Evenementen

Barokensemble-ScordaturaZondag 8 mei verzorgt het Barokensemble Scordatura het koffieconcert in Kasteel Heeswijk van 12:00u tot 13:00u.Jos Koning (5-snarige barokviool en viola d’amore) uit Nijmegen en Axel Wenstedt (klavecimbel en orgel) uit Gemonde maken deel uit van het Barokensemble Scordatura.

Zij spelen een een afwisselend repertoire met muziek van Bach, Albinoni, Corelli, Nozeman, Händel en Von Biber.

PROGRAMMA

J.S. Bach (1685-1750)
– Andante in f BWV 964, naar 2e viool-solosonate BWV 1003 (orgel)
– Adagio in b BWV 1019a (viola d’amore + klavecimbel)
– Adagio in G BWV 968, naar Preludium uit 3e vioolsolosonate BWV 1005 (klavecimbel)

T.Albinoni (1671-1751) – sonate VI B; Largo-Allegro-Adagio-Allegro (viola d’amore + klavecimbel)

A.Corelli (1653-1713) – sonate op.5 nr.8; Preludio-Allemanda-Sarabanda-Giga (viool + orgel)

J.Nozeman (1693-1745) – Vioolsonate op.1/1 in c; Allemand-Allegro-Adagio-Vivace (viool + klavecimbel)

G.F. Händel (1685-1759) – vioolsonate op.1 nr 10; Andante-Allegro-Sarabande-Allegro (viool + klavecimbel)

H.I.F. von Biber (1644-1704) – sonate in c “1681 no.VI”; preludium-passacaglia-intermezzo-adagio-allegro (viool + orgel/klavecimbel)

ENTREE (RESERVEREN IS NIET NODIG)

Een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

OVER BAROKENSEMBLE SCORDATURA

Barokensemble Scordatura is opgericht in 2011 om nieuwe wegen te verkennen in de presentatie van oude muziek. Het ensemble speelde sindsdien 24 concerten. ‘Scordatuur’ is van oudsher de muziekterm voor een ongebruikelijke verstemming van de snaren. De artiestenploeg van Scordatura hanteert de naam als beeldspraak voor hun werkwijze. Naast oude instrumenten als klavecimbel, cello, orgel en viola d’amore horen we een vijfsnarige altviool, een saxofoon of andere instrumenten.

De muziekstukken worden afgewisseld door korte, pakkende gedichten, speciaal voor de programma’s geschreven. En vanzelfsprekend: Scordatura heeft een voorliefde voor stukken waarin ook daadwerkelijk een scordatuur, een omstemming, voorkomt.

Barokensemble Scordatura bestaat uit professionals en doorgewinterde amateurs. Per optreden wisselt de exacte samenstelling van het ensemble, afhankelijk van repertoire lokatie en wensen. Het collectief speelt vooral muziek uit de baroktijd – 1600 tot 1750 – maar laat soms ook andere muziek horen: Carl Philipp Emanuel Bach bijvoorbeeld, of Anton Bruckner. Scordatura heeft een authentieke uitvoering hoog in het vaandel staan….maar het weloverwogen experiment nog hoger! En met recht: weinig componisten en muzikanten waren immers zozeer op het experiment gericht als de rasmusici uit de baroktijd.

+ GOOGLE CALENDAR+ EXPORTEER NAAR ICAL

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda