Evenementen

Steffie-Ypma-en-Oskar-BlesZondag 24 april wordt het koffieconcert in Kasteel Heeswijk verzorgd door vier getalenteerde musici die een gevarieerd programma ten gehore brengen. Het duo Wim van den Hoek en Peter Ypma speelt vaker met elkaar.

Steffie Ypma en Oskar Bles speelden in hun studententijd veel samen en vormen vandaag een quatremains duo.Aanvang 12:00u -13:00u een koffieconcert voor cello en piano (Wim van den Hoek en Peter Ypma) en piano- Quatremains (Steffie Ypma en Oskar Bles)

PROGRAMMA

Ludwig van Beethoven (1770-1827) – Sonate voor cello en piano Op. 69 (1808), Wim van den Hoek & Peter Ypma
1. Allegro, ma non tanto
2. Scherzo. Allegro molto
3. Adagio cantabile. Allegro vivace

Sergej Rachmaninov (1873-1943) – 6 Morceaux, Op.11 (1894) voor piano vierhandig, Steffie Ypma & Oskar Bles
1. Barcarolle / Баркарола (Barkarola)Moderato (G minor). Voorproefje: klik hier
2. Scherzo / Скерцо (Skertso) Allegro (D major)
3. Thème russe / Русская песня (Russkaya pesnya) Andantino cantabile (B minor)
4. Valse / Вальс (Val’s) Tempo di Valse (A major)
5. Romance / Романс (Romans) Andante con anima (C minor)
6. Glory / Слава (Slava) Allegro moderato (C major)

ENTREE (RESERVEREN IS NIET NODIG)

Een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

OVER DE MUSICI

Wim van den Hoek, piano

Pianist Wim van den Hoek heeft al eerder opgetreden op Kasteel Heeswijk, op zondag 10 januari 2016. Recentelijk (9 april j.l.) speelde hij de pianopartij in de Orgelsymphonie van SaintSaens bij het Eindhovens Symfonieorkest in Eindhoven en op 17 april in de Elzas. Wim van den Hoek volgde pianolessen bij o.a. Hans Osieck, Ineke Bosch en Ruud van den Brink. Hij was ook regelmatig deelnemer aan de kamermuziekcursussen in het Zwitserse Verbier.

Peter Ypma, cello

Cellist Peter Ypma heeft les gehad van Chrétien Bonfrère, Carel ven Leeuwen Boomkamp en Michèl Roche. Tijdens zijn studie in Delft speelde hij als solocellist bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Uiteindelijk is de elektrotechniek zijn beroep geworden, wat hem er niet van weerhoudt veel en intensief bezig te zijn met voornamelijk kamermuziek. Hij speelt o.a. met pianist Wim van de Hoek en het Valkhofstrijkwartet.

Pianiste en dochter van de cellist Steffie Ypma (video) en pianist Oskar Bles (video) hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Leiden. Beiden hebben ze de Practicum Musicae opleiding gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en deze afgerond bij Ksenia Kousmenko. Tijdens hun studententijd hebben ze verschillende keren als duo opgetreden. Daarna zijn ze actief gebleven in orkesten, kamermuziek en het begeleiden van solisten. Vandaag treden ze voor het eerst sinds twee jaar weer samen op.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda