Evenementen

Cellokwartet-WiriavierOp maandag 16 mei ,2de Pinksterdag,wordt tussen 12.00u en 13.00u het koffieconcert verzorgd door Cellokwartet Wiriavier, m.m.v. mezzosopraan Francine Vis. Dit cellokwartet treedt regelmatig op in de regio en ook daarbuiten en heeft al vaker met veel succes gemusiceerd op Kasteel Heeswijk.

Eerste celliste is Wikkie Vis, initiatiefnemer van het cellokwartet. Zij is een zeer bevlogen en getalenteerd celliste, heeft in verschillende orkesten gespeeld en geeft privélessen. De tweede celliste is Rita Ernst-Kürtös, ook cellodocente. Connie van der Dussen speelt de derde cello, een ervaren amateur die sinds 2005 in het Philips Symfonie Orkest in Eindhoven speelt. De vierde cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam. Hij is een veelgevraagd dirigent in binnen- en buitenland en heeft een vakopleiding voor cello gevolgd.

Programma

Francine Vis, mezzosopraan

Het programma dat het kwartet op 16 mei brengt is zeer divers met o.a. muziek van Bach, Bodin de Boismortier, Mozart en Strawinsky. Heel bijzonder is de samenwerking met mezzosopraan Francine Vis. Zij heeft in 2014 een eerste prijs gewonnen bij het Vocalistenconcours in DenBosch en woont en werkt nu in Zweden als opera- en liedzangeres. Zo laat zij u een paar aria’s van Händel horen, een aria uit het Stabat Mater van Bononcini, enkele liederen van Granados en van Saint-Saëns, begeleid door cellokwartet Wiriavier.

De muziek die wordt gespeeld is deels voor het cellokwartet geschreven, maar voor het grootste deel betreft het arrangementen van Lucas Vis. Tijdens het koffieconcert wordt een toelichting gegeven over de te spelen muziek

Meer info over Francine Vis: Klik hier. Beluisteren: klik hier.

Entree (reserveren is niet nodig)

Een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en koffieconcert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Dag van het Kasteel

Ga na het koffieconcert nog niet naar huis. Er is nog veel meer te beleven op het kasteel in het kader van de Dag van het Kasteel.Klik hier voor alle informatie over de activiteiten.

Francine-Vis

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda