Evenementen

zaliggebakkenZaterdag 21 mei een inspiratiemiddag rondom het bak- en leesboek Zalig Gebakken met de auteurs Marian Geurtsen en Bep Willers – van Oostwaard. Verder o.a. met een lezing van Magda Misset-van de Weg (over brood, Bijbel en maaltijd), een quiz, een koekproeverij en een minitentoonstelling van de originele tekeningen van Leonie Nijman.

Overal in de wereld zijn er speciale bakrecepten die verbonden zijn aan een heilige. Maar welke verhalen vertellen deze broodjes en koekjes? ‘Zalig gebakken’ brengt van veertig feestdagen op de christelijke jaarkalender de recepten, feesttradities en het verhaal over de heilige samen.

Van Speculaaspop uit Nederland tot Sint-Maartenshoeven uit Polen; van Zweedse Luciabroodjes tot Sint-Jacobstaart uit Santiago de Compostela: de levensverhalen van de heiligen blijken actueel en hun kleurrijke feesttradities, die vaak die van generatie op generatie zijn doorgegeven, zijn springlevend. En de bijbehorende lekkernijen zijn overheerlijk en makkelijk thuis te bereiden, voorzien van heldere receptuur.

Met dit boek kun je je verjaardag of je naamheilige opzoeken, broodjes en koekjes bakken, de verhalen erbij vertellen en de tradities doorgeven. Samen met de kleurrijke illustraties is het een uniek boek: receptenboek, verhalenboek en kunstboek in één. U bent van harte welkom!

Marian Geurtsen is liturgist en ritueelspecialist. Zij doet niets liever dan mensen laten proeven van eeuwenoude heiligenverhalen om te ontdekken hoe actueel ze zijn.
Bep Willers-van Oostwaard is medewerker catechese bij het bisdom Rotterdam. Bakken en tradities zitten haar in het bloed en dat geeft ze graag door aan andere bakliefhebbers.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Praktische informatie:
Datum: Zaterdag 21 mei 2016
Aanvang: 14.00 (tot 16.00 uur)
Plaats: Bernekringzaal, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Entree: 7,50 euro (incl. koffie, thee en koek)
Reserveren: A.u.b. vooraf plaatsen reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda