vindt plaats op zaterdagavond 28 mei as. om 20.00 uur in de theaterzaal van Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode. Het tweede concert is op zondagmiddag 29 mei as. om 14.30 uur in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode, Boekhandel Berne in Heeswijk-Dinther en via www.micanto.nl. De entree bedraagt € 17,50 (inclusief pauzedrankje).

Informatie voor de redactie:

Samenvatting concertinformatie:

Tour Rossini

Petite Messe Solennelle – Giaocchino Rossini Naast de Petite Messe zullen een paar zelfstandige koorwerken van Rossini worden uitgevoerd (Toast pour le nouvel an en Il Gondolieri) alsmede delen uit “Chansons des Roses” van Morten Lauridsen (Contre qui, Rose en Dirait-on).

Uitvoerende musici:

Clara Lammers Lisnet, sopraan (claralammerslisnet.com) Marie Anne Jacobs, alt (marieannejacobs.nl) Peter Vos, tenor (petervostenor.nl) Frank Hermans, bariton (frankhermans.com) Tommy van Doorn, harmonium (www.brabantorgel.nl/organistTommyVanDoorn.html)

Concertdata:

Zaterdagavond 28 mei, 20 uur, Cultureel Centrum Mariëndael, Laan van Henkeshage 2, Sint-Oedenrode

Zondagmiddag 29 mei, 14.30 uur, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther

Contactgegevens voor nadere informatie / interviews:

Kamerkoor Mi Canto

Harrie Geboers, voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel.: 06-83173398

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda